Οι αδελφές Charli και Dixie D’Amelio είναι οι πιο καλοπληρωμένες σταρ του TikTok ξεπερνώντας σε εισοδήματα CEO μεγάλων εταιρειών.
Charli και Dixie D’Amelio/ © Jeff Kravitz/MTV VMAs 2021/Getty Images for MTV/ViacomCBS
Celebrities

Charli και Dixie D’Amelio: Είναι πολλά τα λεφτά του TikTok

Σύμφωνα με το Forbes, οι δύο σταρ του TikTok το 2021 κέρδισαν περισσότερα χρήματα από τον CEO της Exxon Mobil και των Starbucks

Οι αδελφές Charli και Dixie D’Amelio είναι οι πιο καλοπληρωμένες σταρ του TikTok ξεπερνώντας σε εισοδήματα CEO μεγάλων εταιρειών.

Charli και Dixie D’Amelio, @charlidamelio και @dixiedamelio για τους κατοικοεδρεύοντες στο TikTok. Είναι τα «Καλουτάκια» της πλατφόρμας. Μας δείχνουν τη χορευτική του δεινότητα, την ικανότητά τους να συγχρονίζουν τα χείλη τους με τραγούδια, τα κοσμήματα και το μακιγιάζ τους, τα ψώνια τους, τον σκύλο τους, τα ταξίδια τους, και κυρίως δείχνουν η μία την άλλη. Φιλμάρονται με μπικινάκια και μιλούν για τα γκομενικά τους. Τελείως ανούσια πράγματα, χαζομάρες, τίποτα βαθυστόχαστο, ούτε καν χρήσιμο.

Στα χρόνια της σοσιαλμιντιακής παντοδυναμίας, όμως, η χαζομάρα ανάγεται σε θέαμα και το θέαμα σε πηγή εσόδων. Οι αδελφές Charli and Dixie D’Amelio είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα. Είναι η πιο ακριβοπληρωμένες σταρ του TikTok, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Forbes, κάνοντας χαριτωμενιές. Η Charli το 2021 υπολογίζεται πως μέσω της πλατφόρμας έχει μια περιουσία της τάξης των 17.5 εκατομμυρίων δολαρίων και η Dixie των 10 εκατομμυρίων. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από χορηγούμενο περιεχόμενο και εμπορικές συμφωνίες με brands.

Για να αντιληφθούμε τα μεγέθη των εσόδων τους από το TikTok, να σημειώσουμε πως η Charli D’Amelio πέρσι έβγαλε περισσότερα χρήματα από ό,τι ο CEO της Exxon Mobil (15.6 εκατομμύρια) και των Starbucks (14.7 εκατομμύρια) το 2020. Η τρίτη πιο καλοπληρωμένη infuencer του TikTok είναι η Addison Rae με 8.5 εκατομμύρια δολάρια. Είναι φίλη με τις αδελφές D’Amelio και συμμετέχει αρκετές φορές στα βίντεό τους.

Το TikTok, της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας ByteDance, έχει πλέον πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Τα έσοδα για τους επαγγελματίες της πλατφόρμας αυξήθηκαν από το 2020 στο 2021 κατά 200%! Η Charli D'Amelio είναι μακράν η πρώτη TikToker σε ακολουθούς με 133 εκατομμύρια. Η Dixie έχει 56.5 εκατομμύρια ακολούθους.

@dixiedamelio @socialtourist vol 7 is here! our final drop of 2021 #wethetourists #socialtouristcofounder ♬ original sound - dixie

Για τις αδελφές Τατά από τον Λαγκαδά χρήματα υπάρχουν και εκτός TikTok αλλά χάρη στο TikTok. Η Charli σε συνεργασία με την αλυσίδα καφέ Dunkin’ κυκλοφόρησε ένα ποτό-αφέψημα με το όνομα The Charli, ενώ μαζί δοκιμάζουν την τύχη τους και στο τραγούδι. Οι D’Amelio ανήκουν στη συνομοταξία «είμαι διάσημος γιατί είμαι διάσημος» και πλέον είναι περιζήτητες στα events του πραγματικού κόσμου, από τα σόου των μεγάλων οίκων μόδας μέχρι τα μουσικά βραβεία. Κι εκείνες είναι παντού ζώντας το fame story τους.

Να σημειωθεί ωστόσο πως τα εισοδήματα των influencers του TikTok σε σχέση με εκείνων του instagram είναι ψίχουλα. Η Κάιλι Τζένερ, για παράδειγμα, το 2020 εισέπραξε 590 εκατομμύρια. Από την άλλη, ο CEO της Apple έβγαλε μόλις 99 ψωροεκατομμύρια. Δεν πάει καλά ο κόσμος· πάει;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice