Ken, ο φίλος της Barbie, κλείνει τα 60! Αυτή είναι η ιστορία του

Από πού κατάγεται, τι δουλειά κάνει και πώς γνωρίστηκαν με τη Barbie;

Ken: Η αντρική κούκλα, φίλος της Barbie, έχει γενέθλια. Αυτή είναι η ιστορία του.

Ο Ken, ο κούκλος (κυριολεκτικά) που έκανε όλα τα κορίτσια της δεκαετίας του '90 να ονειρεύονται ότι μεγαλώνοντας θα γνωρίσουν έναν ξανθό, γυμνασμένο, εντυπωσιακό άντρα σαν αυτόν. Φίλος και συνοδοιπόρος της Barbie σε ταξίδια, αθλητικές δραστηριότητες, δουλειές στο σπίτι και επίσημα γκαλά, αποτελούσε για τα περισσότερα κορίτσια το αγαπημένο «αξεσουάρ» της Barbie. Ο Ken όμως ήταν και είναι πολύ περισσότερα από αυτό, απλά είναι Ιχθύς και κρατάει χαμηλό προφίλ! Στις 11 Μαρτίου κλείνει τα 60 και αυτή είναι η ιστορία του...

Πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε το 1961 στο Γουίλοους του Ουισκόνσιν και το πλήρες όνομά του είναι Kenneth Sean Carson. Η αλήθεια είναι ότι δεν το πήρε από τον παππού του αλλά από το γιο των ιδρυτών της Mattel, Ruth και Elliot Handler. Ο πρώτος Ken πωλήθηκε για $3,50 και είχε κολλημένα ξανθά ή καστανά μαλλιά, φορούσε κόκκινη βερμούδα μαγιό, σανδάλια και κουβαλούσε κίτρινη πετσέτα. Μάλλον πήγαινε για color-blocking αλλά δεν πέτυχε ακριβώς, ξέρετε πώς είναι οι άντρες με αυτά.

Η πρώτη Ken κούκλα το 1961
Η πρώτη εμφάνιση του Ken, 1961

Έχει έναν μικρό αδελφό, τον Tommy, (όταν λέμε μικρό εννοούμε 36 χρόνια μικρότερο) ο οποίος γεννήθηκε το 1997. Το 1964, ο Ken γνώρισε στον κόσμο τον καλύτερό του φίλο Αllan Sherwood, ενώ 6 χρόνια μετά σύστησε και τον πρώτο του μαύρο φίλο, Talking Brad.

Η κούκλα Ken τη δεκαετία του 1970
Ο Ken τη δεκαετία του 1970

Το 1969, απαντώντας στην ανάγκη να επανεφεύρει τον εαυτό του, ο Ken εμφανίστηκε με νέο χτένισμα, πιο παχιά φρύδια και ένα τεράστιο λαμπερό χαμόγελο που επέτρεπε να φανούν τα κατάλευκα δόντια του. Τέσσερα χρόνια μετά, το 1973, «πείραξε» ξανά τα μαλλιά του που τώρα μπορούσαν να χτενιστούν, ενώ άφησε γένια και μουστάκι αλλάζοντας τελείως το στιλ του. Γνωστός για το εξαιρετικό του γούστο, επιλέγει να κυκλοφορεί με τρομερά αυτοκίνητα, ανάμεσά τους μία Dream ‘Vette (1984) και ένα Mini Cooper (2012-13).

Τολμηρές εμφανίσεις τη δεκαετία του 1990 (όπως όλοι μας)
Τολμηρές εμφανίσεις τη δεκαετία του 1990 (όπως όλοι μας)

Καριέρα

Έξυπνος, ευγενικός και με απαράμιλλο στιλ, ο Ken δοκίμασε τις δυνατότητές του σε πολλούς κλάδους ανά τα χρόνια. Το 1963 εργαζόταν ως γιατρός αλλά γρήγορα τα παράτησε για να κυνηγήσει καριέρα αεροπόρου (1975). Την ίδια χρονιά ανακάλυψε το ταλέντο του στα αθλήματα και βρέθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με χρυσό μετάλλιο στο Σκι και την Κολύμβηση. Η αγάπη του για τα αθλήματα συνεχίστηκε και το 1980 σάρωνε τα γήπεδα του τένις, ενώ το 2019 τον κέρδισαν οι «στολές» και τον είδαμε ως πυροσβέστη, ναυαγοσώστη και μπαρίστα! 

Ο Ken δοκίμασε πολλά επαγγέλματα τη δεκαετία του 2020
Ο Ken δοκίμασε πολλά επαγγέλματα τη δεκαετία του 2020

Με τόση φωτογένεια και ταλέντο, ο Ken δε θα μπορούσε να μη βρει το δρόμο του μπροστά στην κάμερα. Το 1987 έκανε το ντεμπούτο του στην ταινία “Barbie and the Rockers: Out of This World” ως μπασίστας του συγκροτήματος. Από τότε έχει υποδυθεί επίσης τον πρίγκιπα, τον δημοσιογράφο, τον εκπαιδευόμενο θαλάσσιας βιολογίας, τον μυστικό πράκτορα και πολλούς ακόμα. Δυστυχώς, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει Χρυσή Σφαίρα ή Όσκαρ ακόμα, παρά τις εντυπωσιακές ερμηνείες του. Αν δεν αξίζει βραβείο ο Ken για την εμφάνισή του στην κινηματογραφική ταινία “Toy Story 3” το 2010, όπου άλλαξε περισσότερα από 50 κοστούμια, τότε ποιος;

Ο Ken με κοστούμι Moschino (αριστερά) και ξεκάθαρο στιλ δεκαετίας 2000
Ξεκάθαρο στιλ δεκαετίας 2000

Ο Ken με δημιουργία Gareth Pugh
Ο Ken με δημιουργία Gareth Pugh

Αξιοσημείωτη βέβαια είναι και η πορεία του στο χώρο της Μόδας. Οι "Sunsational Malibu Ken" κούκλες έγιναν οι πρώτες Μαύρες (1982) και Ισπανικές (1984) κούκλες που ονομάστηκαν “Ken”. Το 1992, ο "Totally Hair Ken®" ντύθηκε για μια νύχτα στην πόλη με μαλλιά έτοιμα για στιλιζάρισμα με τη μωβ χτένα και το ειδικό ζελέ. Ο στιλίστας των διάσημων, Phillip Bloch, έδωσε στον Ken ένα μεγάλο makeover το 2006, ίσως για να τον εμψυχώσει στη δύσκολη περίοδο που περνούσε -θα καταλάβετε πιο κάτω γιατί.

Οι Sunsational Malibu Ken κούκλες που κυκλοφόρησαν ως Μαύρος και Ισπανός το 1980
Οι Sunsational Malibu Ken κούκλες που κυκλοφόρησαν ως Μαύρος και Ισπανός το 1980

Ο Ken υπήρξε επίσης αγαπημένος μεγάλων οίκων και σχεδιαστών όπως ο Jean Paul Gaultier και ο Gareth Pugh, ενώ φόρεσε και ένα custom Moschino κοστούμι, ίδιο με του Jeremy Scott στα 2015 MTV Music Awards. Του αρέσει να δοκιμάζει διαφορετικά στιλ, οπότε θα τον δεις πότε με μακριά μαλλιά πιασμένα κότσο και πότε με ράστα. Έχει φανατικό κοινό και μάλιστα το SNL γύρισε ένα κωμικό επεισόδιο για το πώς θα ήταν ο λογαριασμός του Ken στο Instagram! Σαν πραγματικό χαμαιλέοντα του στιλ και ένθερμο υποστηρικτή της διαφορετικότητας, θα τον συναντήσεις με τρεις διαφορετικούς σωματότυπους, εννέα αποχρώσεις δέρματος, δέκα χρώματα ματιών, εισοσιεφτά χρώματα μαλλιών και είκοσι χτενίσματα.

Ο Ken επανευρίσκει το στιλ των μαλλιών του τη δεκαετία του 2010
Ο Ken επανευρίσκει το στιλ των μαλλιών του τη δεκαετία του 2010

Ο Ken εμπνέει υμνώντας τη διαφορετικότητα
Ο Ken εμπνέει υμνώντας τη διαφορετικότητα

Προσωπική ζωή

Η προσωπική, και πολλές φορές και η επαγγελματική, ζωή του Ken περιστρεφόταν ανέκαθεν γύρω από τη Barbie. Η επιτυχημένη κούκλα που συνεχώς εμπνέει τα κορίτσια, έκλεψε την καρδιά του Ken, όπως και χιλιάδων ανθρώπων στον κόσμο. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής διαφήμισης και ερωτεύτηκαν αμέσως. Μαζί ταξίδεψαν, εργάστηκαν σε διάφορες ειδικότητες, μοιράστηκαν σπίτια και τραπέζια με γείτονες και φίλους, ενώ όλος ο κόσμος μιλούσε για το τέλειο ζευγάρι.

Ο Ken και η Barbie
Ο Ken και η Barbie

Ωστόσο, το 2004 οι δύο τους ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν και τα tabloids άρχισαν έναν μαραθώνιο υποθέσεων. Κάποιοι έλεγαν ότι στην οικογένεια του Ken δεν άρεσε που η Barbie ήταν δύο χρόνια και δύο ημέρες μεγαλύτερή του. Άλλοι υποστήριζαν ότι η Barbie ήθελε να φοράει τακούνια αλλά δεν μπορούσε γιατί ο Ken την περνούσε μόλις 2 εκατοστά σε ύψος. Κάποιοι υποστήριζαν ότι άνθρωποι από το περιβάλλον του Ken δήλωσαν ότι κουράστηκε να ζει στη σκιά της Barbie, ενώ υπήρξαν και εκείνοι που θεώρησαν ότι πρόκειται απλά για ασυμφωνία χαρακτήρων.

Η Barbie και ο Ken

Ο χωρισμός υπήρξε δύσκολος και για τους δύο, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι η αγάπη μπορεί να υπερνικήσει κάθε εμπόδιο και έχει περισσότερες από μία εκφράσεις, αφού η Barbie και ο Ken συμφιλιώθηκαν το 2011 και παραμένουν κολλητοί φίλοι -έχουν ζήσει τόσα πολλά μαζί άλλωστε. Μάλιστα ζουν σε διπλανά σπίτια, γεγονός που επιτρέπει στον Ken να εμφανίζεται σε διάφορα επεισόδια στο κανάλι της Barbie, είτε για να βοηθήσει με κάποιο project είτε για να δεχθεί το επόμενο viral challenge.

Tag καλύτερου φίλου με τον Κεν καραντίνα style | Barbie Vlogs | @Barbie Ελληνικά

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice