Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι
Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι © EPA/RINGO CHIU
Lifestyle

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Κατηγορεί φωτογράφο για σεξουαλική παρενόχληση

«Ό,τι ακολούθησε είναι θολό, εκτός από αυτό που ένιωσα»

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Το πασίγνωστο μοντέλο,η Έμιλι Ραταϊκόφσκι καταγγέλλει πως το 2012, κατά τη διάρκεια φωτογράφησης, δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από το φωτογράφο Τζόναθαν Λέντερ.

Το φωτογράφο Τζόναθαν Λέντερ κατηγορεί πως την κακοποίησε σεξουαλικά το δημοφιλές μοντέλο, Έμιλι Ραταϊκόφσκι.

«Μου πρόσφερε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί το οποίο, μέσα στη νευρικότητά μου και την επιθυμία μου να φαίνομαι μεγαλύτερη και ωριμότερη από ό,τι ήμουν, δέχτηκα και ήπια γρήγορα», περιγράφει.

Έπειτα, διαπίστωσε πως η φωτογράφηση θα γινόταν με εσώρουχα, λεπτομέρεια που δεν είχε αναφέρει ο ατζέντης της, αλλά δεν την ένοιαζε καθώς είχε κάνει «αμέτρητες φωτογραφήσεις με εσώρουχα πριν».

Η ίδια αναφέρει πως «δέχτηκα για τη φωτογράφιση με εσώρουχα καθώς οι μέντορές της την είχαν διδάξει πως «είναι σημαντικό να κερδίσεις τη φήμη της σκληρά εργαζόμενης και της καλόβολης».Ενώ ήταν σε εξέλιξη η φωτογράφηση, ο Λέντερ κάποια στιγμή είπε: «Ας δοκιμάσουμε γυμνό τώρα».

«Γδύθηκα και παρότι είχα κάνει γυμνό κάποιες φορές στο παρελθόν, πάντα με άνδρες φωτογράφους, το δευτερόλεπτο που έβγαλα τα ρούχα μου, ένα μέρος μου αποστασιοποίηθηκε. Άρχισα να αιωρούμαι έξω από τον εαυτό μου» λέει η 29χρονη.

Η Ραταϊκόφσκι παραδέχεται πως «δε θυμάται συγκεκριμένες λεπτομέρειες από το συμβάν καθώς ένιωθα πολύ, πολύ μεθυσμένη». Πάντως, θυμάται πως «στιγμές μετά βρέθηκα αγκαλιά με το Λέντερ στον καναπέ, κάτω από μια κουβέρτα όπου άρχισε να με ρωτάει για τους συντρόφους μου».

«Μου είπε πως του άρεσε αυτό το "πράγμα με τα πόδια που κάνεις" και θυμάμαι αυτή τη στιγμή πιο καθαρά από οτιδήποτε άλλο. Σιχαίνομαι που ο Τζόναθαν σχολίασε κάτι που έκανα κάποια στιγμή στη ζωή μου για να νιώσω άνετα.

»Ό,τι ακολούθησε είναι θολό, εκτός από αυτό που ένιωσα. Δε θυμάμαι να φιλιόμαστε, θυμάμαι όμως τα δάχτυλά του ξαφνικά μέσα μου. Όλο και πιο σκληρά, όλο και πιο πιεστικά, όπως κανείς δεν με είχε αγγίζει έως τότε και από τότε. Μπορούσα να νιώσω το σχήμα του εαυτού μου και τη ράχη μου και πραγματικά, πραγματικά με πόνεσε. Ενστικτωδώς έβαλα το χέρι μου στον καρπό του και τράβηξα με δύναμη τα δάχτυλά του από μέσα μου. Δεν είπα λέξη. Εκείνος σηκώθηκε απότομα και ανέβηκε σιωπηλά και βιαστικά τις σκάλες μέσα στο σκοτάδι».

Στη συνέχεια η ίδια πήγε για ύπνο κι έφυγε από το σπίτι του το πρωί.

Διαψεύδει η εταιρεία

Η Ιmperial Publishing που εκπροσωπεί τον Λέντερ υποστηρίζει πως οι ισχυρισμοί της Ραταϊκόφσκι είναι απολύτως ψευδείς και πως η ίδια αναζητά μόνο δημοσιότητα.

«Είμαστε βαθιά αναστατωμένοι από τις τελευταίες ψευδείς δηλώσεις της κυρίας Ραταϊκόφσκι στο περιοδικό της Νέας Υόρκης στην ατέρμονη αναζήτησή της για φήμη και δημοσιότητα. Ασφαλώς, ο κ.Λέντερ αρνείται απερίφραστα τις εξωφρενικές αυτές κατηγορίες περί "επίθεσης". Είναι τερατώδες και θλιβερό το ότι ψεύδεται τόσο εκδικητικά και τόσο συχνά στον Τύπο» ανέφερε εκπρόσωπος του Ιmperial Publishing.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice