Εποχικό κατάστημα
Εποχικό κατάστημα © EUROKINNISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Lifestyle

Lockdown: Πώς θα γίνεται η μετάβαση στα εποχικά καταστήματα

Οι κανόνες και το ωράριο λειτουργίας - Τι SMS στέλνουμε στο 13033

62224-137655.jpg
Newsroom |

Τι ισχύει με τα εποχικά καταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου: Διευκρινίσεις Σταμπουλίδη για κανόνες, ωράριο λειτουργίας και SMS στο 13033.

Τα εποχικά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Μιλώντας στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ποιος είναι ο κωδικός που πρέπει οι πολίτες να στέλνουν με SMS στο 13033 για να μπορούν να μεταβαίνουν στα εποχικά καταστήματα για τις αγορές τους. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σταμπουλίδης ανακοίνωσε την περιορισμένη και για ορισμένη διάρκεια λειτουργία των καταστημάτων. 

Για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ). Το ωράριο λειτουργίας των εποχικών καταστημάτων θα είναι από τις 07.00 το πρωί έως και τις 20.30 το βράδυ.

Στο εσωτερικό των επιχειρήσεων υπάρχει ανώτατο όριο στην ταυτόχρονη παρουσία ατόμων, ενώ η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. 

Εποχικά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη - Οι κανόνες που ισχύουν

Αναλογία ατόμων ανά τ.μ:

  • 4 κάθε 100 τ.μ.
  • Άνω των 100 τ.μ., 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.

Μάσκα και αποστάσεις:

  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.
  • Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.

Ανελκυστήρας και κυλιόμενες σκάλες:

α) Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%

β) Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice