Darius Bashar / Unsplash
© Darius Bashar / Unsplash
Lifestyle

10 + 1 συμβουλές για τα ρούχα και την περιποίησή τους

Είναι η εποχή που ξεκαθαρίζουμε ντουλάπες, σωστά;

10+1 συμβουλές για την περιποίηση των ρούχων, το σωστό πλύσιμο, την τακτοποίησή τους και το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας μας.

Είναι η εποχή που αλλάζουμε τις ντουλάπες, βγάζουμε τα πιο βαριά, χειμωνιάτικα ρούχα -αλλά πάντα πρέπει να αφήνουμε έξω και μερικά πιο ελαφριά γιατί η κλιματική αλλαγή μπορεί να φέρει απρόβλεπτες ζεστές ημέρες στην καρδιά του χειμώνα. Με ζέστη ή με κρύο, έχουμε να σας προτείνουμε 10+1 συμβουλές – προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να βάλετε μία τάξη στην καθημερινότητά σας.

Sharon McCutcheon / Unsplash
© Sharon McCutcheon / Unsplash

01. Στο σωστό σουτιέν, για να μην είναι πολύ σφιχτό, πρέπει να χωράνε άνετα δύο δάχτυλα κάτω από τη μπρατέλα. Έτσι το μετρούσαν και οι γιαγιάδες μας.

02. Βαριέστε το πλύσιμο των σουτιέν στο χέρι; Βάλτε τα στο πλυντήριο! Τοποθετήστε τα πρώτα σε μία πλεκτή / διχτυωτή σακούλα με φερμουάρ, πλύνετέ τα με κρύο νερό και μετά κρεμάστε τα σε μία κρεμάστρα για να στεγνώσουν.

S_L / Unsplash
© S_L / Unsplash

03. Ξυπνάτε το πρωί με τα μαλλιά σας τσαλακωμένα και το πρόσωπο γεμάτο σημάδια από το μαξιλάρι; Η απάντηση είναι: Ναι και η λύση είναι: μεταξωτά ή σατινένια μαξιλάρια. Εμποδίζουν τα μαλλιά σας από το να “σπάνε” στη διάρκεια της νύχτα και διατηρούν το πρόσωπο πιο φρέσκο από τις σκληρές βαμβακερές μαξιλαροθήκες.

04. Μπορεί να ακούγεται φτηνιάρικο αλλά είναι σωτήρια λύση: με ένα πιστόλι κόλλας θερμοκόλλησης μπορείτε να διορθώσετε στο λεπτό ξηλωμένους ποδόγυρους, παντελόνια, ακόμα και τζιν ρούχα. Μην ανησυχείτε, δεν θα σας συλλάβει η fashion police.

05. Πόσες κάλτσες έχετε που έχει χαθεί το άλλο τους μισό σε κάποια πλύση; Αρκετές. Μία καλή χρήση τους (μέχρι να βρεθεί η χαμένη κάλτσα) είναι να τις γεμίζετε με ξερά φασόλια ή ρύζι, να τις βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και μετά να τις τοποθετείτε επάνω σε κάποιο σημείο του σώματός σας που πονάει. Είναι μία πρόχειρη, άμεσης χρήσης θερμοφόρα που θα την εκτιμήσετε ιδιαίτερα.

Nick Page / Unsplash
© Nick Page / Unsplash

06. Σας μπερδεύει η ρύθμιση των πλύσεων του πλυντηρίου; Θυμηθείτε: Όσο πιο ζεστό το νερό, τόσο πιο καθαρό το ρούχο που θα πλυθεί. Το χλιαρό νερό είναι ό,τι πρέπει για τα περισσότερα είδη υφασμάτων, αλλά τα λινά και τα πολύ λερωμένα λευκά είναι καλύτερο να πλένονται με ζεστό νερό για να απομακρύνονται τα μικρόβια και οι έντονοι λεκέδες. Το κρύο νερό είναι καλύτερο για να πλένονται τα πιο ευαίσθητα υφάσματα.

07. Για να αποφύγετε να τσαλακώνονται τα ρούχα όταν τα τοποθετείτε μέσα σε βαλίτσα, τυλίξτε τα όλα μέσα σε πλαστικές σακούλες στεγνοκαθαριστηρίου.

Raamin ka / Unsplash
© Raamin ka / Unsplash

08. Ένα καλοσχεδιασμένο και φτιαγμένο στα σωστά μέτρα καπέλο πρέπει, όταν το φοράτε, να απέχει 1 με 1,30 εκατοστά πάνω από τα αυτιά.

09. Φορέστε το ολοκαίνουργιο τζάκετ σας από γνήσιο δέρμα, στη βροχή. Το νερό της βροχής θα μαλακώσει το δέρμα και θα του δώσει ελαστικότητα ώστε να πάρει τις ακριβείς διαστάσεις του σώματός σας στα σωστά σημεία.

10. Κρατάτε μαζεμένα τα καλά σας αξεσουάρ όπως φουλάρια, γυαλιά ηλίου, καπέλα, εντυπωσιακά κοσμήματα για να μπορείτε να τα επιλέξετε πιο εύκολα όταν θελήσετε να μεταμορφώσετε ένα look απλά και μόνο προσθέτοντας το/τα σωστά αξεσουάρ. Ακόμα και το πιο βασικό look μπορεί να αλλάξει εντελώς με ένα φουλάρι και ένα ζευγάρι γυαλιά.

10+1. Αν αποφασίσετε να ξεκαθαρίσετε την ντουλάπα σας κάντε το εξής: Καλέστε μία φίλη ή έναν φίλο σας στο σπίτι, το στιλ των οποίων σας αρέσει και το εγκρίνετε και ζητήστε τους να σας βοηθήσουν. Το κριτήριό τους μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε ρούχα για τα οποία αμφιβάλλατε αλλά και να σας προτείνει συνδυασμούς και ιδέες που δεν είχατε φανταστεί.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice