Food for thought

Ερωτήσεις που σε βάζουν σε σκέψεις

Έχω επιτέλους στα χέρια μου τα πιο σοφιστικέ notebooks. Μικρά σημειωματάρια σε κόκκινο, σιέλ, χακί. Στο εξώφυλλο με minimal τρόπο αντίστοιχα διαβάζεις: Chamfort, Pascal, Schοpenhauer. Αφιερωμένα σε ένδοξους πεσιμιστές που, όμως, για κάποιον λόγο αυξάνουν την αισιοδοξία μου. Τα βρήκα στο the school of life – από πίσω κρύβεται το πιο ερωτεύσιμο, σύγχρονο συγγραφικό μυαλό: ο Αλαίν Ντε Μποτόν.

Τα notebooks αυτά είναι τέλεια για δώρο σε εκείνον. Μια νέα γενιά από σημειωματάρια, γενικά, σε περιμένει στο «σχολείο της ζωής». Το επόμενο που θέλω είναι αυτό με τους 20 αφορισμούς.

Πήρα όμως κι ένα κουτί με 100 ερωτήσεις -μία σε κάθε κάρτα. Προμοτάρονται ως ερωτήσεις για να ξεκινήσεις μια κουβέντα και να σπάσεις τον πάγο. Είναι σίγουρα ερωτήσεις-food for thought που μπορείς να τις δεις ως ένα άλλο επιτραπέζιο παιχνίδι για να παίξεις με τους φίλους σου. Ή μόνο με τον εαυτό σου. Οι ερωτήσεις που ψάχνουν απαντήσεις προέρχονται από πεδία όπως έρωτας και σχέσεις με σύμβολο την καρδιά, sex με σήμα τα 2 φύλα και πάει λέγοντας με κατηγορίες όπως: προσωπικότητα & συναισθήματα, culture & taste, οικογένεια & φιλία και τα λοιπά. Είναι ερωτήσεις που σε βάζουν σε σκέψεις για το τι θα απαντήσεις και λειτουργούν κι ως φίλτρο για να καταλάβεις ποιον ακριβώς έχεις απέναντί σου. Για να καταλάβεις, για τι πράγμα μιλάμε τράβηξα μια κάρτα στη τύχη για σένα – απάντησέ την πλιζ…

n

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice