Η ζωή στα 70s

«Welt» Stern Fotografie 75, του Robert Lebeck

Look Team |

Φωτογραφίες του διάσημου και πολυβραβευμένου Γερμανού φωτογράφου και φωτορεπόρτερ Robert Lebeck, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούνιο σε ηλικία 85 ετών. Ο Lebeck ήταν γνωστός για τον τρόπο που μια απλή του φωτογραφική σύνθεση κατάφερνε να κρύβει εντυπωσιακές ιστορίες και μηνύματα. Στο φακό του πόζαραν μεγάλα ονόματα της κοινωνικής, καλλιτεχνικής και πολιτικής ζωής. Από αθλητές μέχρι πρωθυπουργούς. Και πάντα κατάφερνε να τους αποσπά τις πιο αληθινές τους στιγμές, παίζοντας ένα «παιχνίδι» αμφίδρομης αντίδρασης μαζί τους.

n

Οι φωτογραφίες του ήταν ξαφνικά, απροειδοποίητα «στιγμιότυπα» που ποτέ όμως δεν εξέθεταν τα πρόσωπα μπροστά από το φακό. Αυτός ήταν και ο λόγος που ενέπνεε τόση εμπιστοσύνη και κατάφερε να φωτογραφήσει ακόμα και δύσκολα «θέματα», όπως ο Willy Brandt, Αlfred Hitchcock, Maria Callas. Στην πλούσια σε γεγονότα, εικόνες, πρόσωπα και μύθους δεκαετία του ’70, ο Lebeck απαθανάτισε τους ήρωές της, διάσημους ή μη, λέγοντας κάθε φορά μία θαυμάσια ιστορία.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις teNeues

Κεντρική φωτό: Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, ο Βραζιλιάνος Pelé, στην εποχή της μεγάλης του δόξας, φωτογραφημένος από τον Robert Lebeck.