Paulina Porizkova
Paulina Porizkova @paulinaporizkov/Instagram
Lifestyle

Η Paulina Porizkova, γυμνή στα 56, «καρφώνει» το body shaming

Η αρετουσάριστη φωτογραφία και το μήνυμα για την anti-aging κουλτούρα στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Paulina Porizkova, πρώην σουπερμόντελ, φωτογραφίζεται γυμνή στα 56 της χρόνια, δηλώνει περήφανη για το σώμα της και λέει «όχι» σε φίλτρα και ρετούς.

Η Paulina Porizkova άφησε εποχή στα 80's - 90's. Το 1984, σε ηλικία 18 ετών, έγινε το πρώτο μοντέλο από την Κεντρική Ευρώπη που φωτογραφήθηκε στο εξώφυλλο του «Sports Illustrated». Τέσσερα χρόνια αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο 6 εκατ. δολαρίων με την Estée Lauder.

Όταν εμφανίστηκε στο βίντεο κλιπ του «Drive» των «The Cars», τα χτυποκάρδια δεν σταματούσαν, με τους φανατικούς θαυμαστές της να βλέπουν μόνιμα Mtv, περιμένοντας να ξαναδείξει το τραγούδι και να απολαύσουν την πανέμορφη καλλονή. Στα γυρίσματα ήταν που έκλεψε την καρδιά και του Ric Ocasek.

Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια. Έχοντας καταγράψει χιλιόμετρα στις διεθνείς πασαρέλες, έχοντας ποζάρει για εκατοντάδες εξώφυλλα και έχοντας διαφημίσει προϊόντα από μεγάλα brands, η Paulina Porizkova έβαλε τέλος στην καριέρα της.

Γεννημένη στην Τσεχοσλοβακία έχει διπλή υπηκοότητα (αμερικανική και σουηδική). Πλέον, διανύει το 56ο έτος της ηλικίας της και δεν διστάζει να ποζάρει γυμνή. Το πρώην σουπερμόντελ φωτογραφήθηκε χωρίς ρούχα από τη φωτογράφο Τζιλ Γκρίνμπεργκ (Jill Greenberg). Ο χρόνος είναι «σύμμαχος» της Paulina Porizkova, όπως φαίνεται και στην αρετουσάριστη φωτό που πόσταρε στο Instagram.

 

Τι είπε η Paulina Porizkova για τη γυμνή φωτογράφιση

«Όχι, δεν κυκλοφορώ δείχνοντας τόσο υπέροχη σε μια κανονική μέρα» δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Paulina Porizkova.

Και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη εμφάνιση χρειάστηκε δυο ώρες επαγγελματικού μακιγιάζ και μαλλιών. Και εξαιρετικό φωτισμό και μια ταλαντούχα φωτογράφο. Αλλά το αποτέλεσμα είμαι εγώ στα καλύτερά μου, χωρίς ρετουσάρισμα και φίλτρα και τίποτε άλλο».

Paulina Porizkovα: Το backstage βίντεο από τη φωτογράφιση, ο χορός και οι Bee Gees

Ως γνήσιο «κορίτσι» των 80's δεν θα μπορούσε να μη χορέψει στα παρασκήνια της φωτογράφισης υπό τους ήχους των Bee Gees. Το τραγούδι «Stayin' Αlive» ακούγεται στο backstage βίντεο, προκαλώντας... «πυρετό» στους followers.

Στο συγκεκριμένο βίντεο η Paulina Porizkova φορά μαύρα εσώρουχα και ένα σακάκι στο ίδιο χρώμα, το οποίο είναι ξεκούμπωτο. Το γυμνασμένο κορμί της μαγνητίζει τα βλέμματα.

«Μόλις έβαλα Bee Gees και δεν μπορώ να μην χορέψω. Όπως βλέπετε, ήταν μια διασκεδαστική, χαλαρή φωτογράφιση με την Jill Greenberg. Πάντα βοηθάει να φωτογραφίζεσαι από μια γυναίκα όταν νιώθεις περισσότερο ευάλωτη -είτε σωματικά είτε συναισθηματικά γυμνή» σχολίασε.

«Παραδόξως, το "Staying Alive" (σ.σ. να παραμένεις ζωντανός) είναι αυτό που έχουμε την τύχη να κάνουμε, μεγαλώνοντας. Carpe diem!» κατέληξε. 

H Paulina Porizkovα έχει το πιο «αληθινό» Instagram για πρώην σούπερ μόντελ

Η ίδια έχει επανειλημμένα στηλιτεύσει την anti-aging κουλτούρα στα social media, γι' αυτό και δεν διστάζει να ανεβάζει φωτογραφίες της με τον χρόνο που περνά και αφήνει εμφανή τα σημάδια του τόσο στο πρόσωπο όσο και το σώμα της. Με αυτόν τον τρόπο στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το body shaming.

Σε συνεντεύξεις της έχει αναφέρει πόσο σημαντικό είναι οι γυναίκες να συμφιλιώνονται με το πέρασμα του χρόνου και να αγαπούν το σώμα τους με τις αναπόφευκτες αλλαγές, παραμένοντας μακριά από αισθητικές επεμβάσεις, όπως botox.

«Τα πάμε σαφώς καλύτερα τιμώντας την ομορφιά που πηγάζει από κάθε μέγεθος και χρώμα, αλλά η ηλικία παραμένει κάτι που πρέπει να κατακτηθεί» είχε τονίσει σε συνέντευξη για την πρόσφατη φωτογράφιση που έκανε για το «Los Angeles Magazine».

Και πρόσθεσε: «Για όλους εσάς που έχετε πρόβλημα με μια μεγαλύτερη γυναίκα όταν γιορτάζει το σώμα και την ηλικία της, υπάρχει το κουμπί unfollow. Μην γελοιοποιείστε δείχνοντας στους υπόλοιπους ότι δεν ξέρετε πώς να το χρησιμοποιείτε».

Μια ματιά στο Instagram της Paulina Porizkovα αρκεί για να γίνει άμεσα αντιληπτό ότι το πρώην μοντέλο, ηθοποιός και συγγραφέας απολαμβάνει τη ζωή και τον χρόνο που περνά, αγκαλιάζοντας τις αλλαγές που φέρνει στην εξωτερική της εμφάνιση κάθε φορά που στέκεται με αυτοπεποίθηση μπροστά στον καθρέφτη και χαμογελά.

Όταν η Paulina Porizkova έκλεψε την παράσταση στο βίντεο κλιπ «Drive» και την καρδιά του Ric Ocasek

To 1984 η Paulina Porizkova «μάγεψε» το ανδρικό κοινό στο βίντεο κλιπ «Drive», κλέβοντας και την καρδιά του Ric Ocasek, τραγουδιστή των «The Cars». Το ζευγάρι γνωρίστηκε στα γυρίσματα του βίντεο κλιπ. Παντρεύτηκαν στις 23 Αυγούστου 1989 και απέκτησαν δύο γιους: Τον Jonathan Raven Ocasek και τον Oliver Ocasek. Η Paulina Porizkova ήταν που τον βρήκε νεκρό στο σπίτι του, τον Σεπτέμβριο του 2019.

The Cars - Drive (Official Music Video)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice