Tom Ford και Richard Buckley
© Instagram/ Tom Ford
Lifestyle

Η μόδα αποχαιρετά τον σύζυγο του Tom Ford, Richard Buckley

Ο δημοσιογράφος μόδας και σύντροφος του Τομ Φορντ για 35 χρόνια, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών από καρκίνο

Richard Buckley: Ο σύζυγος του σχεδιαστή Tom Ford έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο δημοσιογράφος μόδας και σύντροφος του Τομ Φορντ έφυγε την περασμένη Κυριακή από τη ζωή και οι άνθρωποι της μόδας θρηνούν έναν γοητευτικό, έξυπνο και μορφωμένο πρίγκιπα.

 

 

Το 1986 ο άγνωστος τότε 25χρονος Τομ Φορντ παρακολουθεί μια επίδειξη στη Νέα Υόρκη. Θυμάται ο σύντροφός του: «Έλειπα τρισήμιση χρόνια στο Παρίσι και τέσσερις μέρες αφότου έφτασα στη Νέα Υόρκη -για να αναλάβει το περιοδικό Scene-, πήγα στην επίδειξη του σχεδιαστή David Cameron. Τότε τον είδα πρώτη φορά. Όταν τελείωσε το σόου, είδα με την άκρη του ματιού μου το καμηλό παλτό του. Έτρεξα πίσω του. Καθώς περπατούσαμε, του χαμογελούσα. Το ίδιο κι εκείνος. Μόλις βγήκαμε στον δρόμο, εκείνος μοιάζει να έφυγε τρέχοντας. Δέκα μέρες μετά, στην ταράτσα του Fairchild building για μια φωτογράφηση του WWD, με ρωτά ο art director αν έχω σχέση. Του είπα ότι δεν έχω χρόνο κι όταν με ρώτησε αν μου αρέσει κάποιος του είπα για εκείνον τον νέο που εξαφανίστηκε. Δυο λεπτά μετά, ο Τομ εμφανίστηκε στην ταράτσα για να πάρει την Cathy Hardwick. "Αυτός είναι!", είπα», διηγείται στο OUT ο Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ.

 

Από τότε πέρασαν τριάντα πέντε χρόνια μαζί και την Κυριακή, μέσα από μια ανακοίνωση, η ομάδα του Τομ Φορντ ανακοίνωσε ότι ο Ρίτσαρντ πέθανε. «Ο Richard έφυγε ήρεμος στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες έχοντας δίπλα του τον Τομ και τον γιο τους Τζακ. Πέθαινε από φυσικά αίτια έπειτα από μια μακροχρόνια ασθένεια». Τα θέματα υγείας του είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίς, ήδη στα τρία πρώτα χρόνια της κοινής τους ζωής, το 1989, εκείνος αρρώστησε από καρκίνο στον λαιμό.

Γεννημένος το 1948 στη Νέα Υόρκη από οικογένεια στρατιωτικών, ήταν ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους μόδας και ξεκίνησε την καριέρα του στο περιοδικό New York το 1979. Το 1982 μετακόμισε στο Παρίσι για την ανδρική έκδοση του WWD. Συνεργάστηκε επίσης με την Ιταλική Vogue (όταν μετακόμισαν με τον Τομ Φορντ για να αναλάβει τον οίκο Gucci και να του αλλάξει τη ρότα για πάντα), το Dutch, το Vanity Fair, το Mirabella, το W. Για κάποια περίοδο ήταν και διευθυντής της διεθνούς έκδοσης του Vogue Hommes, όταν με τον Τομ μετακόμισαν στο Παρίσι. Διέθετε σπάνιο χιούμορ, όπως λένε εκείνοι που τον γνωρίζαν, το χάρισμα να ανακαλύπτει το νέο, ήταν ένας εξαιρετικός φίλος και σύντροφος.

 

Αυτά έγραψαν στους λογαριασμούς τους στο Instagram οι φίλοι του, όπως η Stella McCartney, η νονά του γιού τους, Τζακ: «η σπίθα στη ματιά του βουτούσε τόσο βαθιά στην καρδιά σου, το ένιωθες κάθε φορά που σε κοιτούσε. Ήταν προνόμιο να είσαι φίλη του». Η Σούζι Μένκες έγραψε: «Αγαπητέ Ρίτσαρντ, θα μου λείψουν τα σπινθηροβόλα - αλλά στοχαστικά - γράμματά σου. Θα μου λείψει η εξυπνάδα σου. Εσύ». Στα γράμματά του αναφέρθηκε και η Ρίτα Γουίλσον: στα email που είχαν πάντα αρχή, μέση και τέλος, μέσα από τα οποία διηγιόταν μια ιστορία.

Μοιάζει με καμπανάκι αυτή η απώλεια, μια μικρή υπενθύμιση ότι κλείνει μια εποχή για τους γραφιάδες και τους ανθρώπους της μόδας που μας έφεραν εδώ. Έχει ενδιαφέρον ότι ο Τομ Φορντ έχτισε μια αυτοκρατορία έχοντας το προφίλ του εξωστρεφούς, σταρ σχεδιαστή που πηγαίνει από κλαμπ σε κλαμπ και παίζει με τη σεξουαλικότητά του ενώ στην προσωπική του ζωή είναι ντροπαλός, συνεσταλμένος και πιστός σύντροφος και πατέρας. «Με διασκεδάζει όταν στα dinner parties λέω σε συνδαιτημόνες ότι είμαστε τρεις δεκαετίες μαζί κι όλοι ξαφνιάζονται. Οι πιο μακροχρόνιες σχέσεις που ξέρω είναι ζευγάρια ομοφυλόφιλων», θα πει στο OUT πριν χρόνια ο σχεδιαστής.

 

«Αυτό που είχε αυτός και ο Τομ, ήταν πραγματική αγάπη και πραγματικός σεβασμός ο ένας για τον άλλον. Και ήταν απίστευτο να παρακολουθεί κανείς πώς αλληλεπιδρούν. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος μπορεί να το εξηγήσει. Νομίζω ότι ο Τομ προσπάθησε αλλά ο Ρίτσαρντ δεν είπε ποτέ τίποτα», θα πει στο WWD η στυλίστρια Elizabeth Saltzman. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βοήθησε τον Τομ να φτιάξει αυτό που έχει. Πρέπει πάντα να έχεις κάποιον που να πιστεύει σε σένα, να σε καθοδηγεί, να σε στρέφει στην τέχνη. Δεν χρειάστηκε ποτέ αναγνώριση και πάντα έδινε στον Τομ τα εύσημα για όλα. Αυτό είναι το υπέροχο. Αν το καλοσκεφτείς, ο Τομ ήταν ο άπειρος. Και το πώς μεγάλωσαν μαζί ήταν τόσο απίστευτο να το παρακολουθήσεις», κατέληξε. «Τη στιγμή που το ασανσέρ έφτασε στο ισόγειο, σκέφτηκα: "Αυτός είναι". Αυτό είναι. Κλικ. Κυριολεκτικά έρωτας με την πρώτη ματιά. Σε έναν μήνα ζούσαμε μαζί», θυμάται ο Τομ. Κι από εκείνη τη ματιά στο ασανσέρ πέρασαν 35 χρόνια.

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice