ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ © EUROKINISSI
Lifestyle

Lockdown - Κομμωτήρια: Με αυτό το sms θα πάτε το Σαββατοκύριακο

Πώς λύθηκε το «τεχνικό» (όπως είπαν οι αρμόδιοι) πρόβλημα

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Καθώς δεν θεωρήθηκε χρήσιμο να προστεθεί νέο sms μόνο για τα κομμωτήρια, άλλωστε από Δευτέρα μπαίνουν στο lockdown, επινοήθηκε άλλη λύση

Το καθολικό lockdown, το οποίο ανακοίνωσε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αρχίσει από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου (07.11.2020) και θα διαρκέσει, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ως τις 30 του ίδου μήνα. Δεδομένης της πίεσης που δέχθηκαν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής για ένα ραντεβού πριν από το κλείσιμο, η κυβέρνηση αποφάσισε να αφήσει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις ανοιχτές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Μέχρι σήμερα (06.11.2020) το πρωί, ωστόσο, δεν είχε διευκρινιστεί ποιο sms θα πρέπει να στείλουν οι πολίτες (λόγω lockdown η κίνηση θα γίνεται με sms ή χειρόγραφη άδεια) για να πάνε νόμιμα στο κομμωτήριο ή στο κέντρο αισθητικής.

Αρχικά, υπήρχε η σκέψη να προστεθεί ένας επιπλέον κωδικός στα sms, που θα προβλέπει τη μετακίνηση στα κομμωτήρια. Αλλά η σκέψη αυτή γρήγορα εγκαταλείφθηκε, καθώς το sms για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα ισχύσει μόνο για αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού από τη Δευτέρα οι επιχειρήσεις αυτές κλείνουν στο πλαίσιο του lockdown.

Τελικά, το «τεχνικό» (όπως έλεγαν οι αρμόδιοι στην αρχή) πρόβλημα λύθηκε και, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε πως όποιος θέλει να πάει το Σαββατοκύριακο σε κομμωτήριο, κουρείο, κέντρο αισθητικής, θα πρέπει να στείλει πως πάει σούπερ μάρκετ, δηλαδή να στείλει SMS τον αριθμό 2.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και της επιβολής lockdown, τα κομμωτήρια θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, τηρώντας συγκεκριμένα μέτρα προστασίας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice