Η Ολίβια Κόλμαν ως Ελισάβετ στην σειρά του Netflix "the Crown"
Η Ολίβια Κόλμαν ως Ελισάβετ στην σειρά του Netflix "the Crown"
Lifestyle

Καραντίνα με «The Crown»

Φοράμε πιτζάμες και ξεκινάμε την πιο ονειρική βόλτα πάνω στο μαγικό χαλί του Netflix

The Crown: Ο τέταρτος κύκλος της σειράς του Netflix ξεκίνησε.

Κλεισμένοι μέσα με απαγορευτικό απόπλου από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, η πιο βολική και η πιο ονειρική βόλτα είναι πάνω στο μαγικό χαλί του Netflix. Ο τέταρτος κύκλος του The Crown υπόσχεται πτήσεις πάνω από το μαγευτικό κάστρο του Μπαλμόραλ και τα τοπία της Σκοτίας με τη σινεφίλ αγριάδα τους. Νοερά φοράω γαλότσες, δένω μαντιλάκι στο μαλλί και ταξιδεύω. Μικροί καταρράκτες, λίμνες, τοπία να τα πιεις στο ποτήρι. Ή να τα απολαύσεις με ένα μπράντι. 

Να ένα ταξίδι που θα ήθελα να κάνω. Ο ουρανός βάφεται μοβ όταν δύει ο ήλιος και όλοι οι γαλαζοαίματοι, ντυμένοι σε μπουφάν τύπου Μπάρμπουρ, μποτάκια και χοντρές κάλτσες, ξεχύνονται σε κυνήγια και περιπάτους. Και βρέχει, πόσο βρέχει. 

Οι βασιλικές-πριγκιπικές ζωές έχουν άλλου τύπου δράματα. Εξαναγκαστικοί γάμοι, κρυφοί και φανεροί απαγορευμένοι έρωτες, βάσανα… Και ένα πληγωμένο, καημένο ελάφι που του στήνουν καρτέρι. 

Αφοπλιστική η Ολίβια Κόλμαν ως Ελισάβετ, έξοχη η Τζίλιαν Άντερσον ως Θάτσερ. «Η κόρη του παντοπώλη», όπως την αποκαλούσαν, μετά την επίσκεψή της στο κάστρο όπου υποβάλλεται στο «τεστ του Μπαλμόραλ» και διαπιστώνει ότι μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας της φέρονται συγκαταβατικά, την προσβάλλουν και την υποτιμούν, λέει εμφατικά στον σύζυγό της, «δεν είναι καλλιεργημένοι, δεν προσεγγίζουν καν το ιδανικό». Υπέροχες οι δύο ηθοποιοί. Όπως και όλο το καστ. Επιβλητικός ο Τζος Ο’ Κόνορ, ως νεαρός Κάρολος, με εκείνο το βλέμμα απόγνωσης πριν τον γάμο. Δύο πικραμένα μάτια, γεμάτα οδύνη και θλίψη. Πένθος πριν τον γάμο. Αλλά, πιστός στο καθήκον… 

Φορώντας τις πιτζάμες συναντώ την Νταϊάνα στην πιο γλυκιά, τρυφερή, λιγάκι αφελή και εύθραυστη εκδοχή της. Η Έμα Κόριν, που την υποδύεται, θυμίζει σπουργιτάκι με υγρά μάτια. Οι απογοητεύσεις, η ισχυρή παρουσία της Καμίλα, οι βουλιμικές κρίσεις. Καθόλου παραμυθένια όλα αυτά. «Σε αυτό τον γάμο είμαστε τρεις» είχε πει η αδικοχαμένη Νταϊάνα. Η σειρά είναι αυτό που λέμε υψηλού επιπέδου, καθώς έχουν προσεχθεί τα πάντα. Κάποια στιγμή τρέχει και ένα ποντικάκι στο παλάτι. Θα το δείτε στην έναρξη του τρίτου επεισοδίου. Τέτοια αληθοφάνεια. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice