10 πράγματα που πρέπει να κουβαλάμε μαζί μας στη θάλασσα το καλοκαίρι του κορωνοϊού
©Ferran Feixas/Unsplash
Lifestyle

Οδηγός παραλίας: 10 πράγματα που πρέπει να ρίξεις στην τσάντα σου

Τι πρέπει να κουβαλάς μαζί σου στη θάλασσα την εποχή του κορωνοϊού

10 πράγματα που πρέπει να κουβαλάμε μαζί μας στη θάλασσα το καλοκαίρι του κορωνοϊού, μαζί φυσικά με τα βασικά των προηγούμενων χρόνων.

Καλοκαιράκι, ώρα για μπανάκι. Έφτασε επιτέλους η ευλογημένη ώρα να βουτήξουμε το ταλαιπωρημένο μας κορμάκι στη θάλασσα. Όμως πριν ξεχυθούμε στις παραλίες, οργανωμένες ή μη, ας φτιάξουμε την τσάντα μας με όλα τα απαραίτητα.

Φέτος, όπως και πέρσι άλλωστε, έχουν προστεθεί μερικά αντικορωνοαπαραίτητα «αξεσουάρ» τα οποία μας εξασφαλίζουν την κοινωνική αποστασιοποίηση, την αυτονομία και ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας, έστω και ψυχολογικά.

Πέρα από την αντηλιακή προστασία που επιβάλλεται να παρέχουμε στον εαυτό μας, ένας νέος σημαντικός παράγοντας είναι η καθαριότητα και η αντισηψία, ώστε να νιώθουμε άνετα.

Σκεφτήκαμε 10 πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα μας, για τα οποία ίσως να υπερβάλλουμε κάπως, αλλά έτσι υπερβολικούς μας έχει κάνει ο κορωνοϊός. Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για την πρώτη βουτιά στη γαλάζια θαλασσίτσα;

01. Tote τσάντα
Μια Tote bag, μεγάλη και ευρύχωρη, είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να χωρέσει η προίκα μας για μία μέρα στην άμμο και τον ήλιο. Η τσάντα μας θα πρέπει να είναι αδιάβροχη και ανθεκτική, γιατί αυτές δεν τις αγοράζουμε για μία σεζόν αλλά για πολλές.

02. Αντηλιακό
Μάλλον αντηλιακά, άλλο για το πρόσωπο και άλλο για το σώμα. Φροντίζουμε να έχουμε επαρκή ποσότητα, γιατί θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε την επάλειψη μετά από κάθε βουτιά.

03. Αντισηπτικό χεριών, αντισηπτικά μαντιλάκια ή φύλλα σαπουνιού
Έτσι κι αλλιώς το αντισηπτικό και τα μαντιλάκια τα έχουμε πάντα μαζί μας. Δεν ξεχνάμε να τα πακετάρουμε και για τη θάλασσα. Εκτός από αυτά, καλό είναι να προμηθευτούμε και φύλλα σαπουνιού. Όσοι έχουν κάνει κάμπινγκ στη ζωή τους ξέρουν για τι ακριβώς μιλάμε. Πωλούνται παντού, από τα φαρμακεία μέχρι τα Jumbo. Αυτά τα φύλλα σαπουνιού μπορούν να χρησιμοποηθούν κάτω από τρεχούμενο νερό και προσφέρουν καθαριότητα εκεί όπου είτε δεν υπάρχουν τουαλέτες είτε εμείς σιχαινόμαστε να τις επισκεφτούμε είτε σιχαινόμαστε να πατήσουμε το ντισπένσερ.

04. Ένα μικροβιοκτόνο απολυμαντικό
Αν πρόκειται να αράξουμε σε ξαπλώστρες ενός μπιτς μπαρ, τις ψεκάζουμε με ένα απολυμαντικό. Ενδεχομένως να το κάνουν και οι άνθρωποι της επιχείρησης, αλλά καλού κακού ας έχουμε και τα δικά μας εφόδια.

05. Συμπιεσμένα πετσετάκια
Είναι αυτά τα μικρά, μαγικά, στρογγυλά πραγματάκια που μόλις τους ρίξεις νερό γίνονται κανονικά πετσετάκια. Πωλούνται παντού, είναι πολύ φτηνά και μπορεί να μας φανούν πάρα πολύ χρήσιμα σε διάφορες περιστάσεις.

06. Ομπρέλα θαλάσσης
Έχε την μαζί σου, ώστε αν δεις ότι στο μπιτς μπαρ γίνεται το «έλα να δεις» να μπορείς να αναζητήσεις μια γωνίτσα σε ελεύθερη παραλία για να έχεις την ιδιωτικότητά σου. Στην ίδια λογική έχε μαζί σου και ένα καρεκλάκι θαλάσσης για να αράζεις μοναχικά και να διαβάζεις το βιβλίο σου σε στάση αρακλαμαντάν.

07. Παπουτσάκια θαλάσσης
Αν δεις ότι στην αμμουδερή παραλία γίνεται «το σώσε», φόρεσε τα παπουτσάκια σου και βούτα στο σημείο που έχει λίγες πέτρες ή φυκάκια αλλά  καθόλου κόσμο. Τα παπουτσάκια θαλάσσης είναι και θα είναι απαραίτητα ακόμα και όταν φύγει η πανδημία.

08. Μια ισοθερμική τσάντα
Ρίχνουμε μέσα μερικά νεράκια, μερικά αναψυκτικά, ό,τι γενικώς νομίζουμε πως θα ορεχτούμε στη θάλασσα. Αν δεν βρούμε θέση στο μπιτς μπαρ και διαλέξουμε να αράξουμε κάπου μη οργανωμένα, χωρίς δροσερό νεράκι δεν θα αντέξουμε για πολύ κάτω από τον ήλιο.

09. Μια δεύτερη μάσκα
Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να βραχεί η μάσκα μας, καλό είναι να έχουμε μαζί μας και μια δεύτερη που θα τη φορέσουμε επιστρέφοντας στην πόλη. Των φρονίμων τα παιδιά…

10. Μερικά μετρητά
Καλό είναι να μην εκδράμουμε έχοντας στο πορτοφόλι μόνο τις κάρτες μας. Κάποια μπιτς μπαρ δεν θα μπορέσουν να μας εξυπηρετήσουν με POS, πράγμα απαράδεκτο αλλά συμβαίνει ακόμα. Ακόμα όμως κι αν μπορέσουμε να πληρώσουμε με κάρτα, θα πρέπει να διεθέτουμε κάποια μετρητά για να αφήσουμε ένα καλό φιλοδώρημα στον υπάλληλο που μέσα στο λιοπύρι μας έφερε κρύο νεράκι ή κρύο καφεδάκι και γενικώς μας εξυπηρέτησε.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice