Sarah Jessica Parker, Kristin Davis και Cynthia Nixon στο «And Just Like That...»
Sarah Jessica Parker, Kristin Davis και Cynthia Nixon στο «And Just Like That...» © 2021 - HBO Max
Opinion

Από το Sex and the City στο Just like that

«And Just Like That» οι γυναίκες στη μέση ηλικία και οι ιστορίες τους, εκεί που ήταν «On the Verge», κάνουν σουξέ στις τηλεοπτικές πλατφόρμες γράφοντας τον επίλογο της νεκρής ζώνης

And Just Like That: Σχόλιο για το σίκουελ του «Sex and the City» και τις σειρές με πρωταγωνίστριες γυναίκες στη μέση ηλικία.

Είμαι γυναίκα που έχει περάσει τα πενήντα, και ξέρω καλά ότι η ζωή δεν τελειώνει είτε βρεις κάποιον ή κάποια, είτε αποκτήσεις παιδιά είτε όχι. Έτσι δεν είναι; Σε ένα μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Όταν το λέει η Σάρλοτ (Κριστίν Ντέιβις) έχει άλλη αξία. Το «Sex and the City» ωρίμασε κι άλλο, μαζί και οι πρωταγωνίστριές του. Μεταμορφώθηκε σε «And Just Like That» –είδαμε ήδη το τρέιλερ– και κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στο HBO Μax.

And Just Like That... A New Chapter of Sex and the City | Official Trailer | HBO Max

Τα καλά νέα είναι ότι ο Μίστερ Μπιγκ ζει και βασιλεύει, το ίδιο και η Σαμάνθα, η οποία θα κάνει μια-δυο εμφανίσεις. Αυτός που έφυγε από τη ζωή είναι ο Γουίλι Γκάρσον, ο ηθοποιός που υποδυόταν τον κολλητό της Κάρι Μπράντσο (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ). Φτωχότερη λοιπόν η παρέα της Σάρλοτ, της Κάρι και της Μιράντα (Σίνθια Νίξον).

Αλλά το θέμα είναι άλλο. Ποιος θα ενδιαφερθεί για ένα σίριαλ στο οποίο παίζουν πενηνταπεντάρες; Θα κάνει επιτυχία; Θα προσελκύσει; Πώς πήρε το πράσινο φως; Την απάντηση δίνει ο εκτελεστικός παραγωγός Μάικλ Πάτρικ Κινγκ, χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα επικίνδυνο, συναρπαστικό, μια πραγματική, πρόκληση. «Πιστεύω πως κανείς δεν θα λάνσαρε καινούργιους γυναικείους χαρακτήρες που βρίσκονται στα 55 τους χρόνια, χωρίς να έχει αποδείξεις ότι ο κόσμος θα παρακολουθήσει το σίριαλ». Δοκιμασμένη και σίγουρη συνταγή στο καινούργιο κεφάλαιο του «Sex and The City». Για να δούμε.

Τίποτα δεν ήρθε έτσι ξαφνικά στην κατηγορία σειρές για γυναίκες στη μέση ηλικία. Στη λίστα εγγράφονται το «Cougar town», το «Hot in Cleveland», το «Younger». Αλλά καμία από αυτές δεν ήταν τόσο επαναστατική όσον αφορά την ειλικρίνεια σε μια κουβέντα για το σεξ, την επιμονή στη γυναικεία υποκειμενικότητα, αλλά και το πόσο αγκάλιασε το δικαίωμα των γυναικών να μη θέλουν να παντρευτούν ή να παραμείνουν παντρεμένες με κάθε τίμημα. 

Ο φετινός Σεπτέμβριος έφερε μαζί του κάτι καινούργιο. Το «On the Verge» της Ζιλί Ντελπί. Η Γαλλίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος δεν μασάει τα λόγια της και με περισσή ευθύτητα λέει στα κορίτσια πως τα 50 δεν είναι τα νέα 30. 

«Υπάρχει κάτι σχεδόν σκληρό όσον αφορά τις γυναίκες· αν δεν μπορούμε πλέον να τεκνοποιήσουμε, τι είμαστε;» αναρωτιέται η Ντελπί στους ΝΥΤ. «Και μετά γίνεσαι γιαγιά και υπάρχεις ξανά στα εβδομήντα σου. Έχεις αυτή τη νεκρή ζώνη».

Συμπαραγωγή του Netflix και του Canal+, το «On the Verge» ακολουθεί τα βήματα τεσσάρων φιλενάδων στο Los Angeles οι οποίες παλεύουν με τη μέση ηλικία, για να διαπιστώσουν πως μετά από τόσα χρόνια δεν έχουν ιδέα για το τι ακριβώς κάνουν. To σίριαλ βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα του Netflix στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άριστα για «νεκρή ζώνη».

Θα περιμένουμε για να δούμε αν θα ασκήσει το «And Just LikeThat» την ίδια πολιτιστική επιρροή, ας πούμε στη μόδα, το προνομιακό πεδίο του «Sex and The City», σε μια κουλτούρα η οποία έχει εμμονή με τη νεότητα και την εξωτερική εμφάνιση, την ώρα που ο κόσμος είναι γεμάτος… περιεχόμενο - content; Ποιος άραγε μπορεί να προβλέψει;

Ας μιλήσει κι ένας άνδρας. Καταλληλότερος ο Κρις Νοθ, ο Μίστερ Μπιγκ: «Εφόσον το σίριαλ ενέπνευσε διαμερίσματα που ενέπνεαν, ρούχα που ενέπνεαν, ανθρώπους που ενέπνεαν εμπνέει ακόμα».

Κάρι, Μιράντα και Σάρλοτ έρχονται να ανοίξουν νέους δρόμους με τα ψηλά τους τακούνια, εφόσον μπορούν ακόμα να ισορροπήσουν σε αυτά. Σε κάθε περίπτωση, δεν τις φοβάμαι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice