Μήπως να παντρευτείς στο Selfridges, στην Όξφορντ;
Eamonn M. McCormack/Getty Images

Μήπως να παντρευτείς στο Selfridges, στην Όξφορντ;

Έτσι κι αλλιώς ήταν ο «ναός» σου
  • A-
  • A+
Το Selfridges, το πολυκατάστημα της Όξφορντ Στριτ του Λονδίνου, δημιούργησε ειδικούς χώρους για να φιλοξενεί γάμους.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για το Selfridges, όλοι οι πενηντάρηδες ξέρουμε για τι ακριβώς μιλάμε. Το Selfridges είναι ένα highlight του ωραίου παρελθόντος μας, το Selfridges είναι σκέτη συγκίνηση. Από τη δεκαετία του ’80, όταν αρχίσαμε ως λαός να ταξιδεύουμε στα εξωτερικά και τα Λονδίνα, από το Selfridges περνούσαμε με ιεροπρέπεια για να θαυμάσουμε το περίφημο κόνσεπτ shops in a shop που τότε ήταν άγνωστο στην Ελλάδα, να νιώσουμε πολυτέλεια ή να αγοράσουμε μικρά πραματάκια, καθώς ήταν πιο προσιτό από το Harrods. Κυρίως όμως περνούσαμε και ξαναπερνούσαμε από το ισόγειό του για να μας αρωματίσουν με τα testers τα κορίτσια των περφούμ.

Τι κι αν εμείς σταματήσαμε να ταξιδεύουμε τόσο συχνά στο Λονδίνο σε σχέση με το παρελθόν; Το Selfridges παραμένει ένας ναός για τους shopaholics του κόσμου τούτου, παραμένει ίσως το πιο εμβληματικό κτίριο της Όξφορντ Στριτ. Όμως λόγω κορωνοϊού έχει προβληματάκια, καθώς ο κόσμος φοβάται να μπει μέσα. 

Η Selfridges & Co., ψάχνοντας τρόπους να δελεάσει τους πελάτες της να επιστρέψουν, προσφέρει σε μελλόνυμφα ζευγάρια την ευκαιρία να παντρευτούν στους τεράστιους χώρους του. Το πολυκατάστημα εξασφάλισε άδεια να φιλοξενεί «μικρογάμους», δηλαδή τελετές όπου θα παρευρίσκονται μέχρι 20 άτομα. «Προσφέρουμε νέους τρόπους να γιορτάσει κανείς ειδικές περιστάσεις που του έχουν λείψει κατά τη διάρκεια των λοκντάουν» λέει η ανακοίνωση της εταιρείας. 

Όπως παντού στον κόσμο, έτσι και στη Βρετανία πολλοί γάμοι αναβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού και των απαγορεύσεων συνάθροισης ατόμων. Οπότε τώρα που κάπως εξομαλύνθηκε η κατάσταση, οι μελλόνυμφοι ψάχνουν χώρους και δεν βρίσκουν. Το Selfridges έρχεται να καλύψει αυτή την ανάγκη και να προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση. 

Υπάρχουν τρία διαφορετικά πακέτα γάμου, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μακιγιάζ και μαλλιά, ενοικίαση ρούχων, ιδιωτική χρήση της κινηματογραφικής αίθουσας, σαμπάνιες και κρασιά και ένα τετράωρο dj set. Οι τελετές θα πραγματοποιούνται στον τέταρτο όροφο, σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με το όνομα «σουίτα γάμου». Αν το κτήμα Καταραχιάς δεν έχει ημερομηνίες για τον γάμο σου, σκέψου το καλά. Στο Λονδίνο, αδελφές μου, στο Λονδίνο!

Και ελάχιστα λόγια για την ιστορία. Παίρνοντας το όνομά του από τον ιδιοκτήτη του Χάρι Γκόρντον Σέλφριτζ, το πολυκατάστημα του Λονδίνου άνοιξε το 1909. Έκτοτε αποτελεί landmark της Όξφορντ, Μέκκα όσων ξέρουν από μόδα και γλυκιά ανάμνηση για τους μεσήλικες Έλληνες. 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Pexels - Ron Lach
9 έξυπνα κόλπα για ένα δροσερό καλοκαίρι
Χωρίς την Πατρίσια Φιλντ το Sex and the City
Χωρίς την Πατρίσια Φιλντ το Sex and the City
Back to top