Ραντεβού στην πλατεία!

Flower power

Aμάρτησα... τι να κάνω; Δεν μπορώ να το κρύψω... Πού; Στο flower...

Είναι η καινούργια πιτσαρία που άνοιξε στη πλατεία Μαβίλη. Ναι, σωστά καταλάβατε δίπλα στον «Κύριο», όπου σερβίρει αυτή την πίτσα την καταπληκτική, τη λεπτή, την κρατσανιστή, τη ζυμωμένη εννοείται επί τόπου στο χέρι με αγνά υλικά. Εκτός από τη ζουμερή σάλτσα ντομάτας που είναι σπιτική, μπορείτε να δοκιμάσετε την απίθανη πίτσα με μοτσαρέλα-προσούτο, με πανσέτα, με καυτερή piccante για τους τολμηρούς, με ταρτούφο-truffle oil και τα σχετικά, που εντάξει τα λόγια είναι περιττά, τη δοκίμασα. Και φυσικά την ομότιτλη «flower» με μπεσαμέλ, σπανάκι και κοτόπουλο...

n

n

Φτάνει δεν λέω άλλα, άρχισα διατροφή τη Δευτέρα -έχω και ένα μπικίνι σίζον να τρέξω- να πάτε να δοκιμάσετε! Ξέρετε πόσο ατμοσφαιρικά είναι νωρίς το βράδυ, κάτω από τους κισσούς και τα φωτάκια της πλατείας; Καταρχάς, είναι φανταστική ιδέα για ραντεβού, δεν είναι ανάγκη να είναι το πρώτο, μπορεί να είναι και τελευταίο αλλά οκ, όλα καλά. Διότι μετά μπορείτε να περάσετε δίπλα στον «Κύριο» και να πιείτε ένα δροσιστικό λεμονάτο κοκτέιλ με τζιν για να αλλάξετε τη γεύση σας. Βέβαια αν η τελευταία σας μπουκιά ήταν από αυτό το γλυκάκι το calzone με τη σοκολάτα γάλακτος Valhrona και τη κρέμα μασκαρπόνε πίστεψτε με, θα θέλετε να είναι αυτή η παντοτινή γεύση στον ουρανίσκο σας.

n

Για να επιστρέψουμε στον «Κύριο», δίνω credits στο άψογο προσωπικό και στη διακόσμηση του χώρου που είναι απλά μια φρέσκια παρέμβαση χωρίς να έχει αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του ιστορικού μαγαζιού, το οποίο λειτουργεί από το 1973. Δεν λειτουργεί καθόλου σαν ζαχαροπλαστείο, αλλά σαν μπαρ και μάλιστα σαν κλασικό ποτάδικο, aka ναός του αλκοόλ της τότε εποχής. Από την πινακίδα μέχρι το στήσιμο ελάχιστα έχουν αλλαχθεί. Λοιπόν τι λέγατε; Πάτε προς πλατεία;

n

Style

n

Aπό στιλ πως πάμε; Uber-χαλαρά, βασικά, με σορτς, εσπαντρίγια και ένα φλοραλ μεταξωτό αέρινο από πάνω για να ταιριάξετε με τη cult/ρομαντική/αθηναϊκή διάθεση του μέρους.

n

Υ.Γ για τα κορίτσια: Ποιο είναι πιο νόστιμο; Το γλυκό ή αυτός που σε υποδέχεται πίσω από το ξύλινα επενδεδυμένο bar καθώς το διασχίζεις για να πας τουαλέτα; Για πείτε μου..!

Y.Γ για τα αγόρια: Εδώ θα δείτε Mundial σε γιγαντο-οθόνη, δηλαδή τι άλλο...!

Flower:Διεύθυνση Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη

xx

El

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice