Γιατί η Καμάλα Χάρις φορά πέρλες;
© Kevin Winter/Getty Images/Ideal Image
Lifestyle

Γιατί η Καμάλα Χάρις φορά μαργαριτάρια;

Γιατί δεν ξεχνά το παρελθόν και τις «αδελφές» της

Η Καμάλα Χάρις φορά σχεδόν σε κάθε της δημόσια εμφάνιση μαργαριταρένια κοσμήματα, γεγονός που συνδέεται με τα φοιτητικά της χρόνια.

Τι κοινό έχει η Λίζα Σίμπσον, κόρη Χόμερ, με την Καμάλα Χάρις, την υποψήφια αντιπρόεδρο της Αμερικής; Καμία από τις δύο δεν αποχωρίζεται τις πέρλες της για συναισθηματικούς κι όχι στιλιστικούς λόγους.

Κι αν το κολιέ της Λίζας είναι δώρο της μητέρας της όταν κατάφερε να διαβάσει για πρώτη φορά, τα κολιέ και τα σκουλαρίκια της Καμάλα είναι η σύνδεσή της με το πανεπιστημιακό της παρελθόν και την αδελφότητα στην οποία ανήκε. 

Η Καμάλα Χάρις υπήρξε από το 1986 μέλος της αδελφότητας Άλφα Κάπα Άλφα, την πρώτη οργάνωση μαύρων γυναικών, που ιδρύθηκε στο πανεπιστήμιο Χάουαρντ το 1908. Σήμα κατατεθέν των μελών της αδελφότητας ήταν οι πέρλες.

Με τον τρόπο αυτό τα κορίτσια της ΑΚΑ είχαν βρει ένα σύμβολο αλληλεγγύης μεταξύ τους, το οποίο ταυτόχρονα αύξανε την κομψότητα και την αυτοπεποίθησή τους. Αρχικά φορούσαν ένα μικρό σκουλαρίκι με πέρλα. Στη συνέχεια έγιναν πιο δημιουργικές.

Embedded rich media on Instagram

Το πολύτιμο αυτό κόσμημα είναι ένα φόρος τιμής των νεώτερων της αδελφότητας προς τις ιδρύτριές της και φοριέται ακόμα από την ΑΚΑ. Οι περισσότερες γυναίκες της οργάνωσης ομολογούν πως, ακόμα κι όταν τελείωσαν τα φοιτητικά χρόνια, δεν έβγαλαν τις πέρλες τους, και η Καμάλα Χάρις είναι το ζωντανό παράδειγμα.

Μέχρι στιγμής την έχουμε δει να φορά ένα κολιέ με μαύρα μαργαριτάρια με ασορτί σκουλαρίκια. Επίσης έχει ένα ζευγάρι σε κρεμ απόχρωση με χρυσή αλυσίδα, που τη φωτίζει ιδιαίτερα, αλλά και πολλές σειρές λευκών μαργαριταριών.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ είναι ένα ιστορικό εκπαιδευτικό ίδρυμα για τη μαύρη κοινότητα, που έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διεκδίκηση και κατάκτηση των ανθρώπινα δικαιωμάτων.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice