Ο Χοακίν Φοίνιξ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Ουάσινγκτον για την κλιματική αλλαγή
Ο Χοακίν Φοίνιξ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Ουάσινγκτον για την κλιματική αλλαγή © EPA
Lifestyle

Ο Χοακίν Φοίνιξ δεν θα πιέσει τον γιο του να γίνει vegan

Τι δήλωσε ο οσκαρικός ηθοποιός στη βρετανική εφημερίδα «Times»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο Χοακίν Φοίνιξ θα στηρίξει τον γιο του στις διατροφικές του επιλογές και δεν πρόκειται να τον πιέσει να γίνει vegan.

Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο Χοακίν Φοίνιξ (Joaquin Phoenix) σε ερώτηση για το τι σκοπεύει να κάνει με τον γιο του όσον αφορά στη διατροφή του.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Joker», είναι vegan και αρκετά συχνά συμμετέχει σε παραστάσεις διαμαρτυρίας κατά της παγκόσμιας βιομηχανίας κρέατος και της κλιματικής αλλαγής.

Ο Χοακίν Φοίνιξ με τη σύντροφό του, Rooney Mara, έγιναν γονείς το 2020: Απέκτησαν έναν γιο, τον Ρίβερ (σ.σ. το όνομα του αδελφού του που έφυγε νωρίς από υπερβολική δόση το 1993. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Independent», ο 46χρονος ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πιέσει τον γιο του να ακολουθήσει τον δικό του διατροφικό δρόμο, αλλά θα τον υποστηρίξει σε όποια απόφαση και αν πάρει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα του πει τα πράγματα όπως έχουν αναφορικά με τις φάρμες ζώων και το πώς έρχεται το κρέας στο πιάτο.

«Βασικά, σίγουρα θα ήλπιζα να γίνει βίγκαν, αλλά δεν πρόκειται να επιβάλω τις πεποιθήσεις μου στο παιδί μου. Δεν νομίζω πως είναι σωστό» σημείωσε σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα «The Times». Και πρόσθεσε: «Θα τον ενημερώσω για την πραγματικότητα. Δεν πρόκειται να του κάνω κατήχηση με την ιδέα πως τα McDonald έχουν ένα Happy Meal (Χαρούμενο Γεύμα) γιατί δεν υπάρχει τίποτα το γ@μ%μ&νο χαρούμενο με αυτό το γεύμα».

O Joaquin Phoenix είναι vegan
O Joaquin Phoenix είναι vegan © EPA

«Και δεν πρόκειται να του πω ότι είναι εντάξει να διαβάζει βιβλία για όλα τα υπέροχα μικρά ζώα φάρμας και ύστερα να του κάνω τους ήχους που βγάζουν και να μην τους πω ότι από αυτά γίνεται ένα χάμπουργκερ» κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να «διαιωνίσει ένα ψέμα».

Χοακίν Φοίνιξ - Η ομιλία του τη βραδιά των Όσκαρ για τα δικαιώματα των ζώων και τον βιγκανισμό

«Πιστεύω ότι έχουμε αποσυνδεθεί πολύ από τη φύση, και πολλοί από εμάς είναι ένοχοι για μια εγωκεντρική θέαση του κόσμου» είχε αναφέρει o Χοακίν Φοίνιξ στην ομιλία του μετά το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου στα Όσκαρ 2020.

«Αισθανόμαστε ότι δικαιούμαστε να γονιμοποιούμε τεχνητά μια αγελάδα και να κλέβουμε το μωρό της, μολονότι είναι ολοφάνερο ότι φωνάζει από αγωνία (...) Μετά παίρνουμε το γάλα της που προορίζεται για το μοσχαράκι της και το βάζουμε στον καφέ και τα δημητριακά μας (...) μπορούμε να δημιουργήσουμε, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε εναλλακτικά συστήματα που να είναι επωφελή για όλα τα έμβια όντα και το περιβάλλον» είχε προσθέσει στη συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του.

Joaquin Phoenix wins Best Actor | 92nd Oscars (2020)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice