Κομμωτήρια
Κομμωτήρια © Pixabay
Lifestyle

Κομμωτήρια σε Αττική, Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική: Κλειστά τα Σάββατα

Τι ισχύει τις καθημερινές - Ο κωδικός με SMS στο 13033

62224-137655.jpg
Newsroom |

Τα κομμωτήρια θα είναι κλειστά τα Σάββατα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αντιμέτωποι με νέα δεδομένα όσον αφορά lockdown, κυκλοφορία και λιανεμπόριο θα βρίσκονται οι πολίτες από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μεταξύ άλλων ελήφθη η απόφαση για σκληρότερα μέτρα περιορισμού σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά στις 18.00 το απόγευμα. Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική θα παραμένουν κλειστά κάθε Σάββατο μέχρι νεοτέρας.

Τις καθημερινές θα λειτουργούν αποκλειστικά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07.00 το πρωί και έως τις 20.00 το απόγευμα. Η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο με ραντεβού, με τους πολίτες να στέλνουν SMS με τον κωδικό 2 στο 13033. Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

Κλειστά τα κομμωτήρια το Σάββατο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική - Οι ειδικοί όροι λειτουργίας τις καθημερινές

Σημειώνεται ότι παραμένουν σε ισχύ οι ειδικοί όροι λειτουργίας για κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και διαιτολογικά κέντρα. Αναλυτικά:

  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
  • Προαιρετική λειτουργία  την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.
  • Έως 100 τ.μ.  4 άτομα και ένα επιπλέον άτομο ανά επιπλέον 25 τ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι στα καταστήματα που θα είναι ανοικτά το Σάββατο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική περιλαμβάνονται τα σούπερ μάρκετ.       

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice