5 λάθη που κάνεις και χαλάς τις διακοπές σου

Ήρθε η ώρα να τα σταματήσεις και να χαρείς το καλοκαίρι

Αυτά τα 5 λάθη στην συμπεριφορά μπορούν να χαλάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές σου

Για πολλούς από εμάς πλησιάζουν οι διακοπές. Και μαζί με σκέψεις για μπάνια, κοκτέιλ, πάρτι στην θάλασσα και όμορφους περιπάτους, ίσως μερικοί να έχουν και ένα κάποιο άγχος για το αν όντως θα περάσουν καλά στο καλοκαιρινό τους διάλειμμα ή αν θα επιστρέψουν στην Αθήνα με νεύρα και μία αίσθηση του ανεκπλήρωτου. Είναι κάτι που δυστυχώς συμβαίνει αρκετά συχνά όταν αποφασίζουμε να πάρουμε άδεια και να ξεφύγουμε από την ρουτίνα και μπορεί να κάνει μία εποχή που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι η πιο όμορφη σε μία κόλαση νεύρων και ασυνεννοησίας. Ιδού λοιπόν τα πέντε βασικά λάθη που κάνεις και χαλάς τις διακοπές σου, έτσι ώστε φέτος να τα αποφύγεις και να περάσεις ωραία.

summer1.jpg

1. Βάζεις μεγάλη πίεση στο ταξίδι
Σύμφωνοι, υπάρχουν εκείνα τα μαγικά καλοκαίρια που το σύμπαν βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία μαζί σου και περνάς τόσο απίστευτα που τα θυμάσαι για πάντα. Και ενώ φυσικά αυτό είναι είναι υπέροχο, το να περιμένεις να συμβαίνει ξανά και ξανά μάλλον σε σαμποτάρει. Σε περίπτωση που φεύγεις για διακοπές με την ελπίδα ή την βεβαιότητα πως όλα θα είναι τέλεια και θα περάσεις το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σου, το μόνο που καταφέρνεις είναι να βάζεις υπερβολική πίεση στην κατάσταση και τελικά να ενοχλείσαι με το παραμικρό, να έχεις μούτρα και να γεμίζεις άγχος τον εαυτό σου και τους συνταξιδιώτες σου. Χαλάρωσε! Δεν χρειάζεται κάθε στιγμή να είναι η κορυφαία. Μερικές φορές μπορείς απλώς να ηρεμήσεις σε μία ξαπλώστρα ακούγοντας τα κύματα.

2. Έχεις ακριβές πρόγραμμα
Θυμάσαι εκείνο το επεισόδιο στα Φιλαράκια που η Μόνικα λέει «πρέπει να αρχίσουμε να διασκεδάζουμε σε μία ώρα ακριβώς, γιατί δεν έχεις ακόμα ετοιμαστεί;!» Λοιπόν, φέτος το καλοκαίρι μην γίνεις η Μόνικα! Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα αν θέλεις να εξερευνήσεις το μέρος που σε φιλοξενεί και να επισκεφτείς τα αξιοθέατα, να δοκιμάσεις τις τοπικές νοστιμιές, να κολυμπήσεις στις πιο γνωστές παραλίες και να πιεις ποτό στα πιο ξακουστά μπαράκια, όμως πρέπει να αφήσεις χώρο μέσα στο πρόγραμμα και για το απολύτως τίποτα. Μπορεί μία μέρα να ξυπνήσεις και να αποφασίσεις πως το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι ηλιοθεραπεία. Δώσε στον εαυτό σου και την παρέα σου αυτό το περιθώριο.

summer2.jpg


3. Ταξιδεύεις με άτομα που δεν ταιριάζεις
Τώρα θα μου πεις, αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς μονίμως να ελέγξεις αλλά υπάρχουν κάποια μέτρα για να το αποφύγεις! Όπως για παράδειγμα το να προτιμάς τις παρέες ατόμων με πάνω από τέσσερα άτομα, έτσι ώστε αν δεν συμφωνείτε όλοι για τις δραστηριότητες ή το ωράριο των διακοπών να μπορείτε να διασπαστείτε σε μικρότερα γκρουπ. Σε περίπτωση που ταξιδεύεις για πρώτη φορά με το νέο σου αμόρε, υπάρχουν και εκεί τρόποι να εξασφαλίσεις ένα όμορφο και ρομαντικό ταξίδι χωρίς καβγάδες.

summer4.jpg

4. Δεν υπολογίζεις σωστά το budget σου
Και στην συνέχεια επιστρέφεις στο σπίτι σου απένταρος και ίσως ηλιοκαμένος. Είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να παρασυρθείς στις διακοπές και να ξοδέψεις παραπάνω από ότι πίστευες, όμως υπάρχει μία αποτελεσματική και σχετικά εύκολη λύση: η έρευνα. Ρωτώντας και σημειώνοντας τα μαγαζιά που προσφέρουν νόστιμο φαγητό σε χαμηλές τιμές, τις παραλίες που δεν χρειάζεται να πληρώσεις ξαπλώστρα, τις εμπειρίες που προσφέρει ένα μέρος χωρίς να κοστίζουν ιδιαίτερα, θα μπορέσεις και να περάσεις ένα ταξίδι γεμάτο όμορφες στιγμές και να μην μείνεις με άδειες τσέπες. Σκέψου το.

5. Ανησυχείς για την εμφάνισή σου
Ενώ υποτίθεται πως διανύουμε την πιο ξέγνοιαστη και χαρούμενη εποχή του χρόνου, η απουσία των πολλών ρούχων και η παραλία είναι δύο μεγάλες πηγές άγχους για αρκετούς από εμάς που υποφέρουμε από ανασφάλειες. Από την μία είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό και συχνό φαινόμενο, από την άλλη περάσαμε καραντίνα και πανδημία, επομένως μήπως είναι ώρα να περιορίσουμε τα κόμπλεξ μας; Η θάλασσα ανήκει σε όλους, όπως και τα μίνι φορεματάκια, τα σορτς και τα μπραζίλιαν. Μην αφήσεις κανέναν να σου στερήσει ένα ζουμερό καλοκαίρι και κυρίως τον εαυτό σου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice