Πρίγκιπας Ουίλιαμ
© EPA/ Catherine Ivill

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τιμάει τη μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα

Και παροτρύνει τα παιδιά να σκέφτονται και να δρουν σκεπτόμενα το μέλλον
  • A-
  • A+
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνας δήλωσε ότι οι νέοι άνθρωποι είναι το επίκεντρο των σχεδίων του φιλανθρωπικού οργανισμού "The Diana Award".

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τιμάει την μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, συνεχίζοντας να εμπνέει και να υποστηρίζει παιδιά να έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Ο Δούκας του Κέιμπριτζ έγραψε έναν πρόλογο για το νέο "Future Forward" 5ετές πλάνο του φιλανθρωπικού ιδρύματος "The Diana Award" που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.

«Οργανισμοί όπως το "The Diana Award" δεν ήταν ποτέ πιο απαραίτητοι στο να καλλιεργούν τα ταλέντα των νέων ανθρώπων και να δουλεύουν μαζί τους για να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Το πρόγραμμα "Future Forward" αντιπροσωπεύει το αποτύπωμα του ιδρύματος σχετικά με το πώς μπορεί να επιτευχθεί η αλλαγή έχοντας στο επίκεντρο τους νέους ανθρώπους», δήλωσε ο 39χρονος πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του οργανισμού, το πρόγραμμα "Future Forward" εστιάζει στην απαλοιφή των συστημικών ανισοτήτων και στην προώθηση της κοινωνικής κινητικότητας για παιδιά εμπνέοντάς τα να φέρνουν την αλλαγή στις κοινότητές τους, ειδικά αυτή την περίοδο που πολλές οικογένειες παγκοσμίως επηρεάζονται αρνητικά από την πανδημία του COVID-19.

Άγαλμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα
Άγαλμα αφιερωμένο στη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα ©EPA/ Dominic Lipinski

Το ίδρυμα "The Diana Award" έχει ξεχωριστή σημασία για τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι. Μάλιστα ο Δούκας του Σάσεξ έκανε μια εμφάνιση-έκπληξη στην πρόσφατη τελετή Diana Awards στο Λονδίνο, ενώ τα δύο αδέλφια παρευρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος αφιερωμένου στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, την ημέρα που θα έκλεινε τα 60 της χρόνια.

«Είναι πραγματικά τιμή μου να γιορτάζω τη δουλειά σας, την δέσμευσή σας στην αλλαγή και τον ζωτικό ρόλο που έχετε αναλάβει εκπροσωπόντας μια νέα γενιά ανθρωπισμού», δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι, και συνέχισε: «Η μητέρα μου θα ήταν πολύ περήφανη για όλους εσάς που ζείτε μια ζωή αυθεντική με σκοπό και συμπόνοια για τους άλλους. Η μητέρα μας πίστευε ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν την δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Πίστευε στη δύναμή σας γιατί την έβλεπε καθημερινά στα πρόσωπα νέων ανθρώπων όπως εσείς, ήταν μάρτυρας ενός ενθουσιασμού και πάθους χωρίς όρια. Η Μεγκ και εγώ πιστεύουμε βαθιά ότι ο κόσμος μας είναι στα πρόθυρα μιας αλλαγής, μιας αληθινής αλλαγής για το καλό όλων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κέιτ Μίντλετον, βασίλισσα Ελισάβετ, πριγκίπισσα Νταϊάνα, βασίλισσα Ελισάβετ
Γιατί το Μπάκιγχαμ έχει τέτοιο «κόλλημα» με τα ρουμπίνια;
Back to top