Χαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ
Χαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ © Marc Piasecki/Getty Images
Lifestyle

Γιατί η Πενέλοπε Κρουζ απαγορεύει στα παιδιά της τα social media

Ποιο πιστεύει πως είναι το παγκόσμιο «πείραμα» στο οποίο συμμετέχει η νέα γενιά

Γιατί η Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέρ Μπαρδέμ απαγορεύουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν smartphone και να μπαίνουν στα social media.

Η Πενέλοπε Κρουζ και ο σύζυγός της Χαβιέρ Μπαρδέμ δεν πρόκειται να αφήσουν τον 10χρονο γιο τους Λίο και την 8χρονη κόρη του Λούνα να ανοίξουν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να χρησιμοποιήσουν smartphones μέχρι να μεγαλώσουν πολύ. Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση, η Πενέλοπε ομολόγησε πως θεωρεί την καινούργια τεχνολογία «ένα πείραμα» όσον αφορά την ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενώ σημείωσε πως και η ίδια χρησιμοποιεί ελάχιστα και με μεγάλη προσοχή τα σόσιαλ μίντια.

«Υπάρχει κάτι που δεν βγάζει νόημα, και επηρεάζει κυρίως τις νεότερες γενιές. Νιώθω πραγματικά άσχημα για αυτούς που τώρα είναι έφηβοι», είπε και συμπλήρωσε πως είναι σαν «ο κόσμος να κάνει κάποιου είδους πείραμα πάνω τους».

Πενέλοπε Κρουζ
Πενέλοπε Κρουζ © EPA/JUAN HERRERO

Η ηθοποιός στάθηκε κυρίως στο γεγονός ότι τα μικρά παιδιά εκτίθενται χωρίς την παραμικρή προστασία. Καθώς ο εγκέφαλός τους αναπτύσσεται, δεν γνωρίζουμε τον τρόπο που επηρεάζονται, το πώς βλέπουν τον εαυτό τους, το πώς συνδέεται η έκθεσή τους με τον εκφοβισμό. «Τόσο πολλά θέματα που δεν τα είχαμε εμείς στην παιδική μας ηλικία» υπογράμμισε, ενώ δεν παρέλειψε να πει πως νιώθει μειοψηφία ως προς τη συμπεριφορά και τη θεώρησή της απέναντι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και αυστηρή όσον αφορά τα κινητά, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν όταν φτάσουν στα 16 τους χρόνια, η Πενέλοπε επιτρέπει στα παιδιά της να παρακολουθούν παιδικά προγράμματα και ταινίες. «Έχω ζήσει απίστευτες στιγμές ευτυχίας από όταν ήμουν μικρό κορίτσι» λέει σχετικά με τον κινηματογράφο.

Αν και διαθέτει λογαριασμό στο instagram και ανεβάζει συχνά δικές της φωτογραφίες, η Πενέλοπε Κρουθ δεν έχει κάνει καμία ανάρτηση με τα παιδιά της. «Νιώθω ότι πρέπει να προστατεύσω την ιδιωτικοτήτά τους» δήλωσε το 2017.

Η Πενέλοπε Κρουζ, για τους φίλους Πε, και ο Χαβιέρ Μπαρδέμ παντρεύτηκαν το 2010 στις Μπαχάμες. Ο γιος τους γεννήθηκε το 2011 στο Λος Άντζελες και η κόρη τους το 2013 στη Μαδρίτη. Εκτός από την υποκριτική, η Πε έχει μια μπουτίκ ρούχων στη Μαδρίτη και σχεδιάζει κοσμήματα και τσάντες μαζί με την αδελφή της για εταιρεία της Ιαπωνίας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice