Η λέσχη ανάγνωσης της Κάια Γκέρμπερ
© Pietro D'Aprano/Getty Images

Η λέσχη ανάγνωσης της Κάια Γκέρμπερ

Το 19χρονο μοντέλο σε καλεί να μιλήσετε για λογοτεχνία
  • A-
  • A+
Η Κάια Γκέρμπερ, κόρη της Σίντι Κρόφορντ, έφτιαξε στο instagram μια λέσχη ανάγνωσης στην οποία συμμετέχουν διάσημοι συγγραφείς και ηθοποιοί.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η Κάια Γκέρμπερ εργάστηκε εξ αποστάσεως, υιοθέτησε ένα κουτάβι και πήγε στο Μαλιμπού. Αλλά πόσες φορές πια να πας στο Μαλιμπού; Νισάφι. Έτσι αποφάσισε, εκτός από το να ταΐζει το κοινό της με φωτογραφίες απερίγραπτου κάλλους, να ταΐσει και το πνεύμα τους δημιουργώντας μια λέσχη ανάγνωσης στο instagram. 

Η 19χρονη μοντέλα, όχι μόνο ενθαρρύνει τους followers να διαβάσουν αγαπημένα της βιβλία τα οποία και τους προτείνει, αλλά καλεί και διαπρεπείς συγγραφείς και ηθοποιούς να συζητούν μαζί της σε live streaming περί λογοτεχνίας.

Σε άρθρο του περιοδικού i-D του οποίου το εξώφυλλο κοσμεί η Κάια, οι ίδιοι συγγραφείς παίρνουν συνέντευξη από την Κάια ρωτώντας την για τις αναγνωστικές συνήθειες, τα βιβλία που την εμπνέουν, αλλά και τι είδους μυθιστόρημα θα ήθελε κάποτε να γράψει. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

 

Η Κάια εξομολογείται πως το τελευταίο βιβλίο που τη συγκλόνισε ήταν το «Cafe of Lost Youth» του Patrick Modiano με θέμα το Παρίσι του ’50. «Πολύ συχνά επιστρέφω στη λογοτεχνία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, γιατί με αγγίζει σε πτυχές που άλλα μέσα δεν το έχουν πετύχει. Γαληνεύει το μυαλό μου και τον κόσμο γύρω μου». Ψαγμένη δήλωση. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

 

Και συμπληρώνει: «Σχεδόν πάντα δίνω σε κάποιον που γνωρίζω ένα βιβλίο που με έχει επηρεάσει πολύ και πάντα ζητώ να μου συστήσει κι εκείνος ένα. Έχω βρει μια γλώσσα μέσα από τη λογοτεχνία που με βοήθησε να δώσω σχήμα σε κάποιες από τις στενότερες σχέσεις μου».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

 

Σε ερώτηση σχετική με το μόντελινγκ, είπε τα εξής: «Μια πτυχή του μόντελινγκ που οι περιστασιακοί θεατές δεν μπορούν να αντιληφθούν είναι ο χρόνος που ξοδεύεται πίσω από τη δημιουργία μιας εικόνας. Βλέπω εικόνες που απασχόλησαν τόσο πολλά δημιουργικά μυαλά, για να μην αναφέρω τις ώρες πτήσης, τον εξοπλισμό ή την προετοιμασία, να σκρολάρονται βιαστικά σαν μια οποιαδήποτε εικόνα στο iPhone. Κι ενώ θεωρώ πως είναι απίστευτο που ο καθένας έχει τη δυνατότητα να καταγράψει μια στιγμή με τα δάκτυλά του, ωστόσο πιστεύω πως είναι σημαντικό να υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε αυτά τα δύο». 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

 

Σχετικά με τα σχέδιά της να γράψει ένα βιβλίο αποκάλυψε τα εξής: «Δεν έχω ιδέα για το τι θα αφορά το μυθιστόρημά μου, όμως ξέρω πως θέλω να κάνω τους ανθρώπους να κλάψουν διαβάζοντάς το. Το να κλαις για τα προβλήματα κάποιου άλλου είναι ό,τι πιο κοντά στην ενσυναίσθηση και, πιστεύω, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της λογοτεχνίας». 

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τις συζητήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, μπείτε στο προφίλ της Κάια στο instagram και πατήστε το κουμπί IGTV

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ντακότα Τζόνσον σε νέες περιπέτειες: πουλά δονητές
Η Ντακότα Τζόνσον σε νέες περιπέτειες: πουλά δονητές
Back to top