Κέιτ Μίντλετον: Η δούκισσα του Κέμπριτζ έγινε 40 χρονών και στα γενέθλιά της δόθηκαν στη δημοσιότητα τρία νέα πορτρέτα της.
© Paolo Roversi
Celebrities

Κέιτ Μίντλετον: Τα τρία πορτρέτα για τα 40ά της γενέθλια

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Παλάτι και θα εκτεθούν σε τρεις περιοχές της Βρετανίας

Κέιτ Μίντλετον: Η δούκισσα του Κέμπριτζ έγινε 40 χρονών και στα γενέθλιά της δόθηκαν στη δημοσιότητα τρία νέα πορτρέτα της.

Τρεις νέες φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον δόθηκαν στη δημοσιότητα από το παλάτι για να σηματοδοτήσουν τα 40ά της γενέθλια. Τα πορτρέτα έγιναν τον Νοέμβριο στο Λονδίνο, και συγκεκριμένα στα Kew Gardens, από τον φωτογράφο Paolo Roversi.

Η δούκισσα εικονίζεται με τρία διαφορετικά φορέματα Alexander McQueen, έναν οίκο που επέλεξε και για το νυφικό της το 2011. Κάποια από κοσμήματα που φορά στη φωτογράφηση τα κληρονόμησε από την πεθερά της, πριγκίπισσα Νταϊάνα, ενώ κάποια τα δανείστηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Συγκεκριμένα, τα σκουλαρίκια στην εικόνα με το κόκκινο σύνολο είναι δανεικά από τη βασίλισσα Ελισάβετ και ανήκουν στην οικογένεια της Λίλιμπετ τα τελευταία 95 χρόνια. Τα σκουλαρίκια-πέρλες με τα οποία απαθανατίστηκε στη φωτογραφία προφίλ όπως και το ζαφειρένιο δακτυλίδι είναι της Lady D.

Τα πορτρέτα έχουν αναμφισβήτητα μια vintage αισθητική και αποτυπώνουν μια κάπως αιθέρια Κέιτ Μίντλετον. Αν θεωρήσουμε ότι ο φωτογράφος Paolo Roversi τήρησε τις βασικές αρχές της φωτογραφικής του φιλοσοφίας, τότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι έχουμε μπροστά μας μια αληθινή Κέιτ. Ποια η φιλοσοφία του Paolo Roversi όπως την έχει περιγράψει ο ίδιος; «Η φωτογραφία μου είναι περισσότερο αφαίρεση παρά πρόσθεση. Πάντα προσπαθώ να αφαιρώ πράγματα. Όλοι έχουμε ένα είδος μάσκας εκφράσεων. Όταν λέμε αντίο, όταν χαμογελάμε, όταν φοβόμαστε. Προσπαθώ να αφαιρέσω όλες αυτές τις μάσκες λίγο λίγο, ώσπου να μείνει κάτι αγνό». Με λίγα λόγια, στις τρεις φωτογραφίες βλέπουμε την αγνή και όχι την επιτηδευμένη Κέιτ, μια ενορχηστρωμένη εικόνα της μέλλουσας βασίλισσας. ΟΚ, έτσι θα ’ναι.

Οι φωτογραφίες θα αποτελέσουν εκθέματα τριών εκθέσεων, στα Berkshire, St Andrews και Anglesey, και στη συνέχεια θα ενταχθούν στη μόνιμη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης, η οποία άλλωστε θα ανοίξει το 2023. Επομένως, όλο το 2022 η 40χρονη Κέιτ ως μοντέλο θα βρίσκεται σε «περιοδεία», ώστε ο κόσμος της Βρετανίας να μπορεί να απολαύσει τα πορτρέτα της μέλλουσας βασίλισσας. Τις τρεις τοποθεσίες του «τουρ» διάλεξε η ίδια η Κέιτ Μίντλετον, όπως ρητά ορίζεται από τους βασιλικούς κύκλους: στο Berkshire πέρασε τα παιδικά της χρόνια, στο St Andrews ήταν φοιτήτρια και γνώρισε τον σύζυγό της, ενώ το Anglesey ήταν το μέρος όπου πρωτοσυγκατοίκησε με τον Ουίλιαμ αλλά και έζησε τον πρώτο καιρό του έγγαμου βίου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice