Girlboss series netflix
Girlboss series netflix
Lifestyle

5 σειρές/ταινίες για fashion addicts στο Netflix

Και όχι άλλα βιογραφικά ντοκιμαντέρ γνωστών οίκων μόδας...

5 σειρές και ταινίες στο Netflix για όσους αγαπούν τη μόδα: Girlboss, Advanced Style, Next in Fashion, Queer Eye, Franca: Chaos and Creation

Ο χώρος της μόδας είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους και ενδιαφέροντες επαγγελματικούς τομείς, και παρόλη την πολυπλοκότητα του, ανήκει σε όλους. Για όλους εσάς λοιπόν που ψάχνετε έμπνευση στο παραμικρό σαν και μένα, το Netflix είναι η τέλεια πηγή. Ο κινηματογράφος ήταν πάντα ένα μέσο προβολής νέων τάσεων και προτύπων ομορφιάς, αλλά οι 5 σειρές και ταινίες που αναφέρονται παρακάτω είναι ειδικευμένες στη μόδα και έχουν μοναδική αισθητική.

1. Girlboss (2017)

Βασισμένο στο βιβλίο για το success story της Sophia Amoruso, ιδρύτρια του clothing brand, "Nasty Gal", το Girlboss είναι ένας κωμικός οδηγός για το πώς μέσω της σκληρής δουλειάς και ίσως και λίγο ατίθασης συμπεριφοράς, μπορεί κανείς να ανέβει στην κορυφή. Αποτελείται μόνο από μια σεζόν με 13 σύντομα (20 και κάτι λεπτά) επεισόδια, και είναι ότι πρέπει για να χαλαρώσεις και να ταξιδέψεις νοερά στο πανέμορφο San Francisco.

GIRLBOSS Official Trailer (HD) Britt Robertson Netflix Comedy Series (2017)

2. Advanced Style (2014)

Αν χρειάζεσαι ποτέ αποδείξεις για την πεποίθηση ότι δεν είσαι ποτέ πολύ μεγάλη για να φοράς ότι σου αρέσει, οι πρωταγωνιστές της ταινίας Advanced Style είναι πραγματικά ότι χρειάζεσαι. Ξεκίνησε ως ένα Instagram street style project αλλά κατέληξε σε μια ταινία/ντοκιμαντέρ η οποία υμνεί την σημασία της μόδας ανεξαρτήτως ηλικίας και την διαχρονικότητα του προσωπικού στυλ, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες που είναι μια ισχυρή κινητήριος δύναμη για ζωή.

'Advanced Style' Trailer (2014)

3. Next in Fashion (2020)

Σχετικά νέα άφιξη στο Netflix, το ριάλιτι μόδας, Next in Fashion, αποτελείται μέχρι στιγμής από 1 κύκλο, 10 επεισοδίων, με host τους πασίγνωστους στο χώρο της μόδας, Alexa Chung και Tan France. Δεκαοχτώ επαγγελματίες σχεδιαστές μόδας μάχονται στήθος με στήθος για να κερδίσουν ένα χρηματικό έπαθλο αξίας 250,000$ και μια πρώτη συλλογή από τα πολυτελή καταστήματα λιανικής πώλησης, Net-a-Porter, ένα όνειρο κάθε high fashion σχεδιαστή.

NEXT IN FASHION COMPETITION SERIES Trailer (2020) Netflix

4.Queer Eye (2018)

ΛΟΑΤΚΙ αγαπημένο, και όχι μόνο, το Queer Eye είναι ένα ευχάριστο και ανεβαστικό makeover show, που όμως προσφέρει πολλά περισσότερα, κυρίως για την αποδοχή, την αυτοπεποίθηση και την αγάπη για τον εαυτό μας. Πάνω από όλα όμως είναι άλλο ένα show με τις διαχρονικές και αξεπέραστες συμβουλές μόδας του Tan France, και ένα fabulous  team από βιρτουόζους της μόδας να τον πλαισιώνει.

Queer Eye | Official Trailer [HD] | Netflix

5. Franca: Chaos and Creation (2016)

Σκηνοθετημένο από τον γιο της, Francesco Carrozzini, το Franca: Chaos and Creation, είναι ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη 25ετη βασιλεία της Franca Sozzanni ως editor-in-chief της Ιταλικής Vogue, με συνεντεύξεις και από διάσημα πρόσωπα στο χώρο της μόδας, αλλά και φίλους και συνεργάτες της ίδιας. Η ταινία δίνει βάση στην επαναστατική φύση της αρχισυντάκτριας αυτού του περιοδικού-μύθου, ενάντια στις τυπικές συμβάσεις των εξωφύλλων περιοδικών, τη μίξη της μόδας, την υψηλή έννοια της τέχνης και την φωτογραφία για την αντιμετώπιση θεμάτων ταμπού.

Franca.Chaos & Creation trailer

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice