«Δεν θα ήθελα ποτέ να πω μία ιστορία, που θα έπρεπε να ειπωθεί από κάποιον που έζησε αυτή την εμπειρία»
Tag Queens: Ντουλάπια στην εντέλεια
H καλαισθησία συναντά την οικολογική συνείδηση και την τάξη με προσωποποιημένες, ανθεκτικές ετικέτες για τα βάζα
Η Άννα Σουρμπάτη και η Μαριαλένα Μαντζαβίνου βάζουν σε τάξη τα τρόφιμα, τα ρούχα και τη ζωή σας με τις ετικέτες και τα βάζα του brand τους Tag Queens
Τι μάθαμε στην προηγούμενη καραντίνα; Εκτός από το να φτιάχνουμε banana bread, μάθαμε να συνυπάρχουμε με την οικογένειά μας και να εκμεταλλευόμαστε κάθε σπιθαμή του σπιτιού προκειμένου να φτιάξουμε γραφεία, για όσους δούλευαν εξ αποστάσεως. Στα παραπάνω προστέθηκαν και οι τηλεκπαιδεύσεις, το ένα ή περισσότερα γραφεία των παιδιών. Ανοίξαμε κάθε ντουλάπι, ξαναοργανώσαμε ντουλάπες, βάλαμε τάξη στα πατάρια, ξεχωρίσαμε τα σερβίτσια του φαγητού από του καφέ και γλυκού, αναρωτηθήκαμε ποιος μας έκανε δώρο σκεύος fondue.
Tag στη ζέα και το ντίνκελ
Στην πρώτη καραντίνα, η Άννα Σουρμπάτη, event planner, συνάντησε σ’ έναν περίπατο τη Μαριαλένα Μαντζαβίνου, γραφίστρια. «Δουλεύαμε παλιά μαζί αλλά είχαμε χαθεί. Στους περιπάτους του πρώτου lockdown ανακαλύψαμε ότι μένουμε δίπλα». Η Άννα, που είναι μανιακή με την οργάνωση, σκέφτηκε πως αφού περνάμε τις ημέρες μας μέσα στο σπίτι, ας τις κάνουμε ομορφότερες. Ούτως ή άλλως, τα events ακυρώνονταν, η δουλειά της συρρικνώθηκε. Κι έτσι κάπως γεννήθηκαν οι Tag Queens.
Οι Tag Queens δημιουργούν προσωποποιημένες, ανθεκτικές ετικέτες για τα βάζα της κουζίνας (μπαχαρικά, αλεύρια, ξηρούς καρπούς, καφέδες) και για το μπάνιο (Q tips, μπαμπάκια, μικρά σαπούνια). «Το θέμα της χρήσης του πλαστικού είναι πια στην ατζέντα των περισσότερων κυβερνήσεων του κόσμου. Κάποιες ξεκίνησαν με την απαγόρευση της σακούλας για να προχωρήσουν με τις συσκευασίες. Θα πρέπει να συνηθίσουμε την ιδέα του χύμα προϊόντος και στη χρήση όχι μόνο βιοδιασπώμενων συσκευασιών αλλά φυσικών, φιλικών στο περιβάλλον». Η «μία χρήση» θα πρέπει να αποκλείεται από τη ζωή μας.
Κινόα και μαυροκούκι
Έτσι, με τις Tag Queens, η καλαισθησία συναντά την οικολογική συνείδηση και την τάξη. Άντε να ξεχωρίσεις το αλεύρι Ζέας από το ντίνκελ, το αλεύρι με ή χωρίς γλουτένη, τη μαύρη κινόα από τον μαυροκούκι. «Στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας συνειδητοποιήσαμε ότι για να είναι βιώσιμο το σπίτι μας, χρειάζεται αισθητική και τάξη, με την έννοια ότι ξεκουράζει το νου και το μάτι». Η Άννα ξεχωρίζει για την αιχμηρή αισθητική της, ούτως ή άλλως. Μια ματιά στα υπέροχα events που έχει οργανώσει θα σας πείσει ότι όχι μόνο μπορεί να οργανώσει τα ντουλάπια σας αλλά ό,τι πρέπει.
Το pantry της υπομονής
Παρακολουθώ στο Netflix το «Get Organised with the Home Edit». Η Clea και η Joanna ζουν στο Νάσβιλ αλλά ταξιδεύουν σε όλες τις ΗΠΑ οργανώνοντας κουζίνες και ντουλάπες. Στην περίπτωση των αμερικάνικων σπιτιών δεν είναι ντουλάπια κουζίνας από μελαμίνη αλλά pantries, αποθήκες στις οποίες στοιβάζουν προϊόντα και προϊόντα. Αν έχετε δει το pantry της Khloe Kardashian, τα καταλάβατε. Οι ντουλάπες είναι μικρά εμπορικά κέντρα. Όπως της Rachel Zoe ή της Reese Witherspoon που οι Home Edit βάζουν σε τάξη τα ρούχα και αξεσουάρ από τις ταινίες, τα κόκκινα χαλιά και τις τηλεοπτικές σειρές της.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ο χώρος, ούτε η φιλοσοφία της αποθήκευσης σε αυτήν την υπερβολή. Γι' αυτό και είναι ακόμη πιο χρήσιμες οι Tag Queens. «Εκτός από τις τυποποιημένες ετικέτες, θα πωλούνται και βάζα για την κουζίνα και το μπάνιο. Επίσης, θα δίνονται και custom λύσεις για τη βελτιστοποίηση του χώρου σας, όπως για την αποθήκευση στο παιδικό δωμάτιο ή τη δημιουργία γραφείου στο σπίτι για να αποφεύγεται η μόνιμη ακαταστασία στο σπίτι». Απαραίτητο. Μόνο την επιφάνεια του πλυντηρίου δεν έχουμε κάνει ακόμη γραφείο.
Δείτε περισσότερα στο Instagram @tag_queens