Στιγμιότυπο στην Ερμού
Στιγμιότυπο στην Ερμού © EUROKINISSI
Lifestyle

Άνοιγμα Λιανεμπορίου: Μεγάλες εκπτώσεις για να σωθούν οι τζίροι

Για να σωθεί ο χαμένος τζίρος

62224-137655.jpg
Newsroom |

Σε μεγάλες εκπτώσεις αναμένεται να προχωρήσουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου όταν θα λειτουργήσει ξανά το λιανεμπόριο

Μετά το «πράσινο φως» για άνοιγμα της αγοράς από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και έχοντας «χάσει» πρακτικά τις παραδοσιακά μεγάλες πωλήσεις της εορταστικής περιόδου, το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» για το λιανεμπόριο είναι η διάθεση του στοκ που παραμένει στα καταστήματα.

Εκμεταλλευόμενοι την συγκυρία της επαναλειτουργίας της αγοράς εν μέσω των χειμερινών εκπτώσεων, οι έμποροι εμφανίζονται διατεθειμένοι να ανοίξουν τα καταστήματα με εκπτώσεις και προσφορές που θα φτάνουν ακόμη και στο 70%, προκειμένου να καλύψουν όσο περισσότερο από το χαμένο έδαφος μπορούν.

Κοινός παρονομαστής όλων παραμένει η αβεβαιότητα. Από την μία, ο φόβος ενός ενδεχόμενου τρίτου lockdown αν εκτροχιαστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μπορούσε να λειτουργήσεις ως «ταφόπλακα» στην αγορά. Από την άλλη πλευρά, ακόμη και με ανοιχτά καταστήματα, οι έμποροι πρέπει να δώσουν διπλή μάχη, καθώς και περιορισμών στον αριθμό των πελατών στα καταστήματα υπάρχει, αλλά και οι καταναλωτές εμφανίζονται «μουσιασμένοι» και να επισκεφθούν καταστήματα, αλλά και να δαπανήσουν χρήματα για αγορές.

Ο εμπορικός κόσμος από την πλευρά του, εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εκτιμώντας ότι, αν όλα πάνε καλά δεν είναι ανέφικτος στόχος να επιτευχθεί ο μισός περίπου τζίρος από αυτόν που σημειώνεται παραδοσιακά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, ήτοι πωλήσεις της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ.

Κάτι που δεν κατέστη εφικτό στην περίοδο των εορτών, όπου η αγορά υπολογίζεται ότι μετά βίας άγγιξε το 30% του τζίρου που σημειώνει παραδοσιακά αυτές τις μέρες.

Οι έμποροι εμφανίζονται διατεθειμένοι να ξεκινήσουν δυναμικά με εκπτώσεις που θα κυμαίνονται μεταξύ 50% - 70%.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, καθώς ο κλάδος έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια αντοχής του και χιλιάδες επιχειρήσεις απειλούνται πλέον με λουκέτα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice