Ηelena Drechos, η viral TikToker από τη Θάσο

Η ένοχη απόλαυση του TikTok κερδίζει views και followers περιγράφοντας τη ζωή της στο νησί και γίνεται viral με την ατάκα: να κόψω γλυκό;

Η viral TikToker Ηelena Drechos μεγάλωσε στο Ντίσελντορφ και ζει στη Θάσο. Η viral ατάκα «Να κόψω γλυκό;»

Ναι, τραβάει το καταφατικό μόριο σε κάθε βίντεο. Είναι το σήμα κατατεθέν στα εκατοντάδες βίντεο που έχει ανεβάσει. Είναι η Helena Drechos, το ελληνικό TikTok τη λάτρεψε και της έχει χαρίσει εκατομμύρια views. «Να βάλω γλυκό;» και ο πάντα στην αμόρσα Γιώργος είναι από τα δημοφιλή του ελληνικού TikTok κι έχει αναραπαχθεί εκατοντάδες φορές. Θα μπορούσε να είναι fictional χαρακτήρας ενός λαμπερού μυαλού όμως φαίνεται ότι η Drechos δεν έχει ανάγκη κανέναν.

 

 

Η Helena Drechos, όπως είναι το όνομά της στο TikTok, είναι μητέρα τριών παιδιών, ζει κοντά στα Λιμενάρια στη Θάσο και στο TikTok ανεβάζει στιγμιότυπα από τη ζωή της. Πού είναι το ενδιαφέρον, θα πείτε. Πουθενά, σας διαβεβαιώ. Όμως γρήγορα άρχισε να τραβάει το ενδιαφέρον του community και σε αντίθεση με άλλους TikTokers που πρώιμα μπαίνουν σε άμυνα κυριευμένοι από μανία καταδίωξης, η Drechos διατηρεί το ζεν της σε κάθε βίντεο. «Δεν μπορείς να με φέρεις στα όρια μου, τον εαυτό μου δεν τον πειράζει τίποτα. Ναι. Θα μείνω εδώ που είμαι, μέσα στα όρια μου», θα απευθύνει ένα βίντεο σε follower της. «Θα κόψω γλυκό».

 

 

Ένοχη απόλαυση να την ακούς με τις αφελείς διαπιστώσεις της περί ζωής, τους παολοκοελισμούς, τις αμπελοφιλοσοφίες και τα τσιτάτα περί ευτυχίας. Στην μονταζιέρα της χωρούν τα πάντα: «το πορτοκαλάκι για το απόγευμα είναι ό,τι πρέπει», «η γλυκιά απόλαυση της ευγνωμοσύνης των παιδιών δεν συνηθίζεται», «πόσο όμορφο είναι αυτό το δέντρο». Η καθημερινότητά της είναι απλή: ένα κομμάτι κέικ που περίσσεψε από την προηγούμενη, να φέρουν τα ξύλα για το τζάκι ή το συκαλάκι του Γιώργου είναι ικανά να της δώσουν χαρά. Όλα αυτά τα γνωρίζουμε είτε γιατί κολλάει το τηλέφωνο κάτω από το μάγουλο της οπότε ακούμε ουσιαστικά τους διαλόγους και τη φωνή του Γιώργου ή μας τα διηγείται εκείνη κοιτώντας την κάμερα κατάματα. Για την κηρήθρα που της έκανε δώρο ο κύριος Κώστας, ο άνδρας της κυρίας Σωτηρίας Τζερτζελά της γειτόνισσας, για την τέχνη της μαγειρικής που θέλει μεράκι και αγάπη ενώ φτιάχνει πλακί τσιπούρες, για τα παράθυρα που αφήνει ανοιχτά τις χειμωνιάτικες ημέρες που έχει ήλιο. Για τη νέα οδοντόβουρτσα που ανταλλάσσει με την παλιά της.

 

 

Η φωνή της έγινε και τραγούδι στα κλαμπ. Πολλοί followers δημιουργούν βίντεο με δικά της θέματα: τις συμβουλές, τη χαρά της για τη ζωή, τα κεράσματα του Γιώργου που με άδεια χέρια δεν έχει πάει ποτέ στο σπίτι της. Προσωπικά δεν ξέρω πού να την κατατάξω που με έχει κατακάψει με τα βίντεο της. «Τα περισσότερα βίντεο είναι με χαρά και χαμόγελο και δεν χρειάζεται να απολογηθώ γιατί ανεβάζω ό,τι ανεβάζω. Συμπληρώνει τη χαρά μου να την κοινοποιώ», θα πει σε έναν hater. Ενοχλεί κανέναν; Όχι, απαντάω μόνος μου. «Δεν είμαι ούτε ψηλά για να με ρίξεις, ούτε χαμηλά για να με ποδοπατήσεις. Θωρεί τους άλλους από το ύψος των περιστάσεων», θα πει σε άλλο βίντεο για να μας πείσει ότι είναι μια από μας. Θα κόψω γλυκό. Γιορτή χωρίς γλυκό δεν γίνεται.

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice