Η Ριάνα είναι και επίσημως δισεκατομμυριούχος της μόδας

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία της ανέρχεται σε 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια

Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, η Ριάνα (Rihanna) είναι δισεκατομμυριούχος και η πιο πλούσια γυναίκα μουσικός παγκοσμίως.

Είναι επισήμως η πιο πλούσια γυναίκα μουσικός στον κόσμο και η δεύτερη πιο πλούσια γυναίκα (σκέτο) μετά την Όπρα. Είναι αυτό που λέμε «Κορμί για αμαρτίες και μυαλό για μπίζνες». Πώς η Ριάνα τα κατάφερε τόσο καλά; Όχι από τον μουσικό της εαυτό, που ίσως είναι η πιο γνωστή ιδιότητά της, αλλά από τον επιχειρηματικό εγκέφαλο.

Το Forbes, αναλύοντας τις πηγές των εισοδημάτων της, αναφέρει πως, από τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια των τραπεζικών της λογαριασμών, το 1,4 προέρχεται από την εταιρεία καλλυντικών Fenty Beauty, τα 270 εκατομμύρια από την εταιρεία εσωρούχων Savage x Fenty και τα υπόλοιπα από τη μουσική και την ηθοποιία.

Η επιτυχία και τα φράγκα ήρθαν πολύ γρήγορα για την Robyn Fenty, τη μουσικό από τα Μπαρμπέιντος, δεδομένου ότι η ναυαρχίδα Fenty Beauty δημιουργήθηκε μόλις το 2017. Οι εταιρείες της μπήκαν από την πρώτη στιγμή υπό την αιγίδα της LVMH, με τη συνεργασία να αποδεικνύεται επωφελής και για τις δύο μεριές. Η Ριάνα κέρδισε λουξ προώθηση, ενώ η LVMH περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια ήδη από την πρώτη χρονιά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Η Ριάνα τόσο με τα καλλυντικά όσο και με τα εσώρουχά της κάνει πράξη το αίτημα για συμπερίληψη. Το brand εσωρούχων καλύπτει κάθε, μα κάθε σωματότυπο, ενώ το brand καλλυντικών, έχοντας στόχο να καλύψει κάθε, μα κάθε, χρώμα επιδερμίδας, ξεκίνησε διαθέτοντας 40 διαφορετικές παλέτες μέικ απ, τις οποίες και αυξάνει διαρκώς. Η πρωτοποριακή και μεγαλειώδης αυτή σύλληψη οδήγησε στο φαινόμενο «Fenty Effect», με τις μεγάλες εταιρείες να «εξαναγκάζονται» εκ των πραγμάτων να αντιγράψουν την κίνηση της Ριάνα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Ως γνωστόν, όταν κάνεις μπίζνες και ανοίγματα, ρισκάρεις. Το label μόδας Fenty αποδείχτηκε μια κακή επιχειρηματική κίνηση για τη Ριάνα, η οποία όμως διέβλεψε τους κινδύνους και μετά από δύο χρόνια έκλεισε το προβληματικό μαγαζί.

Κι επειδή η ΡιΡί είναι ταυτισμένη κυρίως με τη μουσική, να σημειωθεί πως και σε αυτόν τον τομέα είναι ευπώλητη. Στις παγκόσμιες δισκοθήκες φιγουράρουν 250 εκατομμύρια δίσκοι της, αν και έχει να παρουσιάσει κάτι καινούργιο μουσικά από το 2016.