Η Γκλόρια Εστέφαν (Gloria Estefan) σε συναυλία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Η Γκλόρια Εστέφαν (Gloria Estefan) σε συναυλία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA/Alejandro Bolivar
Celebrities

Gloria Estefan: Η σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν 9 ετών

«Μου έλεγε "άσε με να σε μάθω τα πάντα»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Gloria Estefan αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην ηλικία των 9 ετών από έναν οικογενειακό φίλο και μακρινό συγγενή.

Αποκαλυπτική ήταν η Γκλόρια Εστέφαν (Gloria Estefan). Η διάσημη τραγουδίστρια της Λάτιν μουσικής μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη όταν ήταν 9 ετών. Δράστης ήταν ένας οικογενειακός φίλος, ο οποίος την εκφόβισε για να μην πει τίποτα σε κανένα, όπως μετέδωσε το BBC.

Σε βίντεο για τη σειρά «Red Table: The Estefans» στο Facebook, στο οποίο συμμετέχουν η κόρη της, Έμιλι Εστέφαν και η ανιψιά της, Λίλι, η Γκλόρια μίλησε για την τραυματική εμπειρία που βίωσε ως παιδί και η οποία τη σημάδεψε.

«Το 93% των κακοποιημένων παιδιών γνωρίζουν και εμπιστεύονται τους θύτες. Και το γνωρίζω γιατί υπήρξα κι εγώ ένα από αυτά» τόνισε η Εστέφαν Και εξήγησε ότι η σεξουαλική κακοποίηση ξεκίνησαν όταν πήγαινε σε μουσικό σχολείο, στο οποίο δάσκαλος ήταν ένας μακρινός συγγενής της οικογένειας που εμπιστευόταν η μητέρα της.

Γεννημένη την 1η Σεπτεμβρίου 1957 στην Αβάνα της Κούβας, η Gloria Estefan σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και ξεχώρισε με τη χαρακτηριστική φωνή της. Τραγούδια όπως «Conga» και «Rhythm Is Gonna Get You» θεωρούνται πλέον «κλασικές» επιλογές σε λάτιν πάρτι. Ήταν η frontwoman στην μπάντα Miami Sound Machine (πρώην Miami Latin Boys), με τον μελλοντικό της σύζυγο, Emilio Estefan, στα πλήκτρα.

Gloria Estefan, Miami Sound Machine - Conga

Γκλόρια Εστέφαν: «Μου έλεγε "άσε με να σε μάθω τα πάντα»

«Ήταν σε θέση εξουσίας γιατί η μητέρα μου με είχε βάλει στο μουσικό του σχολείο και άρχισε αμέσως να της λέει πόσο ταλαντούχα ήμουν και πόσο χρειαζόμουν ιδιαίτερα και προσοχή. Εκείνη ένιωθε τυχερή που αυτός επικεντρωνόταν σε μένα» συνέχισε η Γκλόρια Εστέφαν.

Και πρόσθεσε: «Το έθετε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, λέγοντας "είσαι τόσο καλή σε αυτό, άσε με να σε μάθω τα πάντα". Και στη συνέχεια, ξεκινά σιγά σιγά και συνεχίζει πολύ γρήγορα».

Κατά τη διάρκεια της εξομολόγησής της, όπως μετέδωσε το Reuters, η Εστέφαν ανέφερε ότι προσπάθησε αρκετές φορές να τον απομακρύνει και εκείνος την απειλούσε πως θα χρησιμοποιούσε βία εναντίον της σε περίπτωση που μιλούσε για τη σεξουαλική κακοποίηση.

Η Γκλόρια Εστέφαν με τον σύζυγό της, Εμίλιο
Η Γκλόρια Εστέφαν με τον σύζυγό της, Εμίλιο © EPA

«Εξεγέρθηκα και του είπα: "Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει, δεν μπορείς να το κάνεις". Και εκείνος μου έλεγε: "Ο πατέρας σου είναι στο Βιετνάμ και η μητέρα σου μόνη και θα τη σκοτώσω αν της το πεις"».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gloria Estefan (@gloriaestefan)

«Ήξερα ότι ο άνδρας ήταν παρανοϊκός και γι' αυτό πίστεψα ότι θα μπορούσε πράγματι να βλάψει τη μητέρα μου» ανέφερε ακόμη η Λατίνα τραγουδίστρια, που έχει βραβευτεί με 7 Grammy και τέσσερα Latin Grammy.

Η στιγμή που η Γκλόρια Εστέφαν μίλησε στη μητέρα της για τη σεξουαλική κακοποίηση

Κατά τη διάρκεια των αποκαλύψεών της για τη σεξουαλική κακοποίηση, η Γκλόρια Εστέφαν αναφέρθηκε στη στιγμή που αποφάσισε να μιλήσει στη μητέρα της για τα όσα βίωσε. Όπως είπε, ήταν ξημερώματα.

Και σημείωσε ότι η αστυνομία συμβούλεψε τη μητέρα της να μην απαγγείλει κατηγορίες, με τη δικαιολογία πως η όλη ακροαματική διαδικασία θα ήταν τραυματική για το παιδί της.

«Και αυτό είναι κάτι για το οποίο νιώθω άσχημα, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν κι άλλα θύματα» ξεκαθάρισε, γνωστοποιώντας ότι αυτός ο άνδρας είχε κακοποιήσει μια θεία της, την περίοδο που η οικογένειά της ζούσε στην Αβάνα. Η Γκλόρια Εστέφαν έφυγε με συγγενείς της από την Κούβα σε μικρή ηλικία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice