Τρία μοντέλα της Rihanna που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού

Τρία μοντέλα της Rihanna που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού

Ποζάρουν με τα εσώρουχα του brand Savage x Fenty
  • A-
  • A+
Στο πλαίσιο της Ευαισθητοποίησης για τον Kαρκίνο του Μαστού, τρεις γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο φορούν εσώρουχα της συλλογής Savage x Fenty της Rihanna.

Καθώς ο Οκτώβριος θεωρείται μήνας Ευαισθητοποίησης για τον Kαρκίνο του Μαστού, η Rihanna αποφάσισε να συνεισφέρει με έναν σχεδόν συγκινητικό τρόπο. Έτσι ζήτησε από τρεις γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού να συμμετέχουν στο σόου και να ποζάρουν με τα εσώρουχα της νέας συλλογής του brand της Savage x Fenty.

Η Ριρί «έδωσε το μικρόφωνο», όπως χαρακτηριστικά γράφει στο instagram, στις Cayatanita, Ericka, και Nykia, οι οποίες διαγνώστηκαν με επιθετικές μορφές καρκίνου αλλά και αντιμετώπισαν πρόβλημα στην υγιειονομική τους περίθαλψη λόγω ηλικίας και φυλής.

Ενθαρρύνοντας τις τρεις γυναίκες να αφηγηθούν την ιστορία τους, η Rihanna ελπίζει να γνωστοποιηθούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι μαύρες γυναίκες όσον αφορά την πρόσβασή τους σε επαρκή υγειονομική περίθαλψη και υποστήριξη.

Η Cayatanita διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στα 32 της, το 2018. Άρχισε να γράφει στο μπλογκ της τις εμπειρίες της, ώστε όσοι περνούσαν τα ίδια να μην αισθάνονται μόνοι. Όταν στις αρχές του μήνα συμμετείχε στο σόου της Rihanna, δίπλα στη Lizzo και την Μπέλα Χαντίντι, έγραφε στο instagram της: «Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα, εγώ, μια καρδιοπαθής και καρκινοπαθής, να είμαι ακόμα εδώ και μέρος κάτι τόσο ωραίου».

Η Ericka διαγνώστηκε με δύο τύπους καρκίνου στα 28 της. «Είναι σημαντικό να εκτιμάτε το σώμα μέσα στο οποίο βρίσκεστε και που θα σας έφερε εδώ που είστε τώρα. Και αυτό ήταν πραγματικά συγκινητικό για μένα, γιατί δεν αφορούσε την ομορφιά, δεν αφορούσε το “Ω, αγαπώ τον εαυτό μου”. Ήταν: “Εκτιμώ το σκεύος που με έχει μεταφέρει” Δίνω πραγματικά όλα τα συγχαρητήρια στις μαύρες γυναίκες και τους μαύρους queer ανθρώπους που με κράτησαν».

Η ιστορία της Nykia: Είχε έναν πολύ «κακό» καρκίνο, τον νίκησε, διαπίστωσε όμως από την περιπέτιά της πόσο δύσκολο είναι για μια μαύρη γυναίκα να λάβει τη σωστή διάγνωση και την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν τη σταμάτησε τίποτα. Και πλέον μιλά εκ μέρους της κοινότητας. Την 1η Οκτωβρίου ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό το μήνυμά της: «Σε όλες τις μαχήτριες του καρκίνου του μαστού, σε όλες τις νικήτριες ας δουν αυτό: Να θυμάστε ότι σας αγαπούν, είστε δυνατές και όμορφες όσο ποτέ».  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAVAGE X FENTY BY RIHANNA (@savagexfenty) on Oct 22, 2020 at 2:06pm PDT

Η συλλογή της καμπάνιας θα πωλείται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, κι ένα μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Ίδρυμα Clara Lionel της Rihanna. Οι συλλογές εσωρούχων της Savage x Fenty απευθύνονται σε όλους τους σωματότυπους και όλα τα μεγέθη. Όπως άλλωστε και η σειρά καλλυντικών της, που είναι κατάλληλη για όλα, μα όλα, τα χρώματα επιδερμίδας. Μπράβο, Ριρί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Καμίλα Καμπέγιο μας προτρέπει να αγαπήσουμε το σώμα μας
Η Καμίλα Καμπέγιο μας προτρέπει να αγαπήσουμε το σώμα μας
Back to top