Yogayourvoice: Πώς θα εκπαιδεύσεις τη φωνή σου

​Οι φωνές μας μπορούν να εκπαιδευτούν ώστε να γίνουν πάρα πολύ καλύτερες

Οι περίφημες Επτά Τσάκρας, που συχνά τις κοροϊδεύουμε ως ένδειξη ματαιοδοξίας και υπερβολικής ενασχόλησης με τον αφαλό μας, είναι τα ενεργειακά κέντρα του σώματός μας, οι πηγές της ενέργειάς μας. Σύμφωνα με τη Γιόγκα, όταν μπλοκάρουν αυτές οι πηγές ενέργειας, παθαίνουμε ένα σωρό ζημιές και γενικώς υπολειτουργούμε – μάλιστα υπάρχουν συγκεκριμένες Τσάκρας οι οποίες ευθύνονται για τον φόβο έκφρασης/έκθεσης. Τα έχω διαβάσει σε διάφορες φάσεις της ζωής μου και μετά τα ξεχνάω, αλλά το Yogayourvoice μου έδωσε την ευκαιρία να τα φρεσκάρω: η ευκινησία της φωνής εξαρτάται από την 3η Τσάκρα, η φωνο-αστάθεια από την 1η, ενώ όταν νιώθουμε ένα πνίξιμο στον λαιμό, κάτι δεν πάει καλά με την 2η Τσάκρα μας. Γενικώς η φωνή μας έχει σχέση με το σώμα και την ισορροπία μας, εκτός από άλλους ιατρικής φύσης λόγους (αμυγδαλές, κρεατάκια κ.λπ.).

Δεν λέω ότι δεν μας νοιάζουν οι υπόλοιπες Τσάκρας, από την 3η και κάτω -όλες έχουν την χρησιμότητά τους-, αναφέρω αυτές που σχετίζονται με τη φωνή επειδή προκύπτουν και «δουλεύονται» στη Yogayourvoice, προκειμένου να πετύχει ο περφόρμερ, τραγουδιστής ή ηθοποιός, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά τη φωνή του/της. Ο Πυθαγόρας, λέει, υποστήριζε ότι όλα τα ουράνια σώματα και όλα τα σωματίδια ύλης παράγουν συγκεκριμένους ήχους με την κίνησή τους, με τον ρυθμό και τον παλμό τους, και το σύνολο όλων των ήχων συνθέτει την Παγκόσμια Αρμονία. Η Yogayourvoice στοχεύει στο να «εναρμονίσει όλα τα στοιχεία στο ανθρώπινο σώμα, ενεργοποιώντας την φωνητική αυτογνωσία, η οποία οδηγεί στην ειλικρινή αυτο-έκφραση». Δηλαδή να δυναμώσει με τον σωστό τρόπο τη φωνή μας, άρα την επικοινωνία μας με τον κόσμο. Επίσης, «επιδιώκει να συνθέσει τον ολοκληρωμένο τραγουδιστή/ηθοποιό»… ο τραγουδιστής/ηθοποιός ξέρει τι εννοεί ο ποιητής με αυτό.

Yogayourvoice

Τα διαβάζω από το site Yogayourvoice μεν, μου τα έχουν πει δε χαρτί και καλαμάρι διάφοροι φίλοι καλλιτέχνες που δοκίμασαν τη μέθοδο, παρακολούθησαν μαθήματα και είδαν μεγάλη βελτίωση. Σίγουρα δεν έγιναν όλοι Μαρινέλλες, απλώς διάφορα θέματα που είχανε είτε με την ένταση είτε με τη χροιά της φωνής τους, λύθηκαν επιτέλους. Όχι με μαγικό τρόπο παρά με φωνητικές ασκήσεις, απλές στάσεις Γιόγκα, αναπνοές και μελέτη του σώματος. Η Τζίνα Πούλου, που διδάσκει τις τεχνικές, είναι υψίφωνος (λυρική κολορατούρα) με διεθνή καριέρα και πάνω από 20 χρόνια πείρας στη διδασκαλία φωνητικής σε εθνικά και διεθνή ωδεία. Συνεργάζεται με το Αμερικάνικο mamaitriyoga (www.mamaitriyoga.com), διάσημο στην Καλιφόρνια και όχι μόνον, και γενικώς είναι «όνομα» στον χώρο του κλασσικού τραγουδιού. 

Yogayourvoice

Η Yogayourvoice λοιπόν απευθύνεται κυρίως σε ηθοποιούς και τραγουδιστές, σε καθηγητές, δάσκαλους και σε όσους χρησιμοποιούν τη φωνή τους ως εργαλείο δουλειάς, αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να «δουλέψουν» τη φωνή τους για να την κάνουν καλύτερη, πιο δυνατή, πιο καθαρή, πιο γλυκιά, ή πιο κοντά στα γούστα τους. Αν είστε τέτοιο άτομο, ψάξτε το ζήτημα, ακόμα κι αν δεν έχετε δοκιμάσει ως τώρα Γιόγκα, Χάθα, Αστάνγκα ή οποιαδήποτε (άλλη) Γιόγκα: ποτέ δεν είναι αργά, για τίποτα, αλλά αυτό ισχύει 100% για τη Γιόγκα-της-φωνής έτσι κι αλλιώς. 


www.yogayourvoice.comhello@yogayourvoice.com, τηλ 6976223007

Top Reads