H Billie Eilish.
H Billie Eilish/ Youtube
Lifestyle

Η Billie Eilish μεγάλωσε και είναι «Happier Than Ever»

Η διάσημη τραγουδίστρια κάνει απολογισμό του τελευταίου χρόνου, μιλά για τις παλαιότερες κρίσεις ταυτότητας, νιώθει πιο ώριμη και προτρέπει όλους να κάνουν το εμβόλιο

Billie Eilish: Η 20χρονη ποπ σταρ απαντάει στις ερωτήσεις της ίδιας συνέντευξης για πέμπτη χρονιά στο περιοδικό Vanity Fair.

«Είμαι πολύ πιο ανοιχτή πια». Η Billie Eilish, η 20χρονη πλέον ποπ σταρ, ένα είδωλο στον χώρο της μουσικής, που έκανε το ντεμπούτο της το 2015 με το «Ocean Eyes», μετρά πλέον 7 Grammys, θεωρείται η πρώτη και η μοναδική καλλιτέχνιδα μέχρι στιγμής που γεννήθηκε την δεκαετία του 2000 με τεράστιες επιτυχίες, απαντά για πέμπτη χρονιά στην ίδια συνέντευξη του περιοδικού Vanity Fair. Μια συνέντευξη που ξεκίνησε το 2017 και δείχνει πως η Billie έχει εξελιχθεί και ωριμάσει μέσα στα χρόνια, με την ίδια να ακούει τις απαντήσεις που έδινε και να αντιδρά στο πώς ο νεαρός εαυτός της αντιμετώπιζε τις καταστάσεις. 

Billie Eilish: Same Interview, The Fifth Year | Vanity Fair

Μια από τις φανερές αλλαγές της τραγουδίστριας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές  είναι πως το σήμα κατατεθέν εκκεντρικό πράσινο χρώμα στα μαλλιά της αντικαταστάθηκε με  ξανθό πλατινέ μαλλί, ένα look που λάνσαρε στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue, που πόζαρε ντυμένη ως Old Hollywood pin-up. «Δεν πρόκειται για ένα νέο στιλ, είναι κάτι που φόρεσα» λέει. Το νέο της μότο είναι ότι «Όλα προχωράνε. Τελεία». Επισημαίνει ότι τα βασικά της κίνητρα δεν απέχουν από την παλιά της εμφάνιση. «Κυριολεκτικά, αυτό που λέω από όταν ξεκίνησα είναι: φόρα ό,τι θες να φορέσεις. Ντύσου όπως εσύ θες. Να συμπεριφέρεσαι όπως θες. Να μιλάς όπως θες. Να είσαι αυτό που θες να είσαι. Αυτό λέω πάντα». 

Για την Billie οι αλλαγές του περασμένου έτους είναι κάτι παραπάνω από βαθιές. «Έχω ξεκινήσει να βιώνω την ενηλικίωση, κάτι καινούργιο για εμένα και πολύ συναρπαστικό, είχα πολλές νέες εμπειρίες και νέους ανθρώπους και πολλή αγάπη». Μέσα στα μεγάλα κατορθώματα του έτους συμπεριλαμβάνει το ότι έπεισε τον οίκο μόδας Oscar de la Renta, οι σχεδιαστές του οποίου δημιούργησαν το φόρεμα που φόρεσε στο Met Gala 2021, να σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνες ζώων, έκανε δύο ακόμα τατουάζ και κατάφερε επιτέλους να χειριστεί την αναγνώριση όταν βρίσκεται έξω. 

«Η συμπεριφορά μου ήταν “δεν μπορώ να βγω έξω, δεν μπορώ να έρθω εδώ, δεν μπορώ να πάω εκεί… Δεν μπορούσα να παρκάρω ή να πάρω καφέ, με τρόμαζε. Αλλά τον τελευταίο χρόνο ανοίχτηκα πολύ» λέει και συμπληρώνει ότι η αλλαγή στα μαλλιά της τη βοήθησε σε αυτό. «Αν είμαι προσεκτική και δεν προσπαθώ να τραβάω όλα τα βλέμματα, είναι κουλ η κατάσταση… Δεν συνήθιζα να το κάνω αυτό, γιατί η περηφάνια μου ήταν πολύ μεγάλη. Σκεφτόμουν “θέλω να με βλέπουν μόνο αν είμαι ο εαυτός μου”. Οπότε, δεν φορούσα τίποτα νορμάλ».

Στη συνέντευξή της, η Billie βγάζει μια ήρεμη σοφία, υπονοώντας πως «Happier Than Ever» δεν είναι μόνο ο τίτλος του πρόσφατου δίσκου της, αλλά αντικατοπτρίζει και τα συναισθήματά της για τη ζωή της. Έχει αναφέρει μάλιστα ότι το συγκεκριμένο τραγούδι, είναι το πιο θεραπευτικό τραγούδι που έχει γράψει. 

Αναφέρει επίσης ότι στις συνεντεύξεις που είχε δώσει τα προηγούμενα χρόνια στο Vanity Fair, πολλές από τις απαντήσεις της δεν αντικατοπτριζουν τα συναισθήματα που βίωνε τότε. 

«Αυτή είμαι εγώ που προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν νοιάζομαι. Χρησιμοποιούσα αυτά τα εμπνευσμένα quotes, που πολλές φορές δεν συμφωνούσα καν» λέει για μια από τις απαντήσεις της σε ερώτηση αν ένιωθε πίεση. «Αυτό που πραγματικά σκεφτόμουν ήταν πως “είμαι συντετριμμένη, το μισώ αυτό, όλοι θέλουν κάτι από μένα, δεν έχω τίποτα να τους δώσω, είμαι χάλια». 

Πλέον, νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γιατί έχει αντιληφθεί ότι είναι εντάξει να μην αρέσει σε κάποιους ανθρώπους. «Νιώθω πολλή πίεση, αλλά τότε ήμουν πολύ περισσότερο αγαπητή- με αγαπούσαν πολύ για να είμαι ειλικρινής. Και φοβόμουν, γιατί ήθελα να κρατήσω αυτή την αγάπη. Τώρα όμως, πολλοί άνθρωποι με μισούν, οπότε δεν με νοιάζει πια. Αν σου αρέσω, σου αρέσω, αν δεν σου αρέσω, δεν σου αρέσω».

Η μαμά της, Maggie Baird, πάντα έκανε μια εμφάνιση στο τέλος των συνεντεύξεων, αλλά φέτος η Billie μίλησε σε βάθος για τη σχέση τους. «Νομίζω ότι γυρνάω στη μαμά μου περισσότερο από όλους αυτή την περίοδο. Είναι καινούργια σε όλο αυτό όπως και εγώ, εννοώ τη διασημότητα και σε αυτόν τον κόσμο, αλλά η μαμά μου βλέπει με πολύ ωραίο τρόπο τον κόσμο και είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον οποίο επιστρέφω πάντα και με συβουλεύει». 

Βλέποντας τις απαντήσεις στη συνέντευξη του 2020, όταν πάλευε με τις επιπτώσεις της πανδημίας στη μουσική βιομηχανία, έδειξε συμπόνια στον μικρότερο εαυτό της. «Αυτό το κορίτσι περνούσε μια κρίση ταυτότητας, θεέ μου. Μπορείς να το δεις στα μάτια μου».

Τώρα που μπορεί να δώσει συναυλίες, καταλαβαίνει τους λόγους. «Πραγματικά, είχα καταρρεύσει που δεν μπορούσα να κάνω σόου, γιατί είναι αυτό που με κάνει να νιώθω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Μπορεί να είμαι σε κακή διάθεση πριν από μια συναυλία, αλλά, όταν ανεβαίνω στη σκηνή, αυτό αλλάζει αμέσως. Με αναζωογονεί». 

Μια ερώτηση που δεν είχε μεγάλη απήχηση στις προηγούμενες συνεντεύξεις για την Billie, αφορά κάτι που είναι πραγματικά ευγνώμων. Μέσα από αυτή την απάντηση, θέλησε να δώσει ένα εμφατικό μήνυμα για μια καινοτομία που ελπίζει και παροτρύνει όλους να υιοθετήσουν. «Το εμβόλιο, ρε φίλε. Ναι, γαμώτο, ναι. Πραγματικά, πραγματικά, σας προτρέπω, αν δεν έχετε ήδη εμβολιαστεί, σας παρακαλώ, κάντε το εμβόλιο». Με σαρκαστικό τόνο στη φωνή της, προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους που αμφιταλαντεύονται. «Δεν είναι μόνο για σένα, εγωιστή» λέει και γελάει. «Είναι για όλους γύρω σου. Προστάτευσε τους ανθρώπους γύρω σου». 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice