Πρίγκιπας Φίλιππος: Τι συμβολίζει ο ελληνικός σταυρός στη σημαία που σκέπασε το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου καθώς συνοδεύτηκε στην τελευταία του κατοικία
Ουίνδσορ, 17 Απριλίου: Τιμητική πομπή μεταφέρει το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου | φωτό: Mark Large-WPA Pool/Getty Images
Lifestyle

Φίλιππος: Ο σταυρός στη γαλανόλευκη που σκέπασε το φέρετρο

Η σημαία που αποτυπώνει την ιδιαίτερη σχέση του με την Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom |

Πρίγκιπας Φίλιππος: Τι συμβολίζει ο ελληνικός σταυρός στη σημαία που σκέπασε το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου καθώς συνοδεύτηκε στην τελευταία του κατοικία

Στη σημαία πάνω στο φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου, με τον λευκό σταυρό σε μπλε φόντο, αποτυπώθηκε η σχέση του με την Ελλάδα.

gettyimages-1232364855.jpg
φωτό: Mark Large-WPA Pool/Getty Images

Στο ύστατο αντίο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο των Ουίνδσορ, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών, είχε και το στίγμα της Ελλάδας. Ο σύζυγος τη βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ ήταν γεννημένος στην Ελλάδα και στην Κέρκυρα και με το που γεννήθηκε αυτόματα έγινε «Πρίγκιπας της Ελλάδας».

Μπορεί να έφυγε βρέφος ακόμα από τη χώρα μας όταν εξορίστηκε ο πατέρας του αλλά τους τίτλους του, τους κράτησε μέχρι τους αρραβώνες του με την πριγκίπισσα Ελισάβετ (τότε) το 1946. Παραιτήθηκε από αυτούς για να γίνει Βρετανός πολίτης, παίρνοντας το αγγλικό όνομα της μητέρας του, Μαουντμπάτεν.

Xωρισμένη σε τέσσερα τμήματα, η σημαία που συνόδευσε τον πρίγκιπα Φίλιππο στην τελευταία του κατοικία «αφηγείται» την ιστορία του Δούκα του Εδιμβούργου.

Το πάνω αριστερά αντιπροσώπευε τις δανικές ρίζες του και απεικόνιζε τρία μπλε λιοντάρια και εννέα κόκκινες καρδιές σε ένα κίτρινο φόντο. Το πάνω δεξιά τμήμα αντανακλά την ελληνική του καταγωγή και αποτελείται από έναν λευκό σταυρό σε μπλέ φόντο. Το τρίτο τμήμα κάτω αριστερά είχε μια σημαία με πέντε λευκές και μαύρες λωρίδες και αντιπροσωπεύει το οικογενειακό του επώνυμο, Μαουντμπάντεν και το τελευταίο κάτω δεξιά τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου με την εικόνα ενός κάστρου στα χρώματα του μαύρου και του κόκκινου.

filippos-simaia.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice