Κλείνουν (ξανά) τα κομμωτήρια σε Ελευσίνα, Μάνδρα και Ασπρόπυργος, καθώς ξεκινά την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 το αυστηρό τοπικό lockdown
Κλείνουν (ξανά) τα κομμωτήρια σε Ελευσίνα, Μάνδρα και Ασπρόπυργος, καθώς ξεκινά την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 το αυστηρό τοπικό lockdown © Pixabay
Lifestyle

Κομμωτήρια στην Αττική: Σε ποιες περιοχές ξανακλείνουν

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων που συνοδεύουν το αυστηρό τοπικό lockdown

62224-137655.jpg
Newsroom |

Τα κομμωτήρια σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα κλείνουν ξανά την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, καθώς ξεκινά το αυστηρό τοπικό lockdown για τον κορωνοϊό.

Λίγες ώρες απομένουν για να κλείσουν ξανά τα κομμωτήρια σε περιοχές στην Αττική στο πλαίσιο των νέων μέτρων που συνοδεύουν το αυστηρό τοπικό lockdown.

Πρόκειται για τρεις δήμους στη Δυτική Αττική, οι οποίοι εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, με αποτέλεσμα να ληφθεί απόφαση για την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για τους πολίτες.

Ειδικότερα, σε Μάνδρα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο τα κομμωτήρια κλείνουν ξανά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις περιποίησης νυχιών και ποδιών. Το αυστηρό τοπικό lockdown ενεργοποιείται στις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι τα κομμωτήρια στη χώρα άνοιξαν τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και οι επιχειρήσεις μανικιούρ και πεντικιούρ μια ημέρα αργότερα, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020. Η επαναλειτουργία τους συνοδεύεται από αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Διευρυμένο ωράριο, εξυπηρέτηση μόνο με ραντεβού και απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας είναι ορισμένα από αυτά.

Οι επιχειρηματίες είναι υποχρεωμένοι να κρατούν κατάλογο των ραντεβού άμεσα διαθέσιμο για έλεγχο από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες.

«Αναστολή λειτουργίας του "click away" στο λιανεμπόριο, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών και των βιβλιοπωλείων» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς για Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Ελευσίνα κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ανακοινώνοντας το αυστηρό τοπικό lockdown.

Ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice