Το Instagram «κατέβασε» ανάρτηση της Μπέλα Χαντίντ για την Παλαιστίνη
Το γνωστό μοντέλο, Μπέλα Χαντίντ © EPA/IAN LANGSDON
Lifestyle

Μπέλα Χαντίντ: Το Instagram «έριξε» story της λόγω Παλαιστίνης

«Δεν μας επιτρέπεται να είμαστε Παλαιστίνιοι στο Instagram;»

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Την ανάρτηση της Μπέλα Χαντίντ με το διαβατήριο του Παλαιστίνιου πατέρα της κατέβασε το Instagram - Το μήνυμα του μοντέλου.

Σε ρήξη με το Instagram έχει έρθει η Μπέλα Χαντίντ, η οποία και γνωστοποίησε πως το δημοφιλές Social Media της αφαίρεσε story από τον λογαριασμό της ως προσβλητικό για άλλους χρήστες.

Το εν λόγω story αναφερόταν στον τόπο καταγωγής του πατέρα του γνωστού μοντέλου, την Παλαιστίνη. Το συμβάν εξόργισε την Χαντίντ, η οποία δημοσιοποίησε το μήνυμα του Instagram ζητώντας εξηγήσεις «το instagram αφαίρεσε story στο οποίο έλεγα απλώς "ο μπαμπάς και ο τόπος γέννησής του, η Παλαιστίνη" με μια φωτογραφία από το αμερικανικό του διαβατήριο» και τονίζοντας πως πρόκειται για bullying της πλατφόρμας προς την οικογένειά της:

hadid.jpg

«Πώς ακριβώς το γεγονός πως είμαι περήφανη για την παλαιστινιακή καταγωγή του πατέρα μου είναι “παρενόχληση, μπούλινγκ, σκληρή εικόνα ή σεξουαλικό γυμνό”;»

«Δεν επιτρέπεται να είμαστε Παλαιστίνιοι στο Instagram;»

Η Χαντίντ συνέχισε αναφερόμενη στο γεγονός ρωτώντας «δεν μας επιτρέπεται να είμαστε Παλαιστίνιοι στο Instagram; Αυτό είναι για εμένα το μπούλινγκ. Δεν μπορείς να σβήσεις την ιστορία με το να σωπαίνεις τους ανθρώπους. Δεν λειτουργεί έτσι».

bella-hadid.jpg

Όσον αφορά την καταγωγή της, το μοντέλο επεσήμανε πως «είμαι περήφανη που είμαι Παλαιστίνια. Κάθε ένας πρέπει να ποστάρει τους γονείς του και που έχουν γεννηθεί σήμερα. Να τους θυμίσουμε πως είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας».

Η ιστορία πίσω από τα διάσημα μοντέλα

Μπέλα και Τζίτζι Χαντίντ έχουν κατακτήσει τις πασαρέλες τα τελευταία χρόνια και αποτελούν ίσως από τα πιο «ηχηρά» ονόματα στο χώρο του μόντελινγκ. Στη μέχρι τώρα καριέρα τους δεν έχουν κρύψει την καταγωγή τους ενώ πολλές φορές έχουν τοποθετηθεί για το παλαιστινιακό ζήτημα και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στα οποία μετρούν μαζί 86 εκατομμύρια ακολούθους.

Μάλιστα, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επιχειρήσει να επιβάλει απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες αραβικών χωρών, η Μπέλα Χαντίντ είχε τοποθετηθεί σημειώνοντας:

«Ο πατέρας μου ήταν πρόσφυγας όταν ήρθε πρώτη φορά στην Αμερική, οπότε όλη αυτή η κατάσταση είναι πολύ οικεία για εμένα, την αδερφή μου και τον αδερφό μου».

 

 

Ο πατέρας των μοντέλων, Μοχάμεντ Χαντίντ, γεννήθηκε στη Ναζαρέτ, έζησε ως παιδί στη Δαμασκό της Συρίας και στην Βηρυτό πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ με την οικογένειά του σε ηλικία 14 ετών και είχε μιλήσει πρόσφατα για την πορεία του μέσα από τα κέντρα υποδοχής προσφύγων και τα όσα πέρασε:

«Ένα από τα όνειρά μου ήταν τα παιδιά μου να κουβαλούν το όνομα της Παλαιστίνης όπου κι αν πηγαίνουν, γιατί μοιάζει σαν να το ξεχνάμε όσο προχωράμε. Θέλουμε να διασφαλίσουμε πως η οικογένειά μας πάντοτε το έχει μαζί της».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice