Δεν είναι απλά μια ιστορία. Είναι ομολογία

Το σοκαριστικό σποτ της DUO για τη σεξουαλική κακοποίηση

Σεξουαλική κακοποίηση: Το σποτ της DUO που στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά των μη συναινετικών σεξουαλικών πράξεων.

Δεν είναι όλοι οι βιαστές άγνωστοι στο δρόμο που επιτίθονται στα σκοτεινά. Κάποιοι είναι γνωστοί, φίλοι, από την παρέα, μια γνωριμία, ένα φλερτ. Κάποιοι το κάνουν με πλάγιους τρόπους, πιστεύουν πως δεν τρέχει και κάτι, κατά βάθος θέλεις κι ας είπες τόσες φορές «όχι».

Με ένα σοκαριστικό σποτ, η γνωστή μάρκα προφυλακτικών DUO στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης. «Θυμάστε αυτή που στέλναμε στο insta;». Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία του πρωταγωνιστή, ο οποίος κομπάζει στους φίλους του για το πώς «κατάφερε» μία κοπέλα με την οποία μίλαγαν. Ο νεαρός συνεχίζει να περιγράφει, ενώ η ιστορία του σταδιακά γίνεται όλο και πιο σκοτεινή. «Βρίσκω την ευκαιρία και τη φιλάω» λέει, πριν παραδεχθεί ότι η κοπέλα τού έκανε σαφές το ότι δεν ήθελε να συνεχίσει. Ύστερα και αφού η κοπέλα μέθυσε, ζαλίστηκε και έκλεισε τα μάτια της, ο νεαρός σκέφτηκε «μέχρι εδώ φτάσαμε, να μη γίνει κάτι;». Από εκεί και πέρα, η ιστορία γίνεται ακόμα πιο σκοτεινή και σκληρή, αφού κατά την ομολογία του πλέον, εκείνος ασελγεί επάνω της, όσο εκείνη κοιμάται.

Κλείνοντας με το μήνυμα «Δεν είναι απλά μια ιστορία. Είναι ομολογία.», το νέο σποτ της DUO μάς υπενθυμίζει ότι μπροστά στη σεξουαλική κακοποίηση είμαστε όλοι υπεύθυνοι, αφού η αντιμετώπιση και η πρόληψή της, εξαρτώνται από τις αντιλήψεις μας. Γι’ αυτό, ακούμε, βοηθάμε και παρεμβαίνουμε όταν χρειαστεί. Για να μην ξαναγίνουν και για να μη χρειαστεί να ειπωθούν ξανά παρόμοιες ιστορίες.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice