Είναι μια «κακή» μέρα και για σένα;
© Pawel Szvmanski / Unsplash

Είναι μια «κακή» μέρα και για σένα;

Δεν είσαι η μόνη που νιώθεις μερικές φορές να εξαντλούνται όλες σου οι δυνάμεις. Σου έχουμε μερικά καλά tips
  • A-
  • A+
Μερικά tips για να φτιάξεις τη διάθεσή σου καΙ να ανεβάσεις την ψυχολογία σου όταν αισθάνεσαι εξαντλημένη

Υπάρχουν μέρες που νιώθεις να εξαντλείς όλα τα αποθέματα δύναμης που διαθέτεις μόνο και μόνο για να καταφέρεις να τις φτάσεις στο τέλος τους. Έχεις ξαναπεράσει «κακές» μέρες –όπως όλοι μας– και ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να κάνεις έστω και μισή θετική σκέψη που θα σε κάνει να χαμογελάσεις, να ξεχαστείς, να πας παρακάτω. Βγες για έναν περίπατο, γράψε αυτά που σε στρεσάρουν στο χαρτί, κάνε αεροβική γυμναστική, δες μια κωμωδία στην τηλεόραση, άκου μουσική, λένε, και καλά τα λένε, γιατί όλα τα παραπάνω αποδεδειγμένα «μετατοπίζουν» το αρνητικό φορτίο, ενισχύοντας επιπλέον την παραγωγή των ορμονών της «ευτυχίας». Εγώ θα σου προτείνω τρία ακόμη, το ίδιο εύκολα ίσως, πράγματα που μπορείς να κάνεις μια μέρα που νιώθεις πως ο ουρανός πλησιάζει απειλητικά… το κεφάλι σου

Κάνε ένα ντους
Αν και είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι όταν η μέρα δεν σου πάει καθόλου καλά, μπαίνοντας απλώς στο ντους και αφήνοντας το ζεστό νερό να πέσει πάνω σου, ενώ το πλούσιο άρωμα του αγαπημένου σου αφρόλουτρου διαχέεται στην ατμόσφαιρα, θα ελαφρώσει αισθητά τη διάθεσή σου και θα σε αναζωογονήσει. Για το πρακτικό σκέλος, το ευχάριστα ζεστό ντους έχει και σημαντική χαλαρωτική επίδραση στους μύες που νιώθουν περισσότερο από κάθε άλλο σημείο του σώματός σου την «έντασή» σου. 

© Κarim Μanjra / Unsplash

Φάε και πιες νερό
Εάν δεν τρως σωστά, εάν δεν πίνεις αρκετό νερό, μην σε εκπλήσσει μια… γενικευμένη γκρίζα διάθεση. Φάε το αγαπημένο σου φαγητό, αυτό που στη σκέψη του και μόνο γλείφεσαι, αυτό που κάνει τα μάτια σου να κλείνουν απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά. Και μην ξεχνάς το νερό που αποδεδειγμένα φροντίζει για την καλή σου υγεία και κατ’ επέκταση την ψυχική σου ευημερία.

© Bindle Bottle / Unsplash

Κλάψε…
Μην αφήνεις την κακή σου διάθεση να συσσωρεύεται. Κλάψε, με τη μικρή ή τη μεγαλύτερη αφορμή. Είναι μια αντίδραση που αυτό που αφήνει πίσω της είναι μόνο «ανακούφιση». Είναι ένα ξέσπασμα, αυτό που ίσως χρειάζεσαι για να νιώσεις καλύτερα, αλλά και ένας τρόπος να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου και να απομακρύνεις το βάρος που σου δημιουργούν.

© Markus Winkler / Unsplash

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ολίβια Κόλμαν ως Ελισάβετ στην σειρά του Netflix "the Crown"
Καραντίνα με «The Crown»
Οι σχεδιαστές Δημήτρης Αλεξάκης και Γρηγόρης Τριανταφύλλου (Deux Hommes)
Deux Hommes: «Η μόδα είναι ένα υπέροχο χάος»
Back to top