Dmitry Zvolskiy - Unsplash
© Dmitry Zvolskiy / Unsplash
Lifestyle

10 σωτήριες συμβουλές παντός καιρού

Γιατί η ντουλάπα σας φαίνεται πάντα άνω κάτω; Τι σχέση έχει ο αφρός ξυρίσματος με το υγρό μέικ-απ;

10 συμβουλές για προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και προσωπικού στιλ που θα σας φτιάξουν τη μέρα.

1. Έρχεται φθινόπωρο και πολύ σύντομα χειμώνας. Ο νούμερο 1 κανόνας για την εποχή, είναι: μην υποτιμάτε τη χρησιμότητα ενός ωραίου, στιλάτου παλτό που εφαρμόζει καλά στο σώμα σας. Και το νυχτικό σας να φοράτε από κάτω, θα δείχνετε καλοντυμένη.

2. Καλά, τι χειμώνας; Ακόμα ζέστες έχουμε. Και, ξέρετε, η ζέστη μπορεί να αλλοιώσει τη φόρμα του σκελετού των γυαλιών σας. Γι’αυτό, πάντα να τα φυλάτε μέσα σε μία σκληρή θήκη, να μην τα αφήνετε κοντά σε εστίες θερμότητας και, τις πολύ ζεστές μέρες με ήλιο, καλύτερα να μην τα φοράτε σαν στέκα στο κεφάλι.

3. Λεκέδες ιδρώτα στα ρούχα. Δυστυχώς. Πριν βάλετε το λεκιασμένο ρούχο στο πλυντήριο, ξεκάστε το σημείο του λεκέ με χυμό λεμονιού. Το φυσικό οξύ θα διαλύσει τον (αλκαλικό) λεκέ και δεν θα τον αφήσει να αποχρωματίσει το ρούχο σε εκείνο το σημείο.

4. Γυναίκες με πλούσιο στήθος. Το ότι σας κολακεύουν τα πολύ φαρδιά ρούχα, είναι μύθος. Η περιοχή ακριβώς κάτω από το στήθος είναι το πιο μικρό μέγεθος στις αναλογίες μίας γυναίκας, οπότε τονίστε το σημείο εκείνο με κάποια ζώνη ή ελαστικότητα στο φόρεμα ώστε να ανασηκώνει το στήθος. Θα λεπτύνει αμέσως η σιλουέτα σας.

5. Λεκές από υγρό μέικ-απ στο γιακά του πουκάμισου. Είτε είναι το δικό σας πουκάμισο είτε του τηλεπαρουσιαστή που τον βάφετε για να πει τις ειδήσεις, μη φρικάρετε! Βάλτε στην άκρη μίας πετσέτας αφρό ξυρίσματος και τρίψτε το απαλά.

6. Στιλιστικό tip για μοντέρνο look: Φόρεσε κάτι καλό από κάτω, όπως ένα βελούδο μάξι ή μία δερμάτινη φούστα ή μία φούστα με χάντρες ή ένα μεταξωτό παντελόνι καμπάνα και από πάνω ένα παλιό, πολυφορεμένο, ξεβαμένο γκρι φούτερ ή ένα τι-σέρτ. Από εμένα πάντως, είναι ναι.

7. Αγοράζετε τζιν και βρισκόσαστε μπροστά στο δίλημμα: ποιό από τα δύο μεγέθη να διαλέξω; Πάντα να διαλέγετε το μικρότερο νούμερο. Τα τζιν ανοίγουν καθώς τα φοράτε και αποκτούν το σχήμα του σώματός σας.

8. ΠΟΤΕ μη στεγνώνετε βρεγμένα δερμάτινα παπούτσια βάζοντάς τα κοντά στη ζέστη. Αφήστε τα να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο, με τον αέρα, στο μπαλκόνι. Η ζέστη αποξηραίνει το δέρμα και μειώνει στο μισό τη διάρκεια ζωής των παπουτσιών.

9. Ένας πανεύκολος τρόπος για να κάνετε τη ντουλάπα σας να δείχνει συμμαζεμένη: Αγοράστε τις ίδιες κρεμάστρες, ίδιο χρώμα, ίδιο μέγεθος για όλα σας τα ρούχα. Αυτομάτως έρχονται όλα στην ίδια γραμμή και νοιώθετε ότι βάλατε σε τάξη στο σύμπαν.

10. Πριν πάτε για ύπνο το βράδυ, πασπαλίστε 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα μέσα στα ταλαιπωρημένα, ιδρωμένα σας αθλητικά παπούτσια που φοράτε όταν γυμνάζεστε. Φροντίστε η σόδα να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο του κάθε παπουτσιού. Η σόδα εξαφανίζει κάθε μυρωδιά και απορροφάει τον ιδρώτα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice