ΗΠΑ: Ο «Μίστερ Μπιγκ πέθανε» κι έτσι απλά... η μετοχή της Peloton κατέρρευσε
Sex and the City © Τwitter
Lifestyle

Γιατί ο «θάνατος» του Mr Big έριξε τη μετοχή της Peloton

Έφτασε το 10% σε προσυνεδριακές απώλειες

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η μετοχή της Peloton έπεφτε κατά 10% λόγω του θανάτου του Mr Big στη σειρά Sex and the City την ώρα που αθλούνταν σε ένα από τα στατικά ποδήλατα της.

Στο πρώτο επεισόδιο του έβδομου κύκλου της καλτ σειράς, που μεταδόθηκε την Πέμπτη από το HBO, ο «Τζον Πρέστον», γνωστότερος με το προσωνύμιο «Μίστερ Μπιγκ» (τον υποδύεται ο ηθοποιός Κρις Νοθρ) παθαίνει καρδιακή προσβολή έπειτα από εντατική άσκηση σε ένα στατικό ποδήλατο Peloton. Η σκηνή, που διαρκεί αρκετά λεπτά, χάρισε στο συγκεκριμένο επεισόδιο τον τίτλο του: «Και έτσι απλά… ο Μπιγκ πέθανε», αναπαράγοντας μια από τις αγαπημένες εκφράσεις της πρωταγωνίστριας Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, που υποδύεται την «Κάρι Μπράντσο». 

Ωστόσο η σκηνή δεν σόκαρε μόνο τους τηλεθεατές αλλά και τη μετοχή της Peloton η οποία  έπεφτε κατά 10% πριν από το άνοιγμα της αγοράς. Γύρω στις 19.00, η μετοχή έπεφτε κατά 5,37%, στα 38,62 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό της από τον Μάιο του 2020.

Ο όμιλος αντέδρασε, μεταφέροντας στην εφημερίδα Los Angeles Times, την άποψη της Δρα Σούζαν Στάινμπαουμ, που είναι γνωστή καρδιολόγος και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της Peloton. «Πολλοί θα χαρακτήριζαν άμετρο τον τρόπο ζωής του Mr Big, με κοκτέιλ, πούρα, μπριζόλες. Διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο επειδή είχε υποστεί μια πρώτη καρδιακή προσβολή στον κύκλο 6», σχολίασε με σοβαρότητα η γιατρός.

«Αυτός ο τρόπος ζωής και ίσως κάποιο οικογενειακό ιστορικό, που συχνά αποτελεί σημαντικό παράγοντα, είναι οι αιτίες του θανάτου» του φανταστικού ήρωα, συνέχισε, και όχι το γεγονός ότι γυμναζόταν. «Το να κάνει ποδήλατο στο Peloton ίσως μάλιστα να τον βοήθησε να καθυστερήσει αυτό το καρδιακό επεισόδιο», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice