L’Oréal: Χρήση πλαστικού 100% από ανακυκλωμένες πηγές έως το 2030

Παρακολουθήσαμε την ανακοίνωση του νέο προγράμματος βιωσιμότητας του Ομίλου, «L'Oréal for the future»

H L’Oréal αποκαλύπτει την επόμενη γενιά των φιλόδοξων στόχων της για τη βιωσιμότητα προς το 2030

Σε μια εποχή απαίτητων αλλαγών και αυξανόμενων περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων, η βιωσιμότητα είναι πιο επικαίρη και αναγκαία από ποτέ. Πρώτα οι μεγάλες επιχειρήσεις και έπειτα όλοι εμείς οφείλουμε να δείξουμε συνέπεια και υπευθυνότητα με ενέργειες που κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Η L’Oréal αποκάλυψε τους στόχους της για τη βιώσιμοτητα μέχρι το 2030 με το πρόγραμμα «L'Oréal for the future», σε μια ψηφιακή συνέντευξη τύπου. Εκεί, ο Jean Paul Agon, Chairman και CEO της L’Oréal, η Alexandra Palt, Chief Corporate Responsibility Officer για τον Όμιλο L'Oréal και ο Adrien Koskas, Global Brand President της Garnier ανακοίνωσαν τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει ή δεσμέυεται να πραγματοποιήσει ο Όμιλος και στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απ' όλο τον κόσμο.

7.jpg

Τα key points του προγράμματος είναι:

  • Μέχρι το 2025 θα έχει βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση σε όλες οι εγκαταστάσεις της L'Oréal και θα χρησιμοποιούνται 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επιτυγχάνοντας έτσι ουδετερότητα άνθρακα.
  • Μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών στις συσκευασίες προϊόντων της L'Oréal θα προέρχονται από ανακυκλωμένες πηγές ή πηγές βιολογικής προέλευσης.
  • Μέχρι το 2030, η L'Oréal θα μειώσει κατά 50% ανά τελικό προϊόν τις συνολικές εκπομπές της σε αέρια του θερμοκηπίου (σε σύγκριση με το 2016).
  • 150 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Επειδή είναι εξίσου σημαντικό να κάνουμε και εμείς ως καταναλωτές πιο βιώσιμες επιλογές, η L'Oréal ανέπτυξε ένα μηχανισμό «Σήμανσης του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αντικτύπου» των προϊόντων της, με κλίμακα από το Α έως το Ε. Το σύστημα είναι πιστοποιημένο από ανεξάρτητους επιστημονικούς εμπειρογνώμονες, επικυρωμένο από έναν ανεξάρτητο ελεγκτή και προοδευτικά θα ενσωματωθεί σε όλα τα προϊόντα και κατηγορίες. Το πρώτο προϊόν που θα εφαρμόσει τη νέα μεθοδολογία από το 2020 είναι η Garnier (3ο μεγαλύτερο προϊόν ομορφιάς παγκοσμίως και ηγέτης της αγοράς στη Γαλλία) μέσω των προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Η σήμανση των προϊόντων θα επεκταθεί προοδευτικά σε άλλες χώρες, προϊόντα και κατηγορίες.

20.jpg

«Η βιώσιμη επανάσταση της L’Oréal μπαίνει σε μια νέα εποχή. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης είναι άνευ προηγουμένου και είναι κρίσιμο να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για τη διατήρηση ενός ασφαλούς λειτουργικού χώρου για την ανθρωπότητα. Εμείς θα το κάνουμε αυτό στις δικές μας επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και στη συμβολή μας στην κοινωνία γενικότερα. Γνωρίζουμε ότι οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι μπροστά μας και η L'Oréal θα παραμείνει πιστή στην φιλοδοξία της: να λειτουργεί εντός των ορίων του πλανήτη», δήλωσε ο Jean Paul Agon, Chairman και CEO της L’Oréal.

Ακόμα, ο Όμιλος που έχει ξεκινήσει δράσεις από το 2005 για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εργοστασίων και των κέντρων διανομής του, έθεσε νέους μετρήσιμους στόχους για την επόμενη δεκαετια, για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, όπως αυτή ορίζεται από την πρωτοβουλία «Science Based Targets Initiative». Παράλληλα, δρομολογεί την αντιμετώπιση τριών σημαντικών περιβαλλοντικών ζητημάτων: 1) τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, 2) τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτων και 3) την κυκλική χρήση πόρων.

7_-_antigrafi.jpg

«Την τελευταία δεκαετία έχουμε μεταμορφώσει ριζικά την εταιρεία μας, θέτοντας τη βιωσιμότητα στον πυρήνα του επιχειρηματικού μας μοντέλου. Με τις νέες μας δεσμεύσεις, μπαίνουμε σε μια νέα φάση επιτάχυνσης αυτού του μετασχηματισμού: προχωρώντας πέρα από τις άμεσες περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις, βοηθώντας τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές, αλλά και συμβάλλοντας θετικά στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ως μια ηγέτιδα εταιρεία στη βιομηχανία της ομορφιάς, θεωρούμε ότι είναι ο ρόλος μας να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς», δήλωσε η Alexandra Palt, Chief Corporate Responsibility Officer για τον Όμιλο L'Oréal.

2.jpg

Στο πλευρό των θαλασσών

Όσον αφορά τα 150 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, ανακοινώθηκαν δύο ενέργειες. Στην πρώτη, θα χρησιμοποιήσει 50 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης κατεστραμμένων φυσικών θαλάσσιων και δασικών οικοσυστημάτων μέσω του ταμείου «L’Oréal Fund for Nature Regeneration» , ενώ ακόμα 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση έργων που συνδέονται με την κυκλική οικονομία.

Στο πλευρό των γυναικών

Για να βοηθήσει τις ευάλωτες γυναίκες, η L'Oréal δημιουργεί επίσης ένα φιλανθρωπικό ταμείο 50 εκατ. ευρώ. Μέσα από αυτό, θα στηρίξει τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις στην καταπολέμηση της φτώχειας, στην στήριξη γυναικών για κοινωνική και επαγγελματική ένταξη, στην παροχή επείγουσας βοήθειας σε γυναίκες πρόσφυγες και γυναίκες με αναπηρίες, στην αποτροπή βίας κατά των γυναικών και στην υποστήριξη των θυμάτων.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice