Πρίγκιπας Χάρι
Πρίγκιπας Χάρι © EPA

Πρίγκιπας Χάρι: Το βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Για τη σημασία της διατήρησης των προστατευόμενων περιοχών στην Αφρική
  • A-
  • A+
Ο πρίγκιπας Χάρι ηγείται του μη κερδοσκοπικού οργανισμού African Parks- Το μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό African Parks ο πρίγκιπας Χάρι δημιούργησε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, ένα ενημερωτικό βίντεο σχετικά με τη σημασία διατήρησης των εθνικών δρυμών και των προστατευμένων περιοχών στην αφρικανική ήπειρο.

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι ο πρόεδρος της οργάνωσης από το 2017, όταν και ξεκίνησε τον αγώνα του για την προστασία του περιβάλλοντος.Στο εν λόγω βίντεο μιλάει ακριβώς για αυτήν την προσπάθεια, αλλά και για τις ανάγκες που έχει η Γη, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτά τα ζωτικής σημασίας τοπία βοηθούν στο να προστατεύσουν τη βιοποικιλότητα της Αφρικής, και αποτελούν τη βάση για ένα υγιή πλανήτη προσφέροντας προνόμια σε εκατοντάδες και χιλιάδες ανθρώπους.»

Ο δούκας του Σάσσεξ μίλησε ακόμα και για τον παππού του Φίλιππο, ο οποίος ήταν ένθερμος οικολόγος και υποστηρικτής περιβαλλοντικών δράσεων, υποστηρίζοντας ότι θα ήθελε να συνεχίσει το έργο του. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Εφόσον, πλέον, βαδίζουμε προς μια εποχή παγκόσμιας ανάκαμψης και αναγέννησης, είναι σημαντικό τώρα να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε και να προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα, όχι μόνο σαν αξία, αλλά σαν υποχρέωση που είναι ζωτικής σημασίας για τον τρόπο ζωής μας. Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, σκέφτομαι τις γενιές οικολόγων, συμπεριλαμβανομένου και του παππού μου, και νιώθω περήφανος και κινητοποιημένος να συνεχίσω τον δικό μου ρόλο σε αυτή την κληρονομιά».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κέιτλιν Τζένερ
Η Κέιτλιν Τζένερ κατεβαίνει για κυβερνήτρια της Καλιφόρνια
Τζένιφερ Λόπεζ και Άλεξ Ροντρίγκεζ
Τζένιφερ Λόπεζ και Άλεξ Ροντρίγκεζ: Γιατί χώρισαν
Back to top