Χάλι Μπέρι
Χάλι Μπέρι © EPA/NINA PROMMER
Lifestyle

Χάλι Μπέρι: Αποσύρθηκε από ταινία όπου θα έπαιζε trans άτομο

Ζήτησε συγγνώμη για σχόλια της

|

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση της για ρόλο trans ατόμου που επρόκειτο να υποδυθεί, η Χάλι Μπέρι δήλωσε ότι δεν θα το κάνει τελικά

Η Χάλι Μπέρι μίλησε για έναν ρόλο trans ατόμου για τον οποίο προετοιμαζόταν, σε Instagram Live το Σαββατοκύριακο. Το όνομα όπως και το κάστ  της ταινίας δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστά. 

Η ανακοίνωσή της προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο για την συνεχιζόμενη μη επιλογή τρανς ηθοποιών για τρανς ρόλους, όσο και για το μπέρδεμα της Μπέρι σχετικά με τα φύλα με τα οποία αναφερόταν στον ήρωά της.

«Είναι ένας χαρακτήρας όπου η γυναίκα είναι τρανς χαρακτήρας, οπότε είναι μια γυναίκα που αλλάζει σε άντρα. Είναι ένας χαρακτήρας σε ένα σχέδιο που θα μου άρεσε να κάνω», δήλωσε η Μπέρι, αποκαλύπτοντας ότι θα ήθελε να κάνει μια «μεγάλη βουτιά» σε «αυτόν τον κόσμο». «Το ποια είναι αυτή η γυναίκα μου είναι τόσο ενδιαφέρον», συμπλήρωσε.

Η αντίδραση ήρθε από το λογαριασμό του ντοκιμαντέρ του Netflix «Disclosure: Trans Lives on Screen» που σαν θέμα έχει ακριβώς την εκπροσώπηση των τρανς στην βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Έτσι, σε ανάρτηση στο Τwitter η Χάλι Μπέρι ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλιά της, ενώ ανακοίνωσε ότι δεν θα την δούμε τελικά σε αυτό τον ρόλο. «Ως cis γυναίκα (σ.σ. άτομο που νιώθει οικεία με το φύλο που του αποδόθηκε όταν γεννήθηκε), τώρα καταλαβαίνω ότι δεν θα έπρεπε να σκεφτώ αυτόν τον ρόλο και ότι η τρανς κοινότητα θα πρέπει αναμφισβήτητα να έχει την ευκαιρία να πει τις δικές της ιστορίες», έγραψε η ηθοποιός στο Twitter. 

Πάντως η Glaad, η ομάδα υποστήριξης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, εξέφρασε ικανοποίηση μετά τη συγγνώμη της ηθοποιού. «Είμαστε ικανοποιημένοι που η Χάλι Μπέρι άκουσε τις ανησυχίες των transgender ανθρώπων και έμαθε από αυτούς. Άλλοι ισχυροί άνθρωποι θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο», ανέφερε σε ανάρτηση η Glaad και συμπλήρωσε ότι μια καλή αρχή είναι το ντοκιμαντέρ «Disclosure», για να μάθει κάποιος για την εκπροσώπηση των τρανς στα media.  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice