Το Ημερολόγιο της Pirelli 2022 τραγουδάει ακόμα
Saweetie / © Bryan Adams, Pirelli
Lifestyle

Το Ημερολόγιο της Pirelli 2022 τραγουδάει ακόμα

Ο Μπράιαν Άνταμς φωτογράφισε 10 μουσικούς με κόνσεπτ On The Road

Ο Μπράιαν Άνταμς βρίσκεται πίσω από το εμβληματικό Ημερολόγιο της Pirelli 2022 φωτογραφίζοντας 10 μουσικούς και με κόνσεπτ On The Road

Η μουσική και ο δρόμος ήταν η δουλειά του για 45 χρόνια. Ώσπου αποφάσισε να το γυρίσει και στη φωτογραφία και το πορτρέτο και να γίνει από τους καλύτερους. Από τον φακό του πέρασαν από τον Μικ Τζάγκερ και τη Ναόμι Κάμπελ μέχρι τη βασίλισσα της Αγγλίας. 

Ο Καναδός τραγουδοποιός Μπράιαν Άνταμς, ο «everything I do I do it for you», ήταν αυτός που εμπνεύστηκε το κόνσεπτ του 48ου ημερολογίου της Pirelli: On The Road, 12 μήνες, 10 μουσικοί κι ένα shooting σαν περιοδεία μιας μπάντας. Στρατολόγησε από τον Ίγκι Ποπ και τη Cher μέχρι τη Ρίτα Όρα και την Τζένιφερ Χάντσον.

Τους έβγαλε On The Road και τους φωτογράφισε στο Λος Άντζελες και το Κάπρι. Για σκηνικό χρησιμοποίησε χώρους φορτισμένους μουσικά: το 110 χρόνων Palace Theatre, όπου έδωσαν παραστάσεις ο Χάρι Χουντίνι, ο Φρεντ Αστέρ και η Ρίτα Χέιγουορθ, το Chateau Marmont, τη Μέκκα χαλάρωσης μουσικών και αστέρων του Χόλιγουντ, και το περίφημο ξενοδοχείο του Κάπρι La Scalinatella.

cher.jpg
Cher / © Bryan Adams, Pirelli

Αναλαμβάνοντας τη φωτογράφιση του ημερολογίου, στόχος του Μπράιαν Άνταμς ήταν να καταγράψει όχι μόνο το γκλαμ, την αίγλη και την ένταση μιας περιοδείας, αλλά επίσης και τη μοναξιά ή την κούραση. 

31082_03-musicians-top-the-bill.jpg
Iggy Pop / © Bryan Adams, www.pirelli.com

Το Ημερολόγιο της Pirelli έχει μακραίωνη ιστορία. Το 1964 η εταιρία ελαστικών ζήτησε από τον art director Ντέρεκ Φορσάιθ να φτιάξει την εικόνα της. Αυτός συνέλαβε την ιδέα ενός ετήσιου ημερολόγιου που θα φιλοξενεί πόζες ημίγυμνων μοντέλων και μη. Με την παρένθεση του 2021, που το ημερολόγιο δεν κυκλοφόρησε λόγω κορωνοϊού, 57 χρόνια μετά, διάσημοι φωτογράφοι, κάθε χρόνο, απαθανάτιζαν μοντέλα με ελάχιστα ρούχα ορίζοντας μια νέα αισθητική ερωτισμού. Με την Pirelli συνεργάστηκαν από τον Χέλμουτ Νιούτον και τον Χερμπ Ριτς μέχρι τον Ρίτσαρντ Άβεντον και την Άνι Λίμποβιτς. Τα τελευταία χρόνια το κόνσεπτ άλλαξε, το γυμνό περιορίστηκε, η πικάντικη διάσταση έπαψε να είναι η πεμπτουσία των εικόνων. 

31131_07-musicians-top-the-bill.jpg

Εκτός από τους Ίγκι Ποπ, Cher και Ρίτα Όρα, στο καστ συμπεριλαμβάνονται η τραγουδίστρια Normani, η τραγουδοποιός Kali Uchis, η Καναδέζα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός και παραγωγός Grimes, ο κινεζογεννημένος ράπερ Bohan Phoenix, η Αμερικανίδα κιθαρίστρια και δημιουργός St Vincent και η Αμερικανίδα ράπερ Saweetie. Δικό σας!

31080_01-musicians-top-the-bill.jpg

31083_04-musicians-top-the-bill.jpg

31084_05-musicians-top-the-bill.jpg

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice