Η Kristen Stewart ως πριγκίπισσα Νταϊάνα στην ταινία «Spencer»
Η Kristen Stewart ως πριγκίπισσα Νταϊάνα στην ταινία «Spencer» ©Spencer
Lifestyle

9 ηθοποιοί που έχουν υποδυθεί την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Με αφορμή την τελευταία ταινία για τη ζωή της «Spencer»

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η «αδικοχαμένη» LadyD έχει γίνει έμπνευση για πολλές ταινίες και σειρές, όπως το «Spencer». Αυτές είναι οι ηθοποιοί που την έχουν υποδυθεί.

Στη νέα ταινία «Spencer» που έκανε πρεμιέρα αρχές Νοεμβρίου, η Κρίστεν Στιούαρτ ενσαρκώνει την πριγκίπισσα Νταϊάνα καθώς η ταινία εξετάζει τρεις μέρες της ζωής της στη δεκαετία του '90, όταν άρχισε να επανεξετάζει το γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η αδικοχαμένη LadyD και η ζωή της γίνονται έμπνευση για μια ταινία ή σειρά και η Στιούαρτ δεν είναι η πρώτη που υποδύεται την πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Caroline Bliss
Μόλις ένα χρόνο μετά τον δημοφιλή, για τα media και τον λαό, γάμο του πρίγκιπα Κάρολου και της Νταϊάνας, κυκλοφόρησε η τηλεοπτική δραματοποιημένη εκδοχή της ιστορίας και του γάμου τους. Η Caroline Bliss ήταν εκείνη που εμφανίστηκε ως Νταϊάνα στο «Charles & Diana: A Royal Love Story».

Charles & Diana: A Royal Love Story (1982)

Serena Scott Thomas
Το 1993 η βιογραφία «Diana: Her True Story» που είχε γράψει ο Andrew Morton σε συνεργασία με την πριγκίπισσα, απέκτησε την τηλεοπτική της εκδοχή με τη Serena Scott Thomas στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αρκετά χρόνια αργότερα, η Thomas υποδύθηκε επίσης την μητέρα της Kate Middleton στην τηλεοπτική ταινία William & Kate, η οποία κυκλοφόρησε το 2011 για το εξίσου αγαπητό βασιλικό ζεύγος.

Εξώφυλλο από το dvd της ταινίας «Diana: Her True Story»

Julie Cox
Μία από τις ταινίες που προκάλεσαν σκάνδαλο ήταν η «Princess in Love», με την Julie Cox ως Νταϊάνα. Βασισμένη στην ομώνυμη βιογραφία της Anna Pasternak η ταινία αφορά την υποτιθέμενη σχέση της πριγκίπισσας με τον Captain James Hewitt.

Princess in Love (1996) | Full Movie | Robert Beck | Christopher Bowen | Julie Cox

Amy Seccomb
Ένα χρόνο μετά τον ξαφνικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα που βύθισε στο πένθος το λαό της Βρετανίας, δημιουργήθηκε η ταινία «Diana: A Tribute to the People's Princess» για να τιμήσει τη μνήμη της με την Amy Seccombe να παίζει την αγαπημένη πριγκίπισσα.

Diana - A Tribute  movie - Part 1

Naomi Watts
Η γνωστή βρετανίδα ηθοποιός Naomi Watts κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην βιογραφική ταινία του 2013 «Diana: Her Last Love», το σενάριο της οποίας βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Kate Snell και αφορά τα τελευταία χρόνια ζωής της πριγκίπισσας.

Diana ~ Trailer

Emma Corrin
Το «The Crown» είναι μάλλον η πιο δημοφιλής σειρά σχετικά με τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Στην τέταρτη σεζόν λοιπόν της σειράς του Peter Morgan εμφανίζεται η πριγκίπισσα Νταϊάνα την οποία υποδύεται η Emma Corrin, μία σχετικά άγνωστη ηθοποιός που έγινε διάσημη χάρη στο συγκεκριμένο ρόλο.

Princess Diana’s Sweetest Moments in The Crown | Netflix

Εlizabeth Debicki
Ο Peter Morgan είναι γνωστό ότι αλλάζει ηθοποιούς για τους ίδιους ρόλους, καθώς οι χαρακτήρες υποτίθεται ότι μεγαλώνουν ηλικιακά. Έτσι, στον 5ο και 6ο κύκλο την πριγκίπισσα ενσαρκώνει η Εlizabeth Debicki.

Η Εlizabeth Debicki ως πριγκίπισσα Νταϊάνα στο The Crown
Η Εlizabeth Debicki ως πριγκίπισσα Νταϊάνα στο The Crown

Jeanna de Waal
Η Jeanna de Waal πρωταγωνιστεί ως πριγκίπισσα Νταϊάνα σε ένα νέο μιούζικαλ του Broadway, δίπλα στον Roe Hartrampf που υποδύεται τον πρίγκιπα Κάρολο.

Diana: The Musical | Official Trailer | A Netflix Special Presentation

Kristen Stewart
Η πιο πρόσφατη ενσάρκωση της Νταϊάνα έρχεται από την Κίρστεν Στιούαρτ στην ταινία «Spencer». Ο Pablo Larraín σε αυτή την ταινία αντί να δείξει ακόμα μια εκδοχή της ζωής της, εστιάζει στις τρεις σημαντικές ημέρες που καθόρισαν την απόφασή της να διαλύσει το γάμο με τον Κάρολο και τη ρήξη της με τη βασιλική οικογένεια.

SPENCER - Official Trailer - In Theaters November 5

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice