5+1 instagram accounts που υμνούν την ελληνική παράδοση

Κεφτεδάκια, πανηγύρια και δεν συμμαζεύεται...

Οι 6 πιο ιδιαίτεροι instagram λογαριασμοί με θεματική την ελληνική παράδοση.

Υπάρχουν πολλών ειδών influencer στις μέρες μας. Προφίλ με ωραία αισθητική, άλλα που προωθούν τη μόδα και το lifestyle, άλλα με ταξίδια και τοπία, αλλά σίγουρα η κατηγορία των "παραδοσιακών" influencer είναι αυτοί που μας αγγίζουν περισσότερο. Υπάρχουν πολλοί λογαριασμοί, που προβάλλουν στιγμές που έχουμε συνυφασμένες με την κουλτούρα μας, την κουζίνα μας, τη μουσική μας, την Ελλάδα μας. Εικόνες που βλέπουμε καθημερινά αλλά δεν παρατηρούμε ούτε τον ρομαντισμό τους ούτε την θέση που έχουν αυτές οι μικρές απολαύσεις μέσα στην μέρα μας, όσο κλισέ και να ακούγεται αυτό. Οι μουσικοί του δρόμου, τα λεωφορεία ανάμεσα στις ψηλές πολυκατοικίες, τα πολύχρωμα σπίτια στην Πλάκα αλλά και τα λευκά και μπλε κτήρια στα νησάκια του Αιγαίου, τα ηλιοβασιλέματα στις παραλίες, ο καφές στο μπρίκι, οι γάτες στους δρόμους, οι συναυλίες και τα πανηγύρια (που μας έχουν λείψει τόσο), αλλά και τα σουβλάκια που τρώγαμε εκεί...

Όλα αυτά και άλλα πολλά, αναρίθμητα, είναι οι αναμνήσεις μας, οι παραδόσεις μας, η κληρονομιά μας. Όταν λοιπόν ξεχνάς ή απλώς αμελείς και δεν θυμάσαι τις στιγμές αυτές, υπάρχουν ορισμένοι λογαριασμοί στο Instagram με πάμπολλες αντίστοιχες εικόνες που μπορείς να ακολουθήσεις, και να χαμογελάς κάθε φορά που τις βλέπεις στο feed σου. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε επίσης ότι τις φωτογραφίες αυτές που υμνούν την ελληνική παράδοση, συμπληρώνουν λεζάντες με ποιήματα και ωραία στιχάκια, γνωστών αλλά και αγνώστων ποιητών. Σας παραθέτουμε λοιπόν μια λίστα από τα 6 πιο ιδιαίτερα accounts που μας εντυπωσίασαν και μας θύμισαν ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές.

1.@rizesmas

Οι ρίζες μας είναι η παράδοση μας, τα έθιμά μας, η κουζίνα μας, τα χωριά, τα νησιά και όλα όσα αντιπροσωπεύει αυτός ο λογαριασμός που μας θυμίζει την απέραντη ομορφιά της χώρας μας. "Ρίζες δυνατές, όπως οι αναμνήσεις μας".

2.@stemajourneys

Απέραντο γαλάζιο, μικρά εκκλησάκια, ταβερνάκια και γατούλες κυριαρχούν σε αυτό το προφίλ που προωθεί μικρά νησάκια και άγνωστους ελληνικούς προορισμούς. Ο μοναδικός λογαριασμός από αυτούς που ανεφέρουμε σε αυτή τη λίστα με μη ερασιτεχνικές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από τα ταξίδια των δημιουργών του. Επίσης αν επισκεφτείτε την ιστιοσελίδα τους έχει ταξιδιωτικούς οδηγούς και πακέτα διακοπών για εναλλακτικούς ελληνικούς προορισμούς.

3.@kasetophono

Ομώνυμο με την γνωστή ιστιοσελίδα με μουσικές λίστες, το κασετόφωνο έχει φωτογραφίες εμπνευσμένες από playlist, που με τη σειρά τους απορρέουν από καθημερινές αγαπημένες μας στιγμές και συνήθειες. Η φράση "Το σάουντρακ των μελλοντικών σας αναμνήσεων" που έχει στο bio, τα λέει όλα. Για την ιστιοσελίδα πατήστε εδώ.

4.@vinilio_

Κεφτεδάκια, μπύρες, αιώρες, ανεμιστήρες την ζεστή Αθήνα του Αυγούστου, θερινά σινεμά, πόδια στα κάγκελα του πλοίου στο κατάστρωμα, και πολλές άλλες εικόνες ζεστασιάς και αναμνήσεων, καθημερινές, που δεν παρατηρούμε αλλά όταν τις βλέπουμε νιώθουμε μια οικειότητα και ένα χαμόγελο. 

5.@to_grammofwno

Με ρεμπέτικα να παίζουν στο γραμμόφωνο, μπορείτε να περιηγηθείτε και σε αυτό το προφίλ που εκτός από όμορφες εικόνες από θάλασσες, καράβια, γλέντια και ελληνικά τοπία, παρουσιάζει και χειροποίητα κοσμήματα πλεκτά ή με φυσικές πετρούλες. Όλα αυτά βέβαια συνοδεύονται από στιχάκια ή ποιήματα καταξιωμένων και μη καλλιτεχνών.

6.@katapliktika_

Ένα προφίλ αντίστοιχης αισθητικής που εκτός από εντυπωσιακές εικόνες, όμορφα στιχάκια και αναμνήσεις, κάνει καταπληκτικές λογοτεχνικές προτάσεις, καθώς και προτάσεις για βιολογικά προϊόντα, όπως μέλι, τσάι και βρώμη, αλλά και χειροποίητα κοσμήματα.