Γυμνά κορίτσια σε έναν κόσμο από ζάχαρη

Will Cotton: Paintings and Works on Paper

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Ο Will Cotton είναι ένας δημοφιλής καλλιτέχνης από τη Νέα Υόρκη, γνωστός για τους υπερμεγέθεις πίνακές του στους οποίους κυριαρχούν όμορφα γυμνά κορίτσια, περικυκλωμένα από ομίχλη ροζ ζάχαρης, σύννεφα από μαλλί της γριάς, ζαχαρωτά, τούρτες και καραμέλες. Ένα όνειρο γλυκιάς επιθυμίας τόσο δυνατό που πονάει στα δόντια. Η τεχνική του είναι να κατασκευάζει πρώτα τα σκηνικά και μετά τα μοντέλα να ποζάρουν μέσα σε αυτές τις μακέτες, με κοστούμια κατασκευασμένα από τον ίδιο, χρησιμοποιώντας από Ladurée macaroons και γλειφιτζούρια μέχρι λιωμένα παγωτά, τεράστιους πύργους από κέικ και ό,τι μπορεί να υπάρχει σε έναν παράδεισο-ζαχαροπλαστείο.

n

Επηρεασμένος από πίνακες του 17ου αιώνα σε στιλ ροκοκό, από τα γυμνά του Bouguereau και του Cabanel, και τις κλασικές αμερικάνικες αφίσες με τα κορίτσια pin-ups του George Petty και του Alberto Vargas, ο Will Cotton λέει ότι δίνει τη δική του εκδοχή για τον κόσμο των ονείρων και της αφθονίας. Πρόσφατα, ο Cotton είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση στο βίντεο-κλιπ California Gurls μιας άλλης, μοντέρνας pin-up εικόνας της pop, της Katy Perry. Το βιβλίο παρουσιάζει έργα σε καμβά, σκίτσα, καθώς και την προετοιμασία που κάνει. Παράλληλα, μία έκθεση παρουσιάζεται στην γκαλερί Ronchini στο Λονδίνο, μέχρι τις 9 Αυγούστου.

n

n

n

Kυκλοφορεί από τις εκδόσεις Rizzoli www.ronchinigallery.com

Κεντρική φωτό: Πίνακες από λάδι, έργα του Will Cotton. Η Katy Perry και μοντέλα που πόζαραν σαν pin-ups στα τεράστια ζαχαρωμένα σκηνικά του.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice