Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς And Just Like That…, τη συνέχεια του Sex and the City. Στο πρώτο λεπτό πεθαίνει ο Big.
Ο Κρις Νοθ και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ / © RCF/MEGA/GC Images
Lifestyle

And Just Like That... κάποιος δεν μένει πια εδώ

Breaking (heart) news από τα δύο πρώτα επεισόδια του And Just Like That…

Ένας συνταρακτικός θάνατος συμβαίνει στα πρώτα επεισόδια της σειράς And Just Like That, τη συνέχεια του Sex and the City.

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου του 2021 πέθανε ο Mr. Big. Καρδιακή προσβολή. Μπαμ και κάτω. Η Μιράντα το πληροφορήθηκε από το τηλέφωνο, την ειδοποίησε η Κάρι. Μετά ειδοποιήθηκε η Σάρλοτ, ο Στάνφορντ και ο Άντονι. Όλοι συντετριμμένοι. Η Σαμάνθα έλαβε τα κακά μαντάτα στο Λονδίνο. Εμείς το μάθαμε από την τηλεόραση. 

Δεν πιστεύαμε ποτέ πως θα πεθάνει ο Big. Κανένας δεν το πίστευε. Κεραυνός εν αιθρία. Ναι, είχε και στο παρελθόν προβλήματα με την καρδούλα του, όμως πάντα τα ξεπερνούσε, πάντα επέστρεφε δριμύτερος και ακαταμάχητος. Μία είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Σαν χθες ήταν που παρακολουθούσαμε τις ερωτικές κασκαρίκες του στην Κάρι και διχαζόμασταν για το «αν φταίει», «ποιος φταίει», «τι φταίει». Και τώρα πάει. Αφού την έκανε καμιά δεκαριά φορές από τη σχέση του με το κορίτσι, τελικά την έκανε οριστικά.

And Just Like That, η Κάρι καλείται να αντιμετωπίσει μιας από τις πιο δυσάρεστες πλευρές του βίου, τον θάνατο του συντρόφου -μια σκέψη που περνάει συχνά από το μυαλό όλων μας και την αποδιώχνουμε άρον άρον. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να προσαρμοστεί στην παρανοϊκή νομοτέλεια του «η ζωή συνεχίζεται» με πρώτο στάδιο τα διαδικαστικά: να οργανώσει την κηδεία, να δεχτεί συλλυπητήρια αγνώστων, να βρει κουβέντες παραμυθίας για τους άλλους αλλά και για τον εαυτό της, να πορευτεί στη ζωή χωρίς το πιο κομβικό σημείο αναφοράς της, να μπορέσει να ξανακοιμηθεί ή να σηκωθεί από το κρεβάτι. Για να επιβιώσει ποντάρει στη φιλία, όπως έκανε πάντα.

Η Κάρι Μπάντσο, σκηνή από το πρώτο επεισόδιο του And Just Like That.
Η Κάρι Μπράντσο στο And Just Like That.

Οι πληροφορίες για τα πρώτα επεισόδια του And Just Like That…, μας άρπαξαν από την καρδιά και μας την ξερίζωσαν. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο σοκαριστική, άρα ιδανική, έναρξη για μια τόσο πολυαναμενόμενη σειρά, τουλάχιστον για όσους από μας έχουμε φάει τα νιάτα μας βλέποντας τα επεισόδια του Sex and the City ξανά και ξανά και ξεροσταλιάζαμε για τη συνέχεια. 

Κανένας μας δεν νοιάστηκε που έλειπε η Σαμάνθα, αν βαλάντωνε η Σάρλοτ ή τι μάνα έγινε η Μιράντα. Γίναμε αυτόματα Κάρι. Το αμετάκλητο τέλος εποχής για τις περιπέτεις Κάρι-Big ήταν ένα τέλος εποχής και για μας τους φανς. Τέλος για τις συζητήσεις και τις αναλύσεις μας, τα inside αστεία μας, τα meanwhile I had a thought και τα abso-fuckin-lutely μας.

Τι κι αν τα τρέιλερ μας παραμύθιαζαν με επώνυμα σύνολα και γαμάτες γόβες. Τι κι αν οι φήμες έλεγαν ότι το Just Like That είναι από τα πιο συμπεριληπτικά τηλεοπτικά σόου των καιρών. Τίποτα από αυτά για μας τους old school Sex and the City maniacs δεν έχει σημασία. Με εξαίρεση τον Big και τη Σαμάνθα, ελπίζουμε ότι το And Just Like That θα έχει ό,τι αγαπήσαμε στο Sex and the City: ατόφιο, βασανιάρικο έρωτα. Έστω και σαν μνήμη. Του Big ή των προσωπικών μας βασανισμένων ερώτων. Και μια παρηγορητική (;) διαπίστωση: ότι όλα τα αντέχει τελικά ο άνθρωπος. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice