Θάλασσα
© Unsplash/ Evangelos Mpikakis
Lifestyle

Η APIVITA ενώνει τις δυνάμεις της με την Aegean Rebreath

Μια συνεργασία που προστατεύει το μέλλον των ελληνικών θαλασσών

Η APIVITA στηρίζει τον οργανισμό Aegean Rebreath επενδύοντας στο μέλλον των ελληνικών θαλασσών.

Ήξερες ότι περισσότεροι από 700 τόνοι αποβλήτων απορρίπτονται καθημερινά στη Μεσόγειο; Πλαστικά μιας χρήσης και απολεσθέντα αλιευτικά εργαλεία «στοιχειώνουν» τους βυθούς των υπέροχων θαλασσών μας θέτοντας σε κίνδυνο τη θάλασσια ζωή και την ισορροπία του περιβάλλοντος. Δεν οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε περαιτέρω μόλυνση και να αναστρέψουμε το κακό που έχει ήδη γίνει;

Σε αυτή τη φιλοσοφία κινείται και η APIVITA, η οποία ανακοίνωσε στις 22 Απριλίου, Ημέρα της Γης, τη συνεργασία της με τον οργανισμό Aegean Rebreath. Με την είσοδό της στον Παγκόσμιο Οργανισμό "1% for the Planet" μπορεί πλέον να επιστρέφει στον πλανήτη το 1% των πωλήσεων της νέα αντηλιακής σειρά BEE SUN SAFE, καθώς και το 1% των πωλήσεων του APIVITA Experience Store και των APIVITA e-shop παγκοσμίως. Έτσι, αγοράζοντας κι εσύ ένα αντηλιακό APIVITA από το ράφι του φαρμακείου βάζεις το μικρό σου λιθαράκι για ένα καλύτερο μέλλον για τις υπέροχες, καταγάλανες θάλασσές μας.

Aegean Rebreath

Η Aegean Rebreath αποτελείται από ωκεανολόγους, περιβαλλοντολόγους και επιστήμονες της θάλασσας οι οποίοι έχουν αναπτύξει ένα ολιστικό μοντέλο για την απομάκρυνση των θαλάσσιων απορριμμάτων από τους βυθούς και τις ακτές καθώς και την άμεση προώθησή τους για ανακύκλωση σε συνεργαζόμενους φορείς και εταιρείες. Βοηθώντας έμπρακτα, η APIVITA και η Aegean Rebreath θα ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι στη Σαντορίνη (4-6/6), την Ανάφη (16-18/7), την Τήνο (3-5/9), τη Σύρο (17-19/9) και την Πάρο (15-17/10).

Παράλληλα με τις δράσεις καθαρισμού ακτών και βυθού, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την αλιευτική κοινότητα και τις δημοτικές αρχές των νησιών για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Δικτύου συλλογής και διαχείρισης των θαλάσσιων απορριμμάτων που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος-ΙΣΝ.

Μαζί για το μέλλον των θαλασσών: Ας είναι αυτό το μότο του φετινού καλοκαιριού.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice