Ήρθε η στιγμή να αγκαλιάσεις τις αλλαγές στη ζωή και το σώμα σου

Εμπνεύσου από τις γυναίκες που χάραξαν τη δική τους μοναδική πορεία και σήμερα μιλάνε γι' αυτό

Triumph Talks-Embrace Change:Οι Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σοφία Μπεκατώρου, Μυρτώ Κάζη, Ζέτα Δούκα, Τάμτα, Μάντη Περσάκη μιλούν για τις αλλαγές που τις καθόρισαν

Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Τα πάντα αλλάζουν και μετά αλλάζουν ξανά. Η ίδια η ζωή φέρνει αλλαγές κι εμείς αλλάζουμε καθώς μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε. Γιατί λοιπόν τη φοβόμαστε τόσο πολύ; Ίσως γιατί σε όλους μας αρέσει να μένουμε στη βολή μας και σε όσα ήδη γνωρίζουμε, επομένως η αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολη. Γενικά έχουμε την προδιάθεση να αντιστεκόμαστε σε συνθήκες που το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο και αναζητούμε πιο προβλέψιμες και βολικές καταστάσεις. Αλλά η διαχείριση και η αποδοχή της αλλαγής είναι βασικό στοιχείο της επιτυχίας.

Οι γυναίκες από μικρές μάθαμε να βιώνουμε αλλαγές, τόσο στο σώμα μας όσο και στη ζωή μας, αλλά όχι να τις αγκαλιάζουμε και να τις αγαπάμε. Οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού μας, πάντα εστιάζουμε στα αρνητικά, ανακαλύπτουμε νέα ψεγάδια, μεγαλοποιούμε τα λάθη μας, κάνουμε συγκρίσεις με λάθος πρότυπα, νιώθουμε λίγες. Η αγάπη για τον εαυτό μας ξεκινάει με εμάς να αγαπάμε τις αλλαγές στη ζωή και το σώμα μας, να μας δίνουμε χώρο να μεγαλώσουμε, να εξελιχθούμε, να λάμψουμε. Ο καθρέφτης δεν είναι εχθρός, είναι εκεί για μας θυμίζει ότι κάθε ένα από τα ελαττώματα που κοιτάμε με απογοήτευση κρύβει στιγμές της ιστορίας μας, του δικού μας προσωπικού αγώνα στη ζωή, των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε.

Πρόσφατα παρακολούθησα ένα βίντεο με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου να μιλάει για τις αλλαγές που καθόρισαν την πορεία της. Τόσο εκείνη, όσο και οι Σοφία Μπεκατώρου, Μυρτώ Κάζη, Ζέτα Δούκα, Τάμτα και Μάντη Περσάκη συμμετέχουν σε μια σειρά βίντεο-ομιλιών με τίτλο «Triumph Talks – Embrace Change» προσπαθώντας να εμπνεύσουν τις γυναίκες να αγαπήσουν τον εαυτό τους, αγκαλιάζοντας όλες τις αλλαγές στη ζωή τους.

«Η μεγάλη συνειδητοποίηση είναι ότι οι αλλαγές που μοιάζουν με εμπόδια είναι στην πραγματικότητα μεταμορφωμένα θαύματα. Είναι αυτά που χρειάζεται να συμβούν για να έρθει η εξέλιξή μας», λέει χαρακτηριστικά αναφερόμενη σε μια προσωπική της εμπειρία.

Triumph Talks-Embrace Change

Για κάθε ευκαιρία που πιστεύεις ότι έχασες, ακολουθεί κάτι καλύτερο. Για κάθε φορά που σκέφτηκες ότι απέτυχες, κέρδισες μια εμπειρία. Για κάθε φορά που πληγώθηκες συναισθηματικά, έγινες πιο δυνατή. Στέκομαι σε μια φράση της Πηνελόπης που με συγκινεί γιατί συνοψίζει όλη την πραγματικότητα της ζωής «κάποιες καταστάσεις δεν θα αλλάξουν, εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που τις αντιμετώπιζουμε».

Μπορούμε να δούμε τις αντιξοότητες ως εμπόδιο και «πισωπάτημα» ή να τις αντιμετωπίσουμε ως μια νέα ευκαιρία για να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε. Άλλωστε, αν δεν μπορείς να αλλάξεις μια κατάσταση, μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που την αντιμετωπίζεις κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό. Όταν καταφέρνεις να ξεπεράσεις το φόβο της αλλαγής και να την αγκαλιάσεις, είναι η στιγμή που νιώθεις την αυτοπεποίθησή σου να δυναμώνει, που αναγνωρίζεις στον εαυτό σου τη δύναμη να τολμήσει και να τα καταφέρει.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις αλλαγές στο σώμα μας. Οι ραγάδες, οι ρυτίδες, η χαλάρωση, οι αναλογίες, το χρώμα των μαλλιών, ο τρόπος που το σώμα μεταμορφώνεται λόγω μιας εγκυμοσύνης (ή και περισσότερων), λόγω γυμναστικής, λόγω ηλικίας, λόγω αυξημένου στρες, λόγω προβλημάτων υγείας. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα έπρεπε να μας στεναχωρεί, να μας αγχώνει και να μας καταβάλλει. Αντιθέτως, θα έπρεπε να μας υπενθυμίζει τη μοναδικότητά μας και το γεγονός ότι το σώμα μας σήμερα είναι αποτέλεσμα όσων βιώσαμε, αντιμετωπίσαμε, κατακτήσαμε, διεκδικήσαμε, ξεπεράσαμε. Ο κόσμος γύρω μας πολλές φορές μας πιέζει ψυχολογικά να χωρέσουμε σε στερεότυπα που δε μας ταιριάζουν, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αγαπάμε τον εαυτό μας όπως είναι και να χαράσσουμε τη δική μας μοναδική πορεία, εμπνεόμενες και εμπνέοντας άλλες γυναίκες.

Η Σοφία Μπεκατώρου, ολυμπιονίκης και μητέρα δύο παιδιών, στο δικό της "TriumphTalk" λέει χαρακτηριστικά «όταν βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει, πολλές φορές κλονίζεται η αυτοπεποίθηση που έχεις» και συνεχίζει «τελικά συνειδητοποιήσαμε ότι δεν έπρεπε να εστιάσουμε στο σώμα αλλά στη δύναμη της ψυχής και το στόχο που θέλαμε να πετύχουμε» αναφερόμενη σε μια περίοδο που χρειάστηκε εκείνη και οι συναθλήτριές της να «βάλουν» κιλά για να συμμετέχουν σε έναν αγώνα.

Triumph Talks - Embrace Change

Ανήκω κι εγώ στις γυναίκες που κρίνουν αυστηρά τον εαυτό τους, που αφήνουν τον αρνητισμό να καθορίζει στιγμές της ζωής τους, που χρειάζεται να προσπαθήσουν περισσότερο να αγαπήσουν τις αλλαγές στη ζωή και το σώμα τους. Και σήμερα νιώθω ότι έκανα ένα ακόμα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρακολουθώντας στο triumphtalks.gr τις ομιλίες των γυναικών που χάραξαν τη δική τους μοναδική πορεία, νιώθω καλύτερα, νιώθω αισιοδοξία, νιώθω ικανή να δώσω στον εαυτό μου όσα του αξίζουν και να ξέρω ότι οι γυναίκες στη ζωή μου θα με κοιτάζουν με τον ίδιο θαυμασμό που τις κοιτάζω κι εγώ. Παρακολουθήστε μαζί μας σήμερα τις πρώτες ομιλίες των Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Σοφία Μπεκατώρου που έχουν ήδη αναρτηθεί στο “Triumph Talks – Embrace Change” και μην χάσετε τις επόμενες 4 ομιλίες από τις Μυρτώ Κάζη (18/05), Ζέτα Δούκα (25/05), Τάμτα (01/06) και Μάντη Περσάκη (08/06) που θα αναρτηθούν έως τις αρχές Ιουνίου 2021.

Η καμπάνια "TriumphTalks" στοχεύει στο να δώσει στις γυναίκες το χώρο που χρειάζονται για να μεγαλώσουν και να εξελιχθούν και ολοκληρώνει το έργο στήριξης που έχει αναλάβει η Triumph. Πιστή στη φιλοσοφία της, η εταιρεία Triumph εδώ και 130 χρόνια δημιουργεί εσώρουχα για κάθε μέγεθος και σωματότυπο, συμβάλλοντας και ενισχύοντας τη γυναικεία αυτοπεποίθηση. Τελευταία κυκλοφόρησε το σουτιέν Fit Smart με 4D καινοτομία που προσφέρει άνεση, προσαρμοστικότητα, ανύψωση και υποστήριξη. Ιδανικό για κάθε γυναικείο σώμα, υπόσχεται να αγκαλιάσει όσες αλλαγές κι αν έρθουν με το πέρασμα του χρόνου και να συνεχίσει να χαρίζει τέλεια εφαρμογή.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice