Ποιος είπε ότι το oτοστόπ είναι πασέ;

Κάντο όπως η Sarah Jessica Parker

Πολύ συχνά στις ταινίες βλέπουμε πράγματα που λέμε ότι δε θα μπορούσαν να συμβούν ποτέ στην πραγματικότητα. Κι άλλες φορές βλέπουμε στην καθημερινότητά μας εικόνες που δε θα μας έκαναν ούτε για ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η Claudette Colbert στο «Συνέβη μια νύχτα» κατάφερε να σταματήσει ένα αυτοκίνητο, μετά τις άπειρες αποτυχημένες προσπάθειες του Clark Gable με το να δείξει την όμορφη και καλοσχηματισμένη γάμπα της. Τη μιμήθηκε, πολύ πετυχημένα, η Sarah Jessica Parker στο Sex and the City 2, όταν η θρυλική παρέα έψαχνε απεγνωσμένα ταξί να τις μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Δε συμβαίνει μόνο στις ταινίες να ξέρετε…

Ας πιάσουμε ένα πιο μεσογειακό σενάριο: Βρίσκεστε σε ένα νησί του Αιγαίου. Επιστρέφετε μαζί με τις φίλες σας από τη νυχτερινή διασκέδαση, φορώντας αέρινα φορέματα, κοντά σορτσάκια, μάξι φούστες και γενικώς τα καλά σας. Έλα όμως που χάσατε το ΚΤΕΛ για τη χώρα και τώρα βρίσκεστε στη μέση του δρόμου, μακριά από το ξενοδοχείο και χωρίς τρόπο επιστροφής. Μη κομπλάρετε! Το Hollywood έδειξε το δρόμο.

Πάρτε ανάσα, στρώστε το αέρινο φόρεμά σας, βγείτε στην άκρη του δρόμου και απλώστε το χέρι -με τον αντίχειρα προς τα πάνω- στο επόμενο διερχόμενο αμάξι δείχνοντας ταυτόχρονα -διακριτικά αλλά με στυλ- και την μαυρισμένη, λαμπερή γάμπα σας. Ο συνδυασμός θάρρους και θράσους είναι η συνταγή για την επιτυχία. Τολμήστε το, αλλά χωρίς να προκαλείτε. Επειδή όμως, το άγνωστο πάντα εμπεριέχει ρίσκα, καλό θα ήταν να το τολμήσετε μόνο αν είστε με παρέα και όχι μόνες. Φύλαγε τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά, έλεγε η γιαγιά.

n

Βέβαια, από την εποχή της γιαγιάς πολλά έχουν αλλάξει. Τώρα πια, υπάρχουν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο για να κάνεις on-line οτοστόπ. Για παράδειγμα, στην σελίδα hitchhikers.org μπορείς να δηλώσεις ότι έχεις κενές θέσεις στο αυτοκίνητό σου για μία διαδρομή που θα κάνεις και έτσι να μοιραστείς τα έξοδα της βενζίνης και να έχεις και παρέα ή να ψάξεις αν υπάρχουν διαθέσιμοι οδηγοί και οχήματα για εκεί που θες να πας, αν είσαι εσύ αυτός που ψάχνεις μεταφορικό μέσο. Όπως αναφέρεται και στη σελίδα roadsharing.com: «γιατί να είσαι συνέχεια μόνος στο αμάξι; Το οτοστόπ είναι ο καλύτερος τρόπος να γλιτώσεις χρήματα, να μειώσεις την ρύπανση που προκαλείς στο περιβάλλον και να γνωρίσεις νέους φίλους».

Και επειδή ποτέ δε ξέρεις τι επιφυλάσσει η μοίρα, μπορεί, εκτός από μέσο μεταφοράς, να βρεις και έναν απρόσμενο καλοκαιρινό έρωτα. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλά σενάρια ταινιών είναι εμπνευσμένα από αληθινές, καθημερινές ιστορίες! Αλλά και αυτό να μη γίνει, η εμπειρία του να ταξιδέψεις με οτοστόπ θα σε κάνει να νιώσεις ότι παίζεις σε ένα περιπετειώδες road movie. Και εσύ θα είσαι ο πρωταγωνιστής!


Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice